3 Aralık 2012 Pazartesi

TALES OF SYMPHONIA: Sylvarant-hen




Aslı bir bilgisayar oyunu olan Tales of Symphonia, OVA lar halinde bir anime serisine döndürülmüş. Oyunu bilmediğim için yorumlarım buna dayalı olmayacak.

Bu 4 bölümlük ovada öğreniriz ki Sylvarant adlı dünyanın devamı için seçilmiş olanın meleğe dönerek insanlıktan çıkması, bu şekilde kendini feda etmesi gerekmektedir. Seçilmiş olan kişi Colette bir kasabada yaşamaktadır. Lloyd ile birlikte büyümüştür. Öğretmeni Rainie' nin kardeşi Genius da Lloyd' un kankasıdır.
O zaman gelir. Kilise der ki seçilmiş olan, zamanın geldi, meleğe dönüşeceğin yolculuğa çık bakalım...  Lloyd ve Genius bunu kabullenmekte zorlanırlar. Bir meleğin yol göstermesiyle uzun yolculuğuna çıkacak Collette e eşlik etmeye karar verirler. Bu esnada Dresdian denilen half elflerin varlığını öğreniriz onlar seçilmişi ortadan kaldırmaya çalışmaktadırlar. Bu esnada Lloyd un elinde exisphere denilen bir taşın olduğu ortaya çıkar. Half elfler bunu ele geçirmek için delirmektedir.

evet ortaya çok şey çıkıyor. Rainie hoca, Genius, Lloyd, Coletto ve yanlarında koruma olarak Kratos( acayip karizma ) yolculuğa çıkarlar. Kartos, Lloyd a pek çok şey öğretir. Colletto her görevden sonra bir duyusunu kaybetmeye başlar. Bu esnada ortaya Sheena çıkar amacı Collette i öldürmektir, ninjadır kendisi.
Yolculuk devam eder, son OVA da işler karışır... :)) burada duruyorum.

açılış parçası. Kawai Eri- Altemeria




Colette: sevimli ama sakar kızlar kategorisinde. küçüklüğünden beri başını yemişler bunun sen seçilmiş olansın, dünyanın devamı için kendini feda etmelisin diye. bu zavallım da yemiş. Lloyd a da yanık tabii bir taraftan, Lloyd un yaşayacağı dünya için canım feda olsun modunda garibim.

Lloyd: Hafif aptal ama iyi yürekli cesur tiplerden. Colette e yanık tabii ki de.  Zamanla öğreniriz ki annesi bunda olan taş yüzünden kendini kaybetmiş ve babası tarafından öldürülmüş. İkisini de tanımıyor. Bir dwarf tarafından büyütülmüş bu zamana kadar.

Genius: Çok sevimli velet. aslen elf.

Rainie: Genius un ablası. Kasabanın öğretmeni. Yolculuk için seçilmişlerden. Sakladığı bir sır var ama bilemiyoruz.

Kratos: Çok karizma amca. bir olayı çakıyor izleyen hemen de neyse.. Son ova da ne olduğu ortaya çıkıyor.



Sheena: Slyvarant dan olmadığını biliyoruz. Collette i öldürmek için gönderiliyor ama bundan daha sonra vazgeçiyor.

Kurgu ve alt metin aslına bakılırsa oldukça sağlam. İnsanlara öğretilen ve beyin yıkanan herşey doğru değildir tabii ki de, bu izi de taşıyor.

Kapanış: Negai - Kaori Hikita




Dostluk, destek, amaç, sorgulama gibi temaları taşımasına rağmen cıvık cıvık değil, uzatmamışlar, her şey tadında ve kesinlikle ilgiye değer...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...