24 Ocak 2013 Perşembe

ŞİMDİ ÇEKİLİŞ ZAMANI: Çok Heyecanlıyım İlk Çekilişim :P




Evet...   taşınmadır, bağlantı sorunudur, bir takım koşturmacalardır, bu,şu o, bizler, sizler,onlar derken bu ortam hafiften savsaklandı yine ama neyse hemen sürpriz bir hamleyle toparlıyorum :)

Bu süre içinde güzel olaylar da olmadı değil. Bunlardan birini burada paylaşmak istedim gerçi konuyla ilgili ağzımdan ilk kelimeler çıktığından beri bunu burada paylaşacağım kesindi :) -yine harika bir cümle kurdum, kimse anlamamıştır muhtemelen :) -

Arkadaşım kendini ticarete verdi dostlar, ilk dönemlerinde  kendisine ufakta olsa bu işler nasıl olur biter biraz yardımcı olduğumdan dile benden ne dilersen demişti. Ben de yüzsüzce kendime işime gelen ürünlerde promosyon istedim hahaha ama inanın  ki mp3 bunlar arasında yoktu.

Ben bir müzik manyağı olduğum için arkadaş sağolsun bunu da bana hediye etti. İster misin diye sorduğunda burayı düşünerek evet dedim çünkü etrafta benim gibi müzik delilerinin olduğunu tahmin ediyordum. Kendimin birden fazla cihazı olduğu için bunu da birileriyle paylaşmaya karar verdim...
Bu şeker gibi, minik ama kullanışlı aletin fotoğrafları aşağıdaki şekilde.










Özellikleri:

Yeni ürün... Ben de hiç kullanmadım, aldığım şekilde şanslı kişiye gitmesi için köşeye koydum, orada bekliyor.

8 gb mış. Rengi fotoğrafta görüldüğü gibi mavi

1 adet usb kablosu

1 adet kulaklık

Özel şekil bir kutusu yok ne yazık ki...

ama çok sevimli değil mi, şeker gibi, insanın sevesi geliyor :)

Ara sıra kendimi bunlarla dolu bir havuzda yüzerken görmedim değil, çok çekici renkleri var. Küçük olması da başka bir avantaj.

Neyse efendim, işte bu mp3 playerın sizin olmasını isterseniz buyrun çekilişime... Şaka maka ilk kez çekiliş yapacağım :))


O zaman kurallar diyerek olayı netleştirelim... ahaha kuralmış :)

1- Blog ilginizi çekmiyorsa takipçi olmak zorunda değilsiniz.

2- Twitter da izlemek zorunda değilsiniz. Ziraz biraz sıkıcı bir insan olabilirm :)

3- Facebook sayfamı beğenmek zorunda da değilsiniz.

4- Takipçi konusunda tek bir notum ve şartım var. Bugüne kadar yani 24.01.13 e kadar bu bloğun takipçisi olmuş olanlar çekilişe katılmak isterlerse ve soruları yanıtlarlarsa adlarını iki kere baloncuğa atacağım. Herkesin bilgisi olsun.

5- Etrafınızda bu tarz birşeye sahip olmak isteyen varsa onları da haberdar ederseniz sevinirim belki onlar da sevinir.

6- Arkadaşın linki bu

 bir tıklayıp ona biraz destek verirseniz çok mutlu olacaktır. Soru ve isteklerinizle onu bunaltabilirsiniz.

7- Çekilişe katılım için iki şartım var.

Birincisi;

Herkesin birazcık vakit ayırarak aşağıdaki soruları yanıtlaması... hem biraz paylaşım olsun :)) soruları eksiksiz olarak -opsiyoneller hariç - bu postun altındaki yorumlar kısmında yanıtlarsanız isminiz çekilişe eklenir. İşler bu noktada katılaşıyor :)

SORULAR:

- 2012 nin sizin için en iyi albümü hangisi? Neden? - en az üç cümle yazmak zorunlu -

- 2012 yılında okuduğunuz kitaplar içerisinde (basım/yayın yılı 2012 değil sadece sizin 2012 içerisinde okuduğunuz olmalı) sizi en çok etkileyeni hangisi? Neden? - en az beş cümle -

-uzakdoğu  ilginizi çekiyor mu? çekiyorsa neden, çekmiyorsa neden? - en az üç cümle-

-En sevdiğiniz renk?

- şimdiye kadar izlediğiniz animeler içinde en beğendiğiniz/sizi en çok etkileyen anime hangisi? Neden? - en az üç cümle - (bu soru opsiyonel, isteyen doldursun)

- En sevdiğiniz anime karakteri? (en zor sorulardan biri :)) ) -opsiyonel-

- uzakdoğu filmleri içerisinde en beğendiğiniz film hangisi? neden? -en az iki cümle- (sınırlı ülkeler: çin, hong kong, japonya, kore, tayvan)

- müzik alanında uzakdoğulu gruplar/şarkıcılar arasında favoriniz? neden - en az iki cümle - (sınırlı ülkeler çin, hong kong, japonya, kore, tayvan) (bu soru opsiyonel. dinlemiş /dinliyor olanlar doldursun)

-şimdiye kadar en beğendiğiniz uzakdoğu dizisi hangisi? (sınırlı ülkeler çin, hong kong, japonya, kore, tayvan) (bu soru opsiyonel. izlemiş/izliyor/ilgi duyuyor olanlar doldursun)

Bu opsiyonel sorularda kimsenin kolaya kaçmayacağına inanıyorum. amaç burada paylaşım. yazalım,paylaşalım...

İkincisi;

Adsız yorumları kabul etmeyeceğim. katılmak isteyen herkesin yanıtlarının altına twitter ya da varsa blog adresini eklemesi zorunlu. her gün isminiz eklenmiştir diyerek bilgi vereceğim, dilerseniz bundan sonra iletişim adresinizi silebilirsiniz.

Eveeeeettt, şartlarımız bu kadar... Son katılım tarihi 15 Şubat 2013.

Bu süre içinde içinizden gelirse etrafınızdakileri haberdar etmeyi unutmayın.

Arkadaşın linkine göz atın, sevindirin :)) Buyrun link

Herkese bol şans....


Madem mp3 müzik dinlemek için bunu hemen bir müzik seçkisiyle sonlandırayım.

Çeşitli kategorilerden keyiflenmek için gelsin.

Öncelikle Kore'ye yöneleyim ve k-pop' un en kalabalık iki grubuna el atayım.



İlk parça Super Junior' dan gelsin... benim için Suju klasiklerinden biri "sorry,sorry"







İkinci parça yine K-Poplardan SNSD den;




Hazır Kore semalarında dolaşıyorken kore dizilerine (k-drama) lara değinmemek, onlardan bir iki parçayı bu listeye dahil etmemek olmaz.




Öyleyse öncelikle Jumong dan gelsin. Jumong Ost' un da yer alan favorilerimde bir tanesi...sesangi  nareul ora Hane








İkinci bir kore dizisi parçasına yer verelim. O da Boys over Flowers dan gelsin. K-pop un en sevimli gruplarından bir tanesi SS501 Because I' m a stupid. (SS501' in bu canlı performans çok hoşuma gitti :) )



Rotayı Japonya' ya çeviyorum. Blogun ana içeriklerinden bir tanesi olan animelere değinmeden olmaz. 2012 yılında izlediğim bana göre en sağlam animelerden bir tanesi olan Mobile Suit Gundam 00' ın ilk sezon açılış parçası, artık J-rock dinliyorum diyen hemen hemen herkesin bildiği L'arc En Ciel den gelsin.


L'arc En Ciel/ Daybreak's Bell


Visual kei/Jrock sahnesinin en poüpler gruplarından bir tanesi olan The Gazette yi de anayım. 




Japon dizilerinden (dorama) söz etmemek ayıp olur. Öyleyse Majo Saiban da da kullanılan Fukuyama Masahuru' nun Kenshin i ile kulaklar şenlensin...




Uzakdoğu semalarında dolaşırken ve Hong Kong cephesine dönersek Çin/Hong Kong filmleri statüsünde 7 den 70 e herkesin sevgilisi Jackie Chan söylesin. Little big soldier isimli Çin filminden...





Not1: kargo ücreti bana ait
Not2: fotoğraflar her zamanki gibi kötü ama idare edin işte, kapasite bu kadar :))

39 yorum:

küçük feylesof dedi ki...

