8 Nisan 2016 Cuma

Aoharu x Kikanjuu: Bir Anime




2015 yapımı 12 bölümlük animenin aslı NAOE' nin mangasına dayanıyor. İzlemek için tereddütlü davranmıştım ama sonra bir deneyeyim diye başladım, bir şey kaybetmedim.


Tachibana, erkek kılığıyla dolaşan bir kızımız. Çok atletik, müthiş bir içgüdüye ve reflekslere sahip, sportif bir insan ve karakterinin en önemli ayrıştırıcı özelliği çok kuvvetli olan adalet duygusu. Bu ağır adalet kavramı zaman zaman yanlış sonuçlara ulaşmasına sebep olsa da mottosu "kötülüklere geçit vermeyeceğim!" olan bu hanım kızımız, gerekli gördüğü takdirde aksiyona dalmaktan kaçınmıyor ve animenin geçtiği dönemde yalnız yaşamaya başlıyor bu da yeni bir eve taşınması demek. Apartmana vardığında, gayet yakışıklı, hoş biri olan Masamune adlı karakter ile kapı komşusu oluyorlar. Neyse işte olaylar gelişiyor falan...

Masamune ile çocukluk arkadaşı Yukimura' nın tutkusu survival game' ler. Paintball benzeri bu oyunun boya silahlarıyla değil daha farklı mermilerle oynandığını düşünün.  Masamune, Tachiba'nın cinsiyetinin farkına varmıyor ve onu takıma davet ediyor (Yukimura da anlamıyor) ve bu üçü bir takım olarak bu oyunlarda yer almaya başlıyorlar ve yılda bir kere düzenlenen gizli bir turnuvada geçmişe dönük bir hesaplarının olduğu diğer bir takımdan bu geçmişin acısını çıkarmayı planlıyorlar.


Başta aman şimdi Tachiba' nın kimliği ortaya çıkınca aşk üçgeni olur, shoujoya sarar bu diye düşünmüştüm ama hiç öyle olmadı.




Karakterler eğlenceli. Tachibana, ara sıra adalet duygum falan diyerek insanı deli etse de oyuna karşı duyduğu sevgi ve nişan yeteneği sıfır olmasına rağmen diğer özellikleriyle başarılı aynı zamanda eğlenceli. Masamune ve Yukimura da eğlenceli karakterler, ikisinin de geçmişe ait sorunları olsa bile.

En tehlikelisi Midori. Öyle ki insanların duygularını avucuna alıp yönlendirme becerisine sahip. En eğlencelisi Fujimon sanırım aralarında.


Eğer bir ikinci sezon gelirse olaylar daha ilginç bir hal alır muhtemelen. Çok iyi olmasa bile, izlemesi eğlenceli, keyifli vakit geçirmeye elverişli, çerezlik bir anime. 12 bölüm zaten.

2 yorum:

Esra dedi ki...

Konusu ilgimi çekti hoş bir diziye benziyor listem dolu yaz güncelime aldım .



Tawannanna dedi ki...

beğeneceğin bir anime bence ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...