15 Eylül 2012 Cumartesi

Tai Chi Master: Diğer Adıyla Twin Warriors





1993 yapımı yönetmeni  Yuen Woo Ping  olan ve Jet Li, Michelle Yeoh, Chin Siu Ho' yu birlikte izleme olanağı tanıyan bu film  bana göre en iyi Jet Li filmleri içinde ilk beşe oynar. İki tanesi hariç hepsini izlemiş biri olarak kendi listemde yeri budur. Gerçi benim listelerim ilginçtir biraz .Misal Kung Fu Cult Master ya da diğer adıyla The Evil Cult da benim için üst sıralardadır :)

Main theme...



Senaryosu basit ve gidişatın belli olması kötü yanı olarak görülse bile filmi izlettiren öğe bundan ziyade aksiyon sahneleri ve filmin görselliği. Yuen Woo Ping' in Hong Kong' un en iyi aksiyon koreograflarından biri olduğunu unutmamak lazım, damgası burada.



Filmden başka bir parça...



Kafa amuduna kalkarak uyumak ve muhabbet ederken bir yandan kafada tuğla kırmak gibi sahneleriyle zamanında zihnimi açan bu filmde dövüş sahneleri oldukça izlenesi. Diğer bir güzelliği de müzikleri. Daha henüz başlangıçta topluca tai chi yapan amcaları ve Jet Li' yi barındıran güzel bir sahne ve fonda güzel bir müzik ile giriş yapılan filmde kocamdır diye karısının kafasında sandalye kırabilecek kapasitede bir davarı arayan michelle yeoh ve diğerlerinin rastlaştığı sahne ve akabinde Michelle Yeoh ile çirkef kadının birbirlerine daldıkları sahnedeki müzikler film içinde yer alan parçalar arasındaki favori üçlümü oluşturmaktadır.

Filmin açılış sahnesi... Çin' de tai qi çalışırken izleyip gaza gelirdim :) Estetik ve uyum...





Bu da Michelle Yeoh ve çirkef kadın sahnesi... Parçanın adı Weeping Widow...




Shaolin tapınağındaki veletler sinir bozucu olmakla birlikte bu sahne de imrendiricidir. Senaryo basit vs dedik ama aslında dayandığı olay ve içinde barındırdığı bazı temel güdüler ve zıtlıklar, filmde oluşturulmuş olan ufak detaylar vs... nedeniyle izleyenlerin çıkarabileceği noktaların da olduğunu belirteyim ki sırf adamların bam güm birbirine daldığı bir film olarak düşünülmesin.

Aman da bir dövüş filmi izleyeyim, doyayım diyenlerin kaçırmaması gereken klasik filmlerden bir tanesi...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...