1. Bigbang - Still Alive

Bigbang'in "ustalık eseriydi" bence bu albüm. Kah Blue'yla indie kah Fantastic Baby'le electro kah Monster ile ağlamaklı hallere girdim...

Intro'su olan Still Alive bile harikaydı!

2. George Orwell - 1984

İnanılmaz bir kitaptı. Bana göre geleceğe bir "anti-bilimkurgu"idi. İnsanın düşüncelerine dahi girilebileceği, yönetilebileceği üzerine muazzam bir kitap. Özellikle de günümüz dünyasıyla karşılaştırıldığında... Şoke olacaksınız!

3. Uzakdoğu ilgimi çekiyor! Çünkü hayat felseleri narin. Hayvanlara değer veriyorlar. Düşünceye değer veriyorlar. İnsana değer veriyorlar. Müziğe, sanata değer veriyorlar. Ülkemde değer verilmeyen her nadide şeye değer veriyorlar!

4. Kırmızı

5. Shaman King. Çünkü bana çocukken kahramanlığı X-men değil, Shaman King öğretti. Dostluk kavramını, gerçek gücün süper üstün yeteneklerle değilde insanın içinde olanla olabileceğini gösterdi. Merhameti öğretti. Ben onunla büyüdüm...

6. Tamaki-senpai! Onun kadar neşeli, güçlü, saf, şapşal birini gördüğümü hatırlamıyorum. ^^

7. Crows Zero serisi. Hiçbir şey anlatmıyor gibi görünüyor bu film ama derinlerde öylesine incelikle işlenmiş duygular var ki... Dostluk, mertlik, yiğitlik hatta tabiri caizse "delikanlılık." Herkesin dünyası "normal" olmak zorunda değil. Kimi para için yanıp tutuşurken kimi de kendi küçük (!) dünyasında kendini kanıtlamak için.

8. Block B. Müzik olarak Block B çünkü kendimi buluyorum. Swag'i seviyorum. "Bebeğim seni çok seviyorum"lu şeylerden tek kelime ile nefret ediyorum. Hayatla dalga geçmek ve eğlenmek. Block B'nin de benim de olayım bu.

9.Gokusen. Japon yapımı ve her sezonunda beni hem güldürmüş hem düşündürmüş hemde hüngür hüngür ağlatıp teşekkür ettirmiş tek dizi. Arkadaşlık nedir bana gerçekten bu dizi öğretti ve belki de bu dizi sayesinde ben şuan günümüzde bulunması gerçekten zor olan "gerçek dostlara" sahibim.

Unknown dedi ki...

1. The Back Horn - Liv Squall

Ağır TBH fanı olarak başka bir grup daha iyisini yapmışsa bile bendeki etkisi Liv Squall'ı geçemedi. Ayrıca tüm TBH albümlerine baktığımda Ningen Program'dan sonra benim en sevdiğim albümleri yine buydu. Yıl boyunca en çok dinlediğim albümdü zaten. Masashi sesini kaybediyor, eskisi gibi söyleyemiyor dedikodularıyla canımın sıkıldığı bir dönemde (clean vokale ağırlık vermiş olsa da) mükemmel şarkılar çıkarmaları da rahatlamamı sağladı

2. Göçmüş Kediler Bahçesi - Bilge Karasu

Karasu'nun kimselere benzemeyen bir dili var; cümleleri akmıyor, insanı düşündürüyor, zorluyor. Çok sık kullanmadığımız kelimelerle oynuyor, zaten masalsı olan hikayeleri iyice gerçeklikten uzaklaşıyor. "Usta Beni Öldürsen E" hikayesi de bu kitapta. Filmini sırf isim olarak biliyor, çok da merak ediyordum. Hala bulup izleyemedim ama kitaptaki hali gerçekten muazzamdı. Hani akılda kalan cümleler diye alıntılar dolaşır, bu kitap başlı başına her cümlesiyle bütün olarak eklenebilir...

3. Uzakdoğu ilgimi çekiyor. Aslında farklı olan tüm kültürler ilgimi çekiyor; Uzakdoğu ise eeeen kendine özgü, diğerlerinden en bağımsız olanı sanırım. İşin içinde estetik beğenilerim de var tabi. Sırf insanları değil; o insanların yarattıkları çoğu şeyi de güzel buluyorum.

4. Mavi

5. Evangelion. Her karakterde kendimden bir şeyler bulmuştum. Çok eğlenceli başlayan bir maceranın bir anda tepetaklak oluşu, pyschedelic triplere bağlayışı vs şok etmişti beni. O dönemler böyle animelerin varlığından habersizdim, onca yıl geçti hala Eva gibi bir seriye de denk gelmedim.

6. Naruto (Bu cevabı yazmam 5 dakikamı aldı. Ama Naruto'nun küçüklüğünden çok kimseyi sevemem galiba)

7. OLD BOY

Buna neden bile yazamam. Beni etkilemeyi geçtim darmadağın etmişti. Sinemaya bakışım Old Boy izlemeden öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılır.

8. Susumu Hirasawa

Hem müziğini hem aktivist tavrını çok beğeniyorum. Kendine has bir tarzı var.

9. Jiko Keisatsu

İtiraf ediyorum; sırf Odagiri fanatizmim yüzünden izlemiştim. Ama süper eğlenceli bir dizi çıktı, hiç bitmesin istemiştim :) Odagiri oynamasa bu kadar sevmeyebilirdim, orası da bir gerçek.

Tawannanna dedi ki...

@Küçük Filozof okx2

1984 birkaç kez okunması gereken kitaplardan her seferinde insan yeni bir detay ve açıyı keşfediyor genelin ardında. george orwell ve 1984 üzerinde uzun uzun yazılabileceklerden...

Tawannanna dedi ki...

‏@Rei okx2

Bilge Karasu okumamıştım. en yakın zamanda bir göz atmak lazım demek ki

Takashi dedi ki...

1. Galneryus - Angel of Salvation

Bu albümde de farklı bir J-rock grubu olduğunu gösteriyor. Gerçi J-rock demek pek doğru olmaz ama, benim için diğer metal gruplarından bir farkı yok. Bu albümün farkı ise, grubun sonradan gelen vokalistine kanımın ısınmış olmasını sağladı.

2. Erik Jan Zürcher - Modernleşen Türkiye Tarihi

Bu tür konulara ilgisi olan insanların okuması gereken, Türkiye'ye dışarıdan bakan gözlerden, yıllarla yapılan arıştırmalar sonucu oldukça objektif ve sade bir şekilde yazılmış bir kitap. Farklı bir bakış açısı kazanmama faydası oldu diyebilirim.

3. Elbette ilgili çekiyor. Çünkü dünyanın geri kalanından farklı olan bir coğrafya. Kültürüleri de gayet ilgi çekici. Ayrıca Japonlar epey komik. :D

4. Siyah.

5. Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin.

II. Dünya savaşı sonrasında, bir ıslah evindeki 7 gencin birbirleriyle olan dostlukları, hatta kardeşliğe dönüşen ilişkilerini, birbirlerini koruyup kollamalarını, hayatın acımazsızlığını ve ıslah evinden sonra kendilerine yeni bir hayat kurma çalabalarını anlatan çok gerçekçi bir seri. Ölene kadar da benim favori serim olarak kalacak galiba.

6. Rokurouta Sakuragi.

Yukarda yazdığım serideki gruba abilik eden, delikanlının, adamın hası bir karakterdir. Keşke herkesin onun gibi bir abisi olsa. :D

7. Kikujiro nu Natsu.

Benim için Takeshi Kitano'nun en iyi filmi diyebilirim. Eğlenceli bir yolculuk hikayesi. İşe yaramaz bir adam Kikujiro'nun, ufak bir çocuğun annesini bulmak için çıktığı hoş bir yolculuk. Tavsiye ederim.

8. Galneryus.

Bana göre uzakdoğu'da yaptığı müzik türünde en başlarda geliyor. Sadece uzakdoğuya değil, tüm dünyaya uygun bir müzik yapıyor. Oldukça da kaliteli.

9. Densha Otoko.

Bir otaku'nun, trende başlayan bir aşka hikayesini anlatıyor.

https://twitter.com/Takabok

Tawannanna dedi ki...

@Takashi okx1

Modernleşen Türkiye Tarihi, konuya ilgi duyanlar için okunması gereken kaynaklardan biri gerçekten.

Voodoo Baby dedi ki...

İyi ki hatırlatmışsın, çünkü ben bu post'u görmemişim!!!

