8 Eylül 2012 Cumartesi

QUICK: Hızlı Kore Filmi :P





Eğer insan, kafasını yormayacak, komik ve hızlı bir film arıyorsa bu filme göz atmasında fayda var...

2011 yapımı bu Kore filminin yönetmeni Jo Beom Gu. Lee Min Ki, Kim In Kwon, Kang Ye Won, Ko Chang Seok filmde boy göstermekteler.

Bir zaman öncesinin hızlı motorcularından şimdinin kuryelerinden olan Han Gi Su (Lee Min Ki), sıradan teslimatlarını yaptığı günlerden birinde   son teslim ettiği paketi bıraktıktan bir kaç dakika sonra sağlam bir patlama olunca ucuz sıyrılır. Gelen telefon üzerine bu sefer bir pop grup üyesini konsere götürmek üzere iş alır ve o kadının eski kız arkadaşı olduğunu görünce daha bu aydınlanmanın şokunu atlatamadan başının belada olduğunu anlar, öyle ki kıza verdiği kask içindeki bomba nedeniyle gizemli kişiden gelen talimatlar doğrultusunda paketleri verilen süre içinde teslim etmeleri gerektiğine dair bir uyarı alırlar.Teslimatlarda zaman sınırlaması olduğu yetmezmiş gibi ayrıca eğer  Chim Su (Kang Ye Won) kaskı çıkarırsa kafası patlayacaktır.



Böylece şehir içerisinde koşuşturma başlar. Eskinin çete üyesi şimdinin motorlu polisi olan Kim Myung-Sik ( In Kim Kwon) da polis tarafında yer alarak Chim Su' ya duyduğu karşılıksız aşk nedeniyle  gaza gelmiş olarak olaylara dalmaya çalışır.

Müthiş bir kurgusu yok filmin ama Koreliler en basit ve sıradan filmlerinde bile senaryoyu unutmuyorlar iyi ki yani olaylar bir yere bağlanıyor.

Bu filmi benzer konulu Hollywood filmlerinden  ayıran içindeki mizah bana kalırsa zaten film aksiyon filminden ziyade komedi filmi olarak tanımlanabilir ancak aksiyon sahnelerinin her ne kadar bir kısmı gerçeküstü olsa da hakkını vermek lazım.

Sürekli birbirine bağıran bir çift, sürekli kadının adını haykıran beceriksiz polis, her zaman olduğu gibi olayları anlamakta geciken polisler, bir sürü araba ve motorsiklet sahnesi, patlayan bombalar ve eğlenceli sahneler...Matrix' in şu meşhur sahnesiyle de oldukça kafayı bulmuşlar.

Karayolundaki motor sahneleri evet ancak binadan binaya motorsikletle geçiş sahnelerinde Chim Su' nun yerinde olmak istemezdim şahsen ve tüneldeki motorsiklet aksiyonundan sonra ben de aynen polis gibi tepki verdim ve olayı oldukça estetik buldum, ayrıca polis şefi olan, gayet insancıl ve silahlara hayır diyen amcaya da hakkını veriyorum şu yazıda...

Bunun dışında konser bölümü başlı başına ayrı bir olaydır bana kalırsa :) Ayrıca Kore gruplarının karizması bir başka oluyormuş öyleki otoyolda son sürat giderken size nişan almış birine merhaba deseniz bile sıyırıyorsunuz :P

(Film içinde seslendirilen Crazy Boy, eğlenceli parça, catchy sanki?)



Film aynı zamanda sürücülere otoyollarda motorsikletlere dikkat etmeleri ve motor kullanaların neden kask ve koruyucu takmalarının gerekli olduğu konusunda da ufaktan mesajlar göndermekte. Bu arada sahne arkası çekimlerini izlerken hafiften sinirlerim bozulmadı desem yalan olur...

İnsan film arşivini açtığında benzer konulu pek çok film bulabilir. Bazı konularla kafayı bulan, kovalamaca dolu, araba ve motorsiklet aksiyonlarıyla dolu, kafa yormayan ve en önemlisi eğlenceli bir film izlemek isteyenler bu filme göz atmalılar derim...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...