1 Nisan 2016 Cuma

JROCK Favori 15: İlk Üç Ay (I)




Neden böyle işlerle uğraşıyorum, anlamak benim için bile güç gerçekten ama (olur böyle şeyler diyerek kendimi teselli ediyorum)  ilk üç ay için JRock içerisinde yer alan en sevdiğim 15 parçayı listeledim. Doğal olarak kendi dinlediklerim ile sınırlı bu liste daha öncekilerde olduğu gibi, buraya eklenecek olması sebebi ile, videosu olan parçaları içeriyor.

O zaman sondan başlıyorum;


15 - THE ORAL CIGARETTES - Kyouran Hey Kids!!






Aynı zamanda Noragami Aragato' nun açılışı olan parça single olarak Kasım'da yayınlanmıştı. THE ORAL CIGARETTES' in Ocak tarihli albümünde de yer aldığı için bu listeye dahil oldu. Ve evet, Noragami Aragato'yu sevdim. (Her ne kadar ilk sezonun daha iyi olduğunu düşünsem de...)


14 - Pentagon - Shounen Waltz



Pentagon bir visual kei grubu. Shounen Waltz, grubun Ocak tarihli albümünde yer alıyor.


13 - BURNOUT SYNDROMES - Fly High!!





Burnout Syndromes, 2005 çıkışlı bir grup. Fly High!!, Haikyuu' nun 2. sezonunun açılış parçası. Güzel parça ve evet Haikyuu candır.


12 - R- Shitei - Hachijuuhachi Kasho Junrei





R- Shitei, 2007 çıkışlı bir visual kei grubu. Bu parça Mart ayında çıkan aynı isimli single'dan. Eğleniyorum.


11 - Matenrou Opera - Pandora




Grubun son albümü Chikyu' da yer alıyor Pandora. Matenrou Opera iyidir, güzeldir.




Bu bölümün bonus parçası Galneryus' dan gelecek. Raise My Sword




Galneryus  son albümü Under The Flag Of Courage' ı Aralık' ta yayınladı. Parça bu albümde yer alıyor. Albüm güzel bir albüm, uzun zamandır bir albümü dinlerken bu kadar heyecanlanmamıştım. Galneryus' un bir önceki albümü VETELGYUS, güzel bir albümdü. Bu albümde yer alan iki parçayı özellikle çok beğenmiştim. Bunlardan ilki enstrümental bir parça olan The Voyage idi, diğeri ise Attitude to Life. Attitude to Life aynı zamanda  Donten ni Warau' nun kapanış parçası olarak kullanıldı. Daha sonra aynı isimli single olarak yayınlandı.


Under The Flag Of Courage' ı bütün bir albüm olarak beğendim. Albümün girişi ayrıca heyecan verici. Bu öznel bir durum da olabilir zira albümü ilk dinlediğim seferlerde  nostaljilere sürüklendim. Ne bileyim, sabahları okula gitmek için otobüse koştururken Stratovarius'un High and Low' undan  motivasyon aldığım ve  mutlu olduğum günler, Shadow Gallery' nin Tyranny' si ile aşk yaşadığım dönemler, Queensryche' in Operation Mindcrime' nı her boşlukta kulağıma soktuğum zamanlar ve daha nicesi  aklıma geldi birdenbire... Öyle işte, türün meraklıları bu albüme bir göz atmak isteyebilir bence.

2 yorum:

Esra dedi ki...

Listene bayıldım bende Jrock dinlerim:)
Bazılarınıda bilmiyordum hoş olmuş, k drama fanı olmama rağmen kpop o kadar sevmiyorum jrock bence daha iyi hoş bir yazı olmuş bu listelerin dewamını bekliyorum :)

Tawannanna dedi ki...

teşekkür ederim :)) sanırım bu gidişle listelerin devamı gelecek ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...