1- Benim için 2012'nin en iyi albümü "Bigbang - Alive" albümüdür. Normalde bir Bigbang fanı değilimdir, ama haklarını vermek lazım. Her parça youtube'a düştüğünde istisnasız gün boyu, bazılarını haftalarca dinlemiştim :) Özellikle Blue, fantastik baby, intro :) favorilerimdir.

2- 2012 yılında okuduğum kitaplar içerisinde beni etkileyen birçok kitap olmasına rağmen bu soruya açık ara farkla "Vampir Akademisi - Richelle Mead" diyeceğim. Çünkü bu kitaba karşı önyargı ile yaklaşmıştım. Gerçekten vasat olacağını düşünüyordum, ama her kitabı yalnızca 1 gün gibi kısa bir sürede okudum. Yuttum resmen bu seriyi :)

3- Tam olarak uzakdoğu diyemem sanırım. Daha çok "Japonya, Kore" ve birazda takip ettiğim bloggerların fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla "Singapur" ilgimi çekiyor. Japonya benim için zıtlıklar ülkesi. Bu kadar disiplinli, aynı zamanda aykırı bir ülke görmedim. Yakından deneyimlemeyi, gezip görmeyi istiyorum. Elbette Anime, J-Rock belki Gyaru modası da buna katkı sağlıyor. Ama benim için orası gezilip görülmesi gereken ülkeler arasında ve favorim. Kore ise idol cenneti :) Sevdiğim şarkıcılar ve dizi aktristleri hep orada olunca gel de merak etme :D Tabii kozmetik sektörü de benim gibi dişi bir bünyeyi cezbetmiyor değil. Bunun dışında ekstra bir ilgim yok. Hele ki yemeklerini falan merak etmiyorum Kore'nin :)

4- En sevdiğim renk "MOR".

5-En sevdiğim anime "NANA". Benim için asla yeri değişmeyecek. Konusu, müzikleri ve çizimleriyle izlediğim dönem her bölümü aklımda başa sarıp duruyordum. Hatta devamını merak ettiğim için mangasını bile yarım yamalak ingilizcemle takip etmeye çalışmıştım. Tüm o duygular, arkadaşlıklar, yeni bi yere alışma çabaları, hatalar, ders almalar... Ah ah! Acaba baştan bir başlasam mı? Onun dışında ise NANA'ya en yakın Ay Savaşçıları var. Ama tek bir tane sorduğun için onu es geçiyorum :D

6- Evet! Bu soru gerçekten çok zor. O kadar çok sevdiğim karakter var ki! En eski sevdiğimi söyleyeyim o halde. "Sailormoon - Michiru" Her zaman bu soru sorulduğunda aklıma ilk Michiru gelir :)

7- En sevdiğim uzakdoğu filmi "Kokuhaku". İzlediğim dönem çok fazla beğenmiş ve herkese izlemesini söylemiştim. Çok nadiren gerilim/korku filmlerini gerçekten beğeniyorum ve bu film sevdiklerim arasına girdi. Sevmediğim tek yeri sonuydu. Bu yüzden benden 5 üzerinden 5 puanı kaçırdığını hala çok net hatırlıyorum :D

8- "2NE1" benim bebeğim!! Uzun zamandır onların sıkı takipçisiyim. Yakın zamanda da "Ailee" fanı olduğum söylenebilir. Nerede adı geçse ilgimi çeker olmuştu. Sesi beni büyülüyor :) Ayrıca "Gazette, Bigbang, Block B, Sistar" özellikle yakın markajım altında. Bunlar dışında da her yeni çıkan parçayı mutlaka dinlemeye çalışırım. Grubu ya da şarkıcıyı değil de yalnızca şarkılarını çok sevebiliyorum.

9- Aslında "My Girl" diyebilirim bunun için, ama "Hana Yori Dango"nun yeri de ayrı. Hatta "I'm Sorry, I Love You" da aynı derecede severim. Birini seçmem gerekiyorsa illa, o halde... "Hana Yori Dango" diyorum. Diğerlerinden ayrılan tek bir noktası Oguri Shun gibi bir oyuncuyu tanımama vesile olduğu içindir. Yoksa hepsinin konusu, kurgusu, müzikleri, oyuncularını çoook severim, ama Oguri Shun ayrıdır :)

Sanırım bir şeyi unutmadım. Bunu Twitter'dan da duyurayım. Bence milletin haberi olmadı. Yoksa böyle çekilişleri kimse kaçırmaz. Süresi de az kalmış. Herkese bol şans *-*

Astrea dedi ki...

Merhabalar blogunuzdan Voodoo Baby sayesinde haberim oldu ona teşekkürlerimi sunarım:)Hemen blogun takipçisi oldum^^
Ben de katılmak isterim öyleyse sorulara geçiyorum:
1. 2012 en sevdiğim albüm Super Junior'dan Sexy, Free & Single albümü oldu. Super Junior'ı zaten çok beğendiğim ve başarılı bulduğum bir grup. Şarkı tazrları da tam bana göre. Bu albümün konseptini de çok beğendim. Tüm çıkan fotoğraflar birbirinden güzeldi. Daha müziklerine gelmedim bile onlar daha da güzeldi:)
2.En beğendiğim kitap Haruki Murakami Sahilde Kafa oldu. Murukamiyi tesadüf eseri okumaya başladım ve okuduğum ilk kitabından bu yana tüm eserlerini okumak istedim Sahilde Kafka'da en beğenilen eserlerinden biriydi. Beni bu kadar etkileyeceğini tahmin etmiyordum ama hayatımın kitapları listesinde yerini aldı. Çok az bile fantastik seviyorsanız kesinlikle öneririm. Sahilde Kafka Murukami'yi özetleyen en iyi kitaplardan^^

3. Uzakdoğu her şeyden fazla ilgimi çekiyor:)Yaklaşık 6 yıldız uzakdoğu kültürü, sineması, mutfağı, edebiyatı, müziği ile ilgileniyorum. Gidip kendi gözlerimle görme fırsatı da yakaladım. Gidip gördükten sonra daha fazla hayranı oldum artık orda yaşamak istiyorum.
4. En sevdiğim renk: mor olabilir.
5. Şu sıralar One Piece ama sürekli değişiyor her izlediğim animede işte bu diyorum ama içlerinden One piece ağır bastı sanırım. Bu kadar eğlenebildiğim başka anime olmadı.
6.Zoro. Nedeni ise tek kelime: adamım adsdsadsa
7. Old Boy ve aslında bu filminde içinde olduğu İntikam üçlemesi. Kurgu, konu, çekim her şeyiyle çok ince düşünülmüş ve böylesine ağır bir konu çok iyi işlenmiş. Yönetmeni en sevdiğim yönetmenlerden. Dumur olduğum filmleri sayarsam listenin başında gelir.
8. Super Junior,Exo, Nuest, Shinee, HoMin (DBSK) dinlediğim ve çok çok beğenerek takip ettiğim gruplar. Gerek tarzları gerek müziği ile kalbimi feth ettiler:)
9. En sevdiğim dizilerin başında Coffee Prince geliyor. Secret Garden, Hana Kimi, Hana Yori Dango, Shinning İnheritance diye liste devam eder:)

Buradaki blogger adresim wordpress bloguma da beklerim:)
http://astreatlas.wordpress.com/

Unknown dedi ki...

Selam Tawannanna ^_^
Hemen cevaplamaları yapıyorum:

1- Aslında 2012 yılı içerisinde kendi listemde iki tane albüm ilk sırayı paylaşmakta:
a) Cem Adrian - Siyah Bir Veda Öpücüğü [bu albüm de Cem'in diğer albümleri gibi derin bir duygu birikimine sürüklüyor dinleyicisini. Her şarkısında insanın yüreğinde derin etkiler bırakıyor. Cem'in sesini, yorumunu, müziğini anlatmama gerek yok tabi detaylı detaylı. Sevilesi adamın aşık olunası şarkıları, kısacası.]
b) the GazettE - Division [beklediğim the GazettE albümüydü. Diğer albümlere göre daha duygusal, en ilginci olan. Ben the GazettE'yi anlamasam da Division ve diğer albümlerindeki şarkılarla kafamı rahatlatıyorum, ruhumu temizliyorum. Kısacası "GazeRock Is Not Dead"..]

2-Goethe - Faust

En sevdiğim Alman klasiği. Şeytan ile bahse giren insanı anlatır. Daha doğrusu bütün insanları anlatır: onların sevgisini, yokluğunu, bencilliğini ve her şeyini. İnsan 7sinde de olsa 70nde de olsa insandır. Herkesin okuması gereken, kitaplığında bulunması gereken ve herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir baş yapıt. "Dur ey zaman, ne güzelsin!"

3- Uzakdoğu tabiki de ilgimi çekiyor. Çünkü güneşin doğduğu yerdir. İnsanların aydınlandığı milyonlarca değil milyarlarca belki de sayısızca şeyler öğrendiği yerdir. Uzakdoğu'nun en fakir yeri de, en zengin yeri de sevgi-saygı çerçevesinde ışıklarını dünyaya yayar. Ferrarisini satan bilge neden batıya gitmiyor? Batı karanlıktır, gürültüdür, kalabalık ve karmaşıktır. İnsanı ikilemde bırakır. Uzakdoğunun gözünün yağını yiyim ben :)

4- Siyah

5- Death Note. [İnternet üzerinden anime izlemeye karar verdiğimde ilk kararım Death Note oldu. 90lı yılların kuşağında olduğumdan dolayı tabiki de tvlerde animeler vardı (pokemon, ay savaşçısı, digimon vs) ama onları birer çizgi film gibi izlerdik. Ordaki sanatı ve farklılığı çözemezdik. Tabi şuan daha farklı. Death Note bu yönden benim ilkim. İlkler unutulmaz hiç bir zaman. Tabi Death Note'un karakterleri, senaryosu, çizimleri, konusu vs... Her karesinde şaşkınlıklarla izlemiş, bir çok şey öğrenmiştim. Death Note'dan sonra kolay kolay anime beğenilmez denirdi de inanmazdım..]

6- Rayto Yagami (Kira). [Kira'nın amacı dünyayı özellikle de Japonya'yı kötülerden arındırmaktı. Ama bu amacın suyunu çıkardığı için bir çok bölümde gözümden kaçtı. Benim gibi kendisi: inatçı, planlı, şaşırtıcı, iyiyle iyi kötüyle kötü.

7- Zaman (Güney Kore) [Severek izlediğim aşk filmiydi. İnsan sevdiği zaman kıskanır. Kıskançlık krizlerine sınır koymadığı zaman engel tanımaz bir hale döner. Zaman da bunu anlatıyor: Sevdim mi tam severim-Kıskandı mı Roma'yı yakarım, gibi. Adama acıdım ama, üzüldüm :/

8- the GazettE <3 Nedensizce seviyorum.. İlk Moi Dix Mois (sanırım böyle yazılıyordu) ile Uzakdoğu müziğine adım attım ama the GazettE benim her zaman göz bebeğim. Müzikle sevişen adamlar. Sevdiriyorlar kendilerini insanlara. Elim ayağım dolandı bak şimdi GazeRock hakkında yazarken, böyle işte...

9-Protect the Boss ^^ (Güney Kore). Kim Jaejoong'u severim. Onun bütün işlerini de severim. Protect the Boss ilk izlediğim ve çok beğendiğim bir Uzakdoğu serisidir. izlemeden önce geçen sene ortalığı birbirine katmıştım bana dizi önerim diye, önerenler kendilerini zaten iyi biliyor ^^ Hüzünlü anlarımda moral depoladığım, beni kahkahaya boğan, aşk yağmuruyla ıslatan bir yapıt.

https://twitter.com/KiraGazeRock
http://gazerockkira.blogspot.com/

sagbeyin dedi ki...

Merhaba Tawannanna :) Blogunuzu takip etmekteydim ama blogspot hesabım olmadığından maalesef üyeniz değilim.Ama sayenizde Glayi tanımış ve sevmiştim bunun için buradan teşekkür ederim.:)
Gelelim cevaplarıma :)
1.Buck Tick
20 yılı aşkın süredir hala aynı coşkuyla yollarına devam etmesi nedeniyle benim favorilerimdendir.Dolayısıyla yeni albümleri bu yıl beni çok sevindirdi. Miss take yi de çılgınlarca dinlemeye devam etmekteyim.
2.George Orwell 1984. Hala etkisinden çıkamadım. Yazar yıllar öncesinden günümüzü görmüş.
3. Evet uzakdoğu ilgimi çekiyor.
Bir yandan disiplinli oluşları ,felsefeleri farklı geliyor, diğer yandan da tıpkı bizler gibi geleneklerine bağlı olup batılaşmaya çalışmaları bana yakın geliyor.
4.Mavi
5.NANA.Kalbime dokunan ender eserlerden. Hala bu animenin müziğini duymak,resimlerini görmek bile beni çok etkiliyor.
6.Çok zor bir soru. Maalesef tek isim veremeyeceğim.Spike Spiegel,Sakata Gintoki ve Yasu.Öyle böyle değil çok seviyorum üçünü de :)
7.Bin Jip. İzleyeli 7 sene oluyor.O zamana kadar hiç böyle bir film izlememiştim.Karakterler sözcüklere ihtiyaç duymuyordu buna rağmen hisleri size ulaşabiliyordu.Çok etkilenmiştim.Hala aynı hisleri beslerim bu film hakkında.
8.Buck-Tick.En yakın arkadaşım bu grubun çok büyük fanıydı ama ben nedense ertelemiştim dnlemeyi.Bir gün Jupiter'i dinledim ve aşık oldum.
Kore den de Super Junior.Tesadüf eseri bir vidolarını izlemiştim. O günden beri hayranlarıyım.Adamlar çok yetenekli. :)
9.Bu da zor bir soru ama ilk olarak Hana Kimi diyorum.Bu diziyi 1000 kez izlesem gene sıkılmam,gene kahkalara boğulurum. Ayrıca Secret Garden ve Reply 1997 nin de yeri ayrıdır bende.
Adreslerim;
https://twitter.com/sag_beyin
http://sagbeyin.wordpress.com/

Efe Kızı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Efe Kızı dedi ki...

Merhaba, bu güzel çekiliş için teşekkürler :D Çekilişlerde hiç şansım yoktur ama o güzel mp3'ü görünce dayanamadım eveett cevaplarım ise şöyle:
1. Bence 2012 'nin en iyi albümü kesinlikle BigBang'in still alive albümü! Çünkü bu albüm BigBang'in zorlukları yenip geri dönüş albümleri olduğu için, İçinde Blue ,Love dust,Fantastic Baby... gibi muhteşem şarkılar barındırdığı için ve son olarak BigBang ve still alive albümü beni yansıttığı için :D
2.2012 de Howl'un yürüyen şatosu animesini izlediğimde çok etkilenmiş ve çok sevmiştim ama bu animenin bir kitap serisinden esinlenilip yapıldığını bilmiyordum bu nedenle beni 2012 de etkileyen kitaplar Diana Wynne Jones'ın Yürüyen şato serisidir. Kitabın anlatış tarzına bayıldım. Konu çok güzel ve sürükleyici.Ayrıca animesi kadar da güzel...tavsiye ederim :D
3.Uzakdoğu'ya bayılıyorum çünkü insana umut aşılıyor.Mücadele ruhunu taze tutuyor. Şarkıları olsun, dizileri olsun,filmleri olsun hepsi mükemmeller sıcak ve en önemlisi içtenler. bu saydıklarım benim için önemli olan şeyler bu nedenle uzakdoğuyu severim...
4. en sevdiğim renk mavi ^^
5.beni etkileyen animelerden ilk sırayı Komşum Totoro'ya veriyorum bayılıyorum ikinci sırada ise Ruhların kaçışı var söylemeden edemedim :D Totoro beni çok etkilemesinin nedenlerine gelirsek hikaye müthişti.Ayrıca Miyazaki'nin animelerine bayılırım.Ahh o totoro nasıl sevilmez ya sevimli yaratık :D
6.tabi ki sevimli yaratığım Totoro :D
7.ooff bu soru çok zor çünkü o kadar çok sevdiğim uzakdoğu yapımı var ki ama illaki birini seçmem gerekiyorsa my Sassy Girl derim çünkü bu film benim ilk göz ağrım uzakdoğuyla ilk tanışmam... Sonra filmdeki oyuncular hala benim en sevdiğim oyunculardır.Filmin konusuda müthişti beni çok etkilemişti ve en önemlisi mutlu sondu :D
8.Güney Kore'den BigBang'i çok severim hatta koyu fanlarındanım onları sevmemin nedeni onları kendime yakın buluyorum.Ne yapsalar kendilerine yakıştırıyorlar,sahte değiller.Her yaptıkları işte samimiler ve mükemmeli yakalamaya çalışıyorlar.Üyelerin hepside harika sesleri olan mükemmel insanlar ve son olarak her yaptıkları her işte beni kendilerine hayran bırakıyorlar... :D
9.Bu soru için cevabım kesinlikle tartışmasız Güney Kore yapımı olan Secret Garden!!! Çünkü müthiş bir kadrosu olan bir dizi ayrıca oyuncuların birbiri ile uyumuda süperdi.Hikayenin son derece güzel olması,ayrıca benim dizi olarak ilk göz ağrımdır kendisi, bu diziden sonra abartmıyorum uzun süre başka yapımları beğenememiştim ben kore dizilerini izlemeye zirveden başladım anlayacağınız :D Özellikle de Hyun bin'in oyunculuğu müthişti.Ahh birde o muhteşem aşk... :D
İletişim adreslerim:
bloğum:http://efekizi.blogspot.com/
twitterim:@EfeKiziOzge
mailim:efekizlari@hotmail.com
bu güzel çekiliş için tekrar teşekkürler ^^

Adsız dedi ki...


Ear Fun
Cn Blue'nun Ear Fun albümü merakla beklediğim için en iyisiydi.Sınırlı sayıda olan albüme ulaşma imkanım olmasa da içindeki 20dakikalık özel videoları
ve Hey you şarkısının çeşitli yerel müzik listelerinde 1 numarayı almış olması.Albümü en iyi yapıyor benim için.Ama beni en çok etkileyen şarkı NS Yoon-G – If You Love Me (Feat. Jay Park) güzel bir single'dı bence.

Açlık Oyunları
Geçensene hazırlık yüzünden okuduğum tüm kitaplar İngilizceydi.Çok az türkçe kitap okuya bildim.Bunlardan biri Açlık Oyunları serisiydi.Bloguma uzun bir yazı yazmıştım.
Geleceğe yönelik çok güzel bir teori bence.İmgelediği ve dikkat çektiği şeyler çok gerçekti.Yazara cidden hayran kaldım.Eleştirilmesi gereken yanları olsada güzeldi.

Uzak doğu ilgimi çekiyor.
Çekiyor.Daha gerçek ve daha yakın geliyor.Belki az da olsa benzeyen kültürümüz bunun en büyük nedenidir.Ama aynı zamanda kültürlerinde ki farklılıklarda beni çok etkiliyor.
Yeni ve farklı bir kültür her zaman dikkatimi çekmiştir.

Sarı
Tüm renkleri sevebilecekken neden bir renkle sınırlayayım ki kendimi.Ama yinede diğerlerinden az da olsa daha fazla sevdiğim bir renk var.Sarı.

Kaichou Wa Maid Sama
Kaichou Wa Maid Sama.Hiç bir anime yoktur ki onun yerini doldursun.Bununla ilgili de yazı yazmıştım.Karakterlerve müzikler beni benden aldı.Usui çok önemli bir etken tabii.

Haru
Tonari no kaibutsu-kun - Haru Yoshida.

Only you
Hintle, Tayland'a ne oldu? Only you-Always. Çok klasik bir konusu olmasına rağmen So ji sub ve Han Hyo ju'nun oyunculuğu olayı bambaşka yerlere götürüyor.
Filmde hoşuma giden bir sürü ufak detayda vardı.
Cn Blue
Cnblue.Bunun için bir çok neden var.Kendi şarkılarını yaza bilmeleri, gerçekten bir aile olmaları,samimiyetler ve müziği para için yapmamaları.

MISA

Türüne göre değişiyor ama I am sorry I love you çok az bir farkla düşlerimin prensinden öndedir benim için.Çok ama fark.

Bahsettiğim şeylerin çoğunu blogumda bulabilirsiniz https://narsistprenses.wordpress.com
Daha uzun cevaplar verebilmek isterdim ama bir kaç sayda tutar o zaman :)
Twitter: narsistprenses

Malkav dedi ki...

Selamlar! :)

1- Katatonia - Dead End Kings

Metal müzik dinleyicisi olarak Katatonia'nın yeri bende hep ayrı olmuştur. Tarzlarında fark edilir bir değişim var kabul. Ama ben bunu "Çok bozdular hacı" şeklinde yorumlamak yerine heyecan verici olarak adlandırıyorum. İyi gidiyorlar. Büyük zevkle de dinliyorum hala heheh.

2- Terry Pratchett - Guards! Guards!
Fantastik Edebiyat'a aşina olanlar zaten Terry'nin adı geçince direkt gülümserler. İnanılmaz bir espri anlayışı vardır. Fantastik kurgu klişeleriyle de dalgasını gayet güzel geçer. İlk 10 sayfasında bile kahkaha atmadıysanız zaten gidin bi kliniğe yatın, tedavi olun :P Discworld adlı bu şaheser serinin de en güzel kitaplarından biri Guards! Guards!

3-Uzakdoğu ilgimi çekiyor tabii. Kayıtlı tarihin başından beri çok farklı yaşamış ve ona göre de evrilmiş bir kültüre sahip çoğunluğu. Do more with less felsefesinin yılmaz bekçileri :)

4- En sevdiğim renk mavidir muhtemelen :)

5-Mmm, Cowboy Bebop, Trigun ve Serial Experiments Lain arasında seçmem gerekir muhtemelen. Ama Cowboy Bebop'ın yeri ayrıdır yine de. "Hala çizgi film mi izliyon bu yaşa gelmişsin" diyenleri önce CB DVD'si ile dövün sonra da izletin bu güzide şaheseri. You're gonna carry that weight :')

6-Favori? Zor soru hakkaten. Muhtemelen Bleach'ten Zaraki Kenpachi, Captain Tsubasa'dan Wakabayashi ve Trigun'dan Wolfwood arasından seçmem gerekir ama seçemem :P Üçü de eşit diyelim.

7-Oldboy! Sırf o koridordaki çekiçle kavga sahnesi bile yeterli ama genel olarak da "plot twist" klişesinin dalağını yararak hayvan gibi şaşırtıyor insanı sonunda.

8-Ohoh, Wonder Girls veya SNSD sanırım. Neden? Yerim onları ben çünkü :P

9-Valla aslında izlediğim dizi var muhtemelen 5-6 tane ama en çok hangisini beğendim hatırlamıyorum haha. GTO'nun dizisi epey hoşuma gitmişti diye hatırlıyorum. Bi de You're Beautiful diye bir dizi vardı baya beğenerek izlemiştim ama sonunu getirebildim mi onu da hatırlamıyorum. Yaşlandım :/

https://twitter.com/LunaticMalkav

Shirushi dedi ki...

Soru 1 – KAT-TUN’un Chain albümü. Nedeni ise gerçekten güzel parçalar barındırıyor olması. Ayrıca gayet hareketli bir albümdü. White olsun, Lock On olsun, Change Ur World olsun… Tüm şarkıları beğenirim bu albümdeki. Make U Wet şarkısına pek ısınamadım sadece… :D

Soru 2 – Sabahattin Ali – Kürk Mantolu Madonna
Önceki sene başlayıp sıkıcı bulduğum için bıraktığım kitaptı. Çok yanılmışım… Sabahattin Ali konuyu öyle güzel işlemiş ki, bir süre sonra elimden bırakamayıp bir günde bitirdim. Tam anlamıyla bir aşk hikâyesiydi. Betimleme açısından oldukça zengindi. Sonu beni en çok etkileyen şey oldu. Öyle ki, ağlaya ağlaya bir hal olmuştum… Okudum, sevdim ve çevremdeki herkese okutmaya çalışıyorum. :)

Soru 3 – Çekiyor fakat ben bile nedenini tam bilemiyorum... 4-5 yaşlarımdan beri çekik gözlü insanlara karşı garip bir sempatim var. O zamanlar abim çok anime izlerdi. Belki de onlardan etkilendim. Ama ilgimin başlayış tarihini, anaokulundayken 23 Nisan kutlamalarında kimono giydiğim gün olarak sayarım. Hala saklıyorum kimonomu. :D

Soru 4 – Normalde bu soruya siyah ve pembe olarak cevap veririm ama illa da bir renk seçeceksem bu pembe olmalı.

Soru 5 – Şüphesiz Kuroshitsuji. Her bölümde farklı olayları işlemelerine rağmen animenin genel bir konuya da sahip olmasını seviyorum. Ayrıca içinde polisiye olan her şeye ilgimin olması da bu animeyi seçmemde etkili olan bir neden. Fakat animenin 2. Sezonunu hala bitiremedim. Beni pek sarmadı sanırım. Ama 1. Sezonun üstüne tanımam. ^^

Soru 6 – Death Note – Kira ve Kuroshitsuji – Ciel arasında kaldım… Bu soruya Kira diyeceğim sanırım. Kira’nın “dünyayı kötülerden temizleme” isteğine benzer bir isteğim olduğu için seçiyorum. Death Note’a ben sahip olsaydım, aynısını yapardım eminim.

Soru 7 – Bu soruya Kindaichi Shounen no Jikenbo Kowloon Zaiho Satsujin Jiken cevabını veriyorum. Böyle de uzun bir adı var. :D Nedeni ise başta türü. Az önce polisiye sevdiğimden bahsetmiştim. Diğer nedenlerden biri de kardosu. Yamada Rysouke, Wu Chun, Arioka Daiki gibi sevdiğim isimlerin olması da önemli nedenlerden. Konusu da gerçekten ilgi çekiciydi. Heyecan dolu bir filmdi, her dakikasını “Acaba şimdi ne olacak?” diyerek izledim.

Soru 8 – Dinlediğim çok fazla grup var ama “favori” denilince verebileceğim tek cevap Hey! Say! JUMP. Onlarda diğer grupların çoğunda olmayan samimiyet ve sıcaklığı görüyorum. Kalabalık bir grup olmalarına rağmen gerçekten birbirlerine bağlı oldukları her hallerinden belli oluyor.

Soru 9 – Kesinlikle Gokusen serisi! Arkadaşlığı çok derin bir şekilde konu alıyor. Aslına Japon dizilerinin geneli böyle. Ama Gokusen benim için izlediğim diziler arasında en özeli. Yankumi’siyle, Sawatari-kyoto’suyla, öğrencileriyle, her sezonuyla müthiş bir diziydi. Arkadaşlığın ne demek olduğunu çok iyi anlattı. Gokusen’den iyisini de bulamam diyorum.

Twitter’a ayda yılda bir bile girmediğimden blog adresi gereceğim.
http://heysayshirushi.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

- BEAST - Midnight Sun

Müzik dinlesem de sıkı sıkıya takip etmeyen bana aylarca albüm bekleten, çıkan her teasera saatlerce baktıran, çıktığı andan itbaren tekrar tekrar dinlediğim ve şu an elimde tuttuğum albüm. Albümün BEAST'in elinden çıkmış olması zaten başlı başına bir sebep. Bamiyaiya!! :P

- Agatha Christie - 10 Küçük Zenci

Agatha Christie okumaya bayılmama rağmen nasıl okumakta bu kadar geç kalmışım bilmiyorum. Elime aldığım an bitirdiğim, sonunda 'ne, nasıl, ne zaman bitti' dediğim cinayet romanı. Kitabı henüz okumamış olanları çok kıskanıyorum.

- Farklı dillere ve dil öğrenmeye olan merakım önce Japonca sonra Korece'yi tanımama vesile oldu. Şimdi ki ilgi sebebim tamamıyla müzik ama.

- Mavinin açık tonları...

- Death Note

Pek anime izleyen biri değilim izlediğim sayılı animeler arasında kurgusunu en beğendiğim animedir.

- //Dediğim gibi pek anime izlemem ^^

- Kesinlikle ve kesinlikle A Moment to Remember

Abartmış gibi olmayayım ama dizi-film izlerken hiç bir hikayenin, senaryonun beni ağlatacağını düşünmemiştim taa ki bu filme kadar. Beraber izlediğim kişilerin de etkisi büyük tabi bu düşüncemde.

- BEAST!!

Görselliğe haddinden fazla değer veren müzik piyasası içinde kendi müziğini kendi yapan özellikle grubun rapçisi Junhyung'ın kendi besteleri, şarkılarda ki kendi dokunuşları fazlasıyla kalite katıyor BEAST'in müziğine. Ama böyle olmaz size de tavsiye ederim en kısa zamanda hehe. :D

- Çok dizi izledim ve favorim olmaya aday çok dizi var. Hangisinin adını yazsam bilemedim şimdi. Ama son gözdem GAKSITAL! Romantik-komediden başka hiç bir şey izlememiştim. İzlediğim ilk dönem dizisiydi ama muhteşemdi. Kesinlikle izlenilesi bir yapım.


https://twitter.com/bb2uty_

Unknown dedi ki...

1.Ailee- Heaven

Çok sevdiğim bir sanatçı. Sesi, şarkıları bana huzur veriyor. o yüzden en sevdiğim albüm bu oldu bu yıl.

2.Açıkçası bu yıl pek kitap okuyamıyorum. Sınava hazırlandığım için sadece gece yatarken kitap okuyabiliyorum. bu araalr Japon kültürü hakkında bir kitap okuyorum. İsmi Japon kültürü yazarı Bozkurt Güvenç.

3.Evet ilgimi çekiyor. O yüzden 3 yıldan beri uzak doğu özellikle Japon kültürü hakkında araştırma yapıyorum. Hala öğrenecek çok şey var..Neden sevdiğimi gelince bir neden ortaya koyamıyorum.Bir bakmışım uzak doğu sevdalısı biri olup çıkmışım. Sanırım beni en çok etkileyen insanlara bakış açıları ve birbirlerine olan saygıları.

4.Açıkçası pek anime izlemiyorum. Evet uzak doğu ve onunla ilgili her şeyi çok seviyorum ama animeler konusuna gelince biraz duraksıyorum. Şimdiye kadar bir iki tane izledim ve içlerinde beni en çok etkileyen "Kimi ni Todoke"

5.Kuronuma Sawako nam-ı diğer "Sadako". O kızda kendimi gördüm çünkü. Özelliklerimiz o kadar benziyordu ki(fiziksel değil duygusal)

6.Tek kelimeyle "more than blue" en en en sevdiğim film diyebilirim. Evet belki bu filmden daha güzel filmler vardır ama bu filmin bana kattığı şeyleri diğerleri katamaz. Aşkı, sevgiyi, dostluğu... Sevmenin fedakarlık olduğunu...Evliliğin diş fırçası kabına benzediğini..Filmi yaşadım sanki..O yüzden bu filmi çok çok çok seviyorum.

7.Japonya'dan x-japan grubunu çok seviyorum. Hele "tears" adlı şarkıları yok mu..Beni benden alıyor her dinlediğimde. Çok eski olmasına rağmen bu gurubu dinlemeyi çok seviyorum.

8.Bir çok var hangi birini yazsam ki:)Ama sanırım en çok etkilendiğim Coffee Prince" dizisi. Sıcak ve samimi olması, oyuncuların çok doğal olması, hayatın içinden olması.. bu gibi nedenlerden dolayı diziyi çok sevdim.

Tawannanna dedi ki...

@Voodoo Baby okx2

duyurduğun için teşekkür ederim :)

Vampir Akademisi hakkında madem böyle diyorsun o zaman okunacaklar listesine alıyorum :)

Tawannanna dedi ki...

@Astrea okx1

merhaba, ben de blogunuzu takibe aldım :)

Hani insanın okumayı sürekli ertelediği, biraz zaman geçsin kafamı toparlayayım da öyle okuyayım dediği kitaplar vardır ya Sahilde Kafka benim için buna dönmüştü ama şu saatten sonra artık ertelememeye karar verdim :)

Tawannanna dedi ki...

@Bilal Erdi Yıldız okx2

selam:)

Goethe' nin Faust' u bambaşka bir konu :)

Tawannanna dedi ki...

@sagbeyin ok x 1

merhaba, ben teşekkür ederim :)) Glay seven insanlarla tanışmak keyif verici...
Blogunuzu takibe aldım :)

Bu arada daha önce koyduğum kurala uymak adına x1 koymak durumundayım, bu yüzden özür dilerim.

Tawannanna dedi ki...

@Efe Kızı ok x 1

Merhaba, katıldığınız için ben teşekkür ederim:)) umarım şeytanın bacağını kırmanızda yardımcı olur :)

Yürüyen Şato' yu ve blogunuzu not aldım :)

Tawannanna dedi ki...

@narsistprenses ok x 1

Açlık Oyunları ve blogu not aldım :)

Tawannanna dedi ki...

@ Malkav ok x 1

selamlar :)

Terry Pratchett' in ismini ve ününü duyarım çokta artık yakından tanışayım kendisiyle :)

Tawannanna dedi ki...

@ HeiSeiShirushi ok x 2

Kürk Mantolu Madonna'yı yıllar önce elime alıp araya başka kitaplar sokarak kafamda rafa kaldırmıştım. tekrar şans vereyim :)

Tawannanna dedi ki...

@ Büşra Çelik ok x 1

10 Küçük Zenci' yi ben de sevmiştim :)

Tawannanna dedi ki...

@ mavi ok x 1

Bozkurt Güvenç ve çalışmalarını okumamıştım şimdiye kadar. Bir gçz atayım :)

gzelgrmek dedi ki...

Merhabalar

1. C.N.Blue - Ear Fun
Grubu uzun süredir takip ediyorum ve hepsine aşığım^^ özellikle bu albüm ile ilgileri üzerlerine çekmişlerdir. bu albüm yong hwa’nın müthiş şarkı sözleri, jong hyun’un harika sesiyle beni mest etti doğrusu. 2012 yılım bu albümü dinlemekle geçti diyebilirim. Hey you çıkış şarkıları favorimdir ;)
2. 2012 yılı içerisinde okuduğum ve en çok etkilendiğim kitap Nazan bekiroğlu’nun nar ağacı isimli kitabıdır. okurken kitabın içerisinde kayboludum^^ Beni etkilemesinin sebebi ortak yitiklerimizi muhteşem bir tarzda yazmış olması. Savaş zamanında masum insanların yaşadıkları. Masum ve saf aşklar. Saf aşklarına karşı gelen kıt zihniyet. Yıkılan hayatlarını tekrar kurma çabaları. Bir hayal, bir gerçek. Gerçekten nar ağacı anlatılamaz bir kitap. Okuyup içerisinde kaybolmak lazım ki anlayabilelim. Herkese tavsiye ederim.
3. Uzakdoğu acaip ilgimi çekiyor. Nedenleri; Uzakdoğu filmlerini izleye izleye duymuş olduğum hayranlık. Erkeklerinin yakışıklı olması ve kızlarının çok güzel olması^^ Yemekleri gelenek-görenekleri ve kültürlerinin ilgimi çekmiş olması. Ülkeleri, şehirleri, özgürlükleri, insanlarının yakın sevecen olması, son teknolojilerinin yaygın olması vs. nedenler söylenebilir 
4. En sevdiğim renk lila’dır.
5. Miyazaki animelerini ve kimini todoke sevdiğim animelerdir fakat en sevdiğim ve etkilendiğim anime death note’dır. Yaşattığı beyin fırtınası acaip bi tat bırakmıştı bende. Anime bitimi büyük bir boşluğa düşmüş yerini hiçbir anime dolduramamıştı. Gerçekten güzeldi.
6. En beğendiğim Uzakdoğu filmi, Bir milyonerin ilk aşkı. Hyun bin’in muhteşem oyunculuğu nedenlerimin ilk sırasında tabi. Kızın çocuğu sevmesi, çocuk kızı sevdiğinde kızın ölümcül hastalığa yakalanmış olduğunu öğrenmesi. Onun için her tiyatro oyununu oynaması hizmetçi kılığına girmesi. Çiçek özünü tırnaklarına sürmesi falan hepsi çok güzeldi. Etkilenmiş saatlerce ağlamıştım 
7. Kesinikle C.N.BLUE. yong hwa^^ kendisi gerçekten çok çalışıyor. Muhteşem sözler besteler yapıyor. Grubunu her zaman koruyor. Grup liderliği dışında ki muhteşem oyunculuğu ve tüm oyunlarında başrol oyuncusu olması onun ne kadar mükemmel bir insan olduğunu başarılı olduğunun kanıtıdır diyorum^^
8. En beğendiğim dizi kesinlikle secret garden. Yine hyun bin’in harika oyunculuğu, esprileri, oskanın kendini beğenmişliği ve ince detaylar vs hepsi süperdi ^^

https://twitter.com/gzelgrmek

Signomi23 dedi ki...

1-BİGBANG Still Alive (BB fanı olduğum için mi bilmiyorum ama azıcık torpil geçtim kendilerine ^^) Yok yok öyle değil torpil morpil yok kesinlikle şakaydı şaka kkkk ^^ Bütün şarkılar şahsına münhasırdı (Teşbihte hata olmaz).Özellikle EGO bambaşkaydı.Gd nin gevrek gevrek ‘’ İgoooo ‘’deyişi için bile dinlenir .(kahkaha sebebim )Annemin zoruyla toz aldığım günlerde (korku başa bela ) bana eşlik etti elimde toz bezi konser atmosferine girdim teşekkürler Bigbang teşekkürler K pop ın kralları ^^

2 -Nazan Bekiroğlu –Lâ sonsuzluk hecesi 2008
Neden Lâ ? diye düşündüm önsözdeki bu cümle aşikâr etti cevabı.
“…değil mi ki tevhid kelimesi La ile başlar, bilinçli kabul kelimesi onun ardından gelir illalah…
Daha sonra akıp gitmeye başladı yatağındaki sular gibi…

Bir Türkçe Eğitimi öğrencisi olarak neden böyle bir insanın(N.Bekiroğlu) öğrencisi değilim diye kahrediyorum her gün !(kendileri KTÜ Eğitim fak.profesör ) Aşkı ,Adem ‘i, Havva’ yı ,günahsız iki kardeşi ve de anneliği en iyi anlatan kitaptır .Aşk ile başlayıp aşk ile biten… Öyle cümleler öyle benzetmeler var ki üzerinden kaç yıl geçerse geçsin okuduğum en iyi kitap olarak kalacaktır .

3-.Aslında çok uzun cevaplı bir soru.. Sınavda çıksa inek öğrenciler gibi sayfalarca yazarım.^^ Dizilerdeki,filmlerdeki saflığı,iyi niyeti ,en çok da fedakarlığı seviyorum.Reel hayatta ise çekingen tavırlaı bizdeki gibi birbirlerini şapur şupur öpmeyip yakalıktan uzak durmaları ..NET olmaları.Aile kavramlarının bize birçok yönden benzeyişi.Her şeyden çok odamda kurduğum yalnızlığıma bir nebze olsun eşlik etmeleri onlarla ağlayıp ,onlarla gülmelerim (evdekileri uynadıracak şekilde oluyor ) ^^..Hayat onlarla güzel be İsmail Abi diyor ve Leyla İle Mecnun a ufak bir göndermede bulunuyorum ^^

4. Siyah Onu anlatmaya sayfalar yetmez kısa bir alıntı yapmak istiyorum :

Gökkuşağının saltanatında yeri olmasa da kuşku yok, siyah renklerin en asilidir.Söyleceklerim ne bir eksik ne de bir fazla aslında renk olmayan bu renk için ^^


5-Bunun cevabı yine Kimi Ni Todoke.Çok sıcak dostlukların olması her şeyden önemli.Neden böyle bir lise hayatım olmadı dedirtti bana ,neden ? Arkasından Kazehaya ya aşık olduk (aşık dediysem bayıldık bu iyi niyetli oğlancığa )^^.Sawako ya kızdık yeri geldi .Yapma dedik git açıl dedik .Sawako bile Kazehaya gibi birini buldu biz bulamadık dedik.Velhasıl en sevdiğimiz anime oldu .iyi ki de de oldu ^^

6-Kimi Ni Todoke _ Chizuru Yoshida karakteri...Ben böyle sıcak bir karakter daha görmedim ömrü hayatımda bundan sonra da göremem eminim.Belki de Kimi Ni Todoke nin en sevdiğim anime olmasını sağlayan en sıcak, en sevimli ,en candan karakteridir.Onun ‘’Chi ‘’ olarak anılmasındaki nedenin ‘’yüzde oluşan gülümseme’’ olduğunu duyduğumda içime bir hüzün çökmüştür ki neyse anlatmayayım . (fazla duygusal bir andı )
7-More Than Blue .Bu filmin bende özel olmasının nedeni kesinlikle Lee Seung Chul No one else şarkısıdır .Tabi bir de Kwon Sang Woo faktörü var ! En iyi ağlayan ,en güzel aşık olan ,bakışlarındaki hüznü karşıdakine en çok yansıtan oyuncu olmasıdır ( ‘’en iyi aşık rolü’’ nü oynayan aktör anketi olsa zirveye oturur o derece ) Masum iki yüreğin hüznü bundan daha öte ne olabilir?

8-Bu soru gerçekten çok zor ..Kim Bum Soo ,ve K will in yeri bambaşkadır bende ! Ballad kralları ditebilirim kendileri için.(Eski topraklar da olur ^^) Grup olarak 2NE1 benim için çok özeldir .CL için ‘’ dünyanın en çekici kadını ‘’ diyebilirim (sesini geçiyorum artık )ayrıca mükemmel bir lider. ..O kadar özgünler ki grup olarak hepsini tek tek anlatmak isterdim lakin..… Ailee diyorum geleceği çok parlak.


9-Mianhanda Saranghanda...Kutu kutu peçete bitirdim.Bittiğinde bile etkisi aylarca sürdü.Sokaklarda gezerken sanki bir yerlerden Moo-Hyuk ya da Eun-Chae çıkacak gibiydi... Eun-Chae’nin ''saranghae'' diye haykırışı, Moo-Hyuk ‘un annesinin elinden ramen yerken ağlayışı hiçbir zaman çıkmaz aklımdan ! Misa’dır O efsanedir ..

Signomi23 dedi ki...

Adsız Signomi23 dedi ki...

1-BİGBANG Still Alive (BB fanı olduğum için mi bilmiyorum ama azıcık torpil geçtim kendilerine ^^) Yok yok öyle değil torpil morpil yok kesinlikle şakaydı şaka kkkk ^^ Bütün şarkılar şahsına münhasırdı (Teşbihte hata olmaz).Özellikle EGO bambaşkaydı.Gd nin gevrek gevrek ‘’ İgoooo ‘’deyişi için bile dinlenir .(kahkaha sebebim )Annemin zoruyla toz aldığım günlerde (korku başa bela ) bana eşlik etti elimde toz bezi konser atmosferine girdim teşekkürler Bigbang teşekkürler K pop ın kralları ^^

2 -Nazan Bekiroğlu –Lâ sonsuzluk hecesi 2008
Neden Lâ ? diye düşündüm önsözdeki bu cümle aşikâr etti cevabı.
“…değil mi ki tevhid kelimesi La ile başlar, bilinçli kabul kelimesi onun ardından gelir illalah…
Daha sonra akıp gitmeye başladı yatağındaki sular gibi…

Bir Türkçe Eğitimi öğrencisi olarak neden böyle bir insanın(N.Bekiroğlu) öğrencisi değilim diye kahrediyorum her gün !(kendileri KTÜ Eğitim fak.profesör ) Aşkı ,Adem ‘i, Havva’ yı ,günahsız iki kardeşi ve de anneliği en iyi anlatan kitaptır .Aşk ile başlayıp aşk ile biten… Öyle cümleler öyle benzetmeler var ki üzerinden kaç yıl geçerse geçsin okuduğum en iyi kitap olarak kalacaktır .

3-.Aslında çok uzun cevaplı bir soru.. Sınavda çıksa inek öğrenciler gibi sayfalarca yazarım.^^ Dizilerdeki,filmlerdeki saflığı,iyi niyeti ,en çok da fedakarlığı seviyorum.Reel hayatta ise çekingen tavırları bizdeki gibi birbirlerini şapur şupur öpmeyip yakalıktan uzak durmaları ..NET olmaları.Aile kavramlarının bize birçok yönden benzeyişi.Her şeyden çok odamda kurduğum yalnızlığıma bir nebze olsun eşlik etmeleri onlarla ağlayıp ,onlarla gülmelerim (evdekileri uyandıracak şekilde oluyor ) ^^..Hayat onlarla güzel be İsmail Abi diyor ve Leyla İle Mecnun a ufak bir göndermede bulunuyorum ^^

4. Siyah Onu anlatmaya sayfalar yetmez kısa bir alıntı yapmak istiyorum :

Gökkuşağının saltanatında yeri olmasa da kuşku yok, siyah renklerin en asilidir.Söyleceklerim ne bir eksik ne de bir fazla aslında renk olmayan bu renk için ^^


5-Bunun cevabı yine Kimi Ni Todoke.Çok sıcak dostlukların olması her şeyden önemli.Neden böyle bir lise hayatım olmadı dedirtti bana ,neden ? Arkasından Kazehaya ya aşık olduk (aşık dediysem bayıldık bu iyi niyetli oğlancığa )^^.Sawako ya kızdık yeri geldi .Yapma dedik git açıl dedik .Sawako bile Kazehaya gibi birini buldu biz bulamadık dedik.Velhasıl en sevdiğimiz anime oldu .iyi ki de de oldu ^^

6-Kimi Ni Todoke _ Chizuru Yoshida karakteri...Ben böyle sıcak bir karakter daha görmedim ömrü hayatımda bundan sonra da göremem eminim.Belki de Kimi Ni Todoke nin en sevdiğim anime olmasını sağlayan en sıcak, en sevimli ,en candan karakteridir.Onun ‘’Chi ‘’ olarak anılmasındaki nedenin ‘’yüzde oluşan gülümseme’’ olduğunu duyduğumda içime bir hüzün çökmüştür ki neyse anlatmayayım . (fazla duygusal bir andı )
7-More Than Blue .Bu filmin bende özel olmasının nedeni kesinlikle Lee Seung Chul No one else şarkısıdır .Tabi bir de Kwon Sang Woo faktörü var ! En iyi ağlayan ,en güzel aşık olan ,bakışlarındaki hüznü karşıdakine en çok yansıtan oyuncu olmasıdır ( ‘’en iyi aşık rolü’’ nü oynayan aktör anketi olsa zirveye oturur o derece ) Masum iki yüreğin hüznü bundan daha öte ne olabilir?

8-Bu soru gerçekten çok zor ..Kim Bum Soo ,ve K will in yeri bambaşkadır bende ! Ballad kralları diyebilirim kendileri için.(Eski topraklar da olur ^^) Grup olarak 2NE1 benim için çok özeldir .CL için ‘’ dünyanın en çekici kadını ‘’ diyebilirim (sesini geçiyorum artık )ayrıca mükemmel bir lider. ..O kadar özgünler ki grup olarak hepsini tek tek anlatmak isterdim lakin..… Ailee diyorum geleceği çok parlak.


9-Mianhanda Saranghanda...Kutu kutu peçete bitirdim.Bittiğinde bile etkisi aylarca sürdü.Sokaklarda gezerken sanki bir yerlerden Moo-Hyuk ya da Eun-Chae çıkacak gibiydi... Eun-Chae’nin ''saranghae'' diye haykırışı, Moo-Hyuk ‘un annesinin elinden ramen yerken ağlayışı hiçbir zaman çıkmaz aklımdan ! Misa’dır O efsanedir ..

Tawannanna dedi ki...

@ gzelgrmek okx 1

merhaba
Nar Agacı' nı not aldım :)

Tawannanna dedi ki...

@ Signomi23 ok x 1

merhaba, yarın gün içerisinde twitter ya da blog adresinizi sağlamanızı rica ederim.

Tawannanna dedi ki...

Çekiliş için katılım kapanmıştır.

Çekilişi duyuran ve çekilişe katılan herkese teşekkürler...

sarkicevirilerim.com dedi ki...

son anda kaçırmışız, kazanana hayırlı olsun.

Signomi23 dedi ki...

Ben mi kazandım şimdi (hayatımda ilk defa bir yarışmaya katıldım desem kkkk?^^) Gerçekten nasıl gönderdiğimi hatırlamıyorum yazdıklarımı o kadar ani oldu ki her şey bi an gönderemiyordum beğendiğinize çok sevindim gerçekten twitter adresimden iletişime geçebiliriz teşekkürler^^ https://twitter.com/signomi23

Tawannanna dedi ki...

sarkicevirilerim.com

merhaba, başka bir çekilişte umarım sizi de aramızda görürüz

Tawannanna dedi ki...

Signomi23

merhaba:)

bir yanlış anlaşılma yaratmayayım. henüz çekiliş sonuçlanmadı. kazananı bugün içerisinde blogda duyuracağım. katılmak için soruları cevaplayanların twitter ya da blog adreslerini bırakması gerekliydi sizi de katılıma dahil etmek için adresinizi istedim.

Signomi23 dedi ki...

O yanlış anlaşılmayı ben yarattım sanırım gecenin verdiği uykuyla +kpss eğitim bilimlerinin etkisi diyelim güzel bir gaf oldu sanki hahah ^^

Tawannanna dedi ki...

Signomi23

olur böyle şeyler :)) bir dahakine umarım.

kolay gelsin :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...