6 Mayıs 2012 Pazar

Bleach Karakterlerinden Futbol Takımı Kurmak: Kaptanlar vs Yaşayanlar...



Geçen  hafta içinde o kadar çok sıkıldım ki gün içinde bir ara ruhumu teslim ettiğimi sandım...

Bu ruh sıkıntısı saçma sapan fikirler olarak bünyede etkisini gösterdi. O çalışmalardan biri olarak Bleach karakterlerinden futbol takımı kurup onları kapıştırdım o derece... Daha zilyon tane böyle çalışma yapıp kendimi meşgul etmeye çalıştım. Durumum çooook vahim...

İşte Soul Society kaptanları takımı  vs Yaşanlar Dünyası takımı...

Öncelikle karaketerlerin ilk göründüğü yere ait yaptım yanlış anlaşılma olmasın:)

Öncelikle Soul Society Takımı seçmeleri...

Kaleci konusunda biraz çelişki yaşadım;



Oomeada : Cüssesi ile kalenin bır kısmını kaplayabilir ama  kaleyi bırakıp gelen toptan kaçma potansiyeli var.









Soi Fon: Oldukça çevik. İyi bir kaleci olabilir ama Yoruichi' den gelecek ataklara kaleyi açabilir.



Yaşlı Bunak (Yamamato Genryuusai): Kalpten ölür o nedenle kaleciliği söz konusu bile değil.  Direkt kadro dışı. Sahalarda yaşlı bunaklar istemiyoruz ! Gelen topları yakacağı öngörülmekte.






Komamura Saijin: Eldeki en iyi seçenek kendisi görünüyor o nedenle kaleye onu alıyorum.


Geri üçlü;



Üçlünün ortasına Zaraki Kenpachi' yi aldım. Aslında Kenpachi' yi Soi Fon' la birlikte ileri ikilide oynatmayı planlıyordum ama daha sonra bu fikrimden Kenpachi' nin karşı takımın defans üçlüsünü ve özellikle kalecisini öldürebileceğinden çekindiğim için vazgeçtim. Bu nedenle kendisi için yerleşimde bulabildiğim en iyi yer burası oldu. Ayrıca Ichigo ile karşı karşıya geleceği düşüncesi Kenpachi abiyi mutlu eder sanıyorum.
İki yanında İkkaku ve Yumichika...




Orta beşli;



Şimdi orta beşlinin ortasına zeki adam koymak gerek diye düşündüm sonra ss de zeki adam aradım aradım durdum bulamadım. Eldeki en iyi alternatif  Kuchiki Byakuya idi onu seçtim.  Gerçi pek koşmaktan hoşlanmayan bir insan kendisi ama ara sıra takımı ani ataklara çıkarabilir diye düşünüyorum. Bir iki zaafı var ileride değineceğim o nedenle bunu aşmak için İki yanında Kyouraku ( Shunsui Kyouraku)  ve Ukitake' yi    (Ukitake Jyuushiro) aldım.







Kanatlarda  Hisagi (Hisagi Shuuhei) ve Toushiro (Hitsugaya Toushiro) oynuyor.







İleri  ikilinin sağında çevikliğinden yararlanmak amacıyla Soi Fon diğer tarafa da gücünden yararlanmak  adına Renji' yi (Abarai Renji) alıyorum. ikisinin de ortak yanı hırsları.

Yaşayan Dünya Takımı;

Kaleci pozisyonunda Kidocu  amca Tessai ve Love arasında kaldım ancak Kidocu amcayı daha öngörülü ve atak bulduğum için onda karar kıldım.

Geri üçlünün ortasında Ishida Uryuu yer alıyor.



Sağında Sado (Sado Yasutora) solunda Ururu var. Uryuu analitik zekasıyla gelen atakları farkedebilme ve buna göre defansı yönlendirme kabiliyetine sahip aynı zamanda yine zekasına dayanarak takımı ani ataklara sürükleyebilir. Ururu sol tarafta hafif görünse bile önsezileri ve atikliğiyle iyi iş çıkaracaktır. Sado gücü ve refleksleriyle kendi tarafından gelecek atakları kesebilir.






Orta beşli;



Orta beşlinin ortasında tabii ki Uruhara Kisuke yer alıyor. Hem güçlü hem çevik hem oyunu görebilecek ve yönlendirebilecek zekaya sahip. Başka söze gerek var mı? Yanında Shinji (Hirako Shinji)  ve Karin (Kurasaki Karin)yer alıyor. Karin bu takımın gençlere verdiği önemin bir göstergesi ayrıca kendisi gençliğini futbol sahalarında yaşamış bir velet. Bu açıdan Uruhara' nın da desteğiyle başarılı işlere imza atacaktır.





Sol kanat Kensei' ye ( Muguruma Kensei) emanet. Güçlü ve atak. Kendi kanadından gelecek atakları kesebileceği gibi ofansif olarakta takıma destek verecektir. Sağ kanat ise Hyori' ye ( Sarugaki Hiyori ) ait.







İleri ikili Ichigo ve Yoruichi' den oluşuyor. Şimdi Ichigo' yu başka nereye koyacaksın? Kafa biraz kıt ama yap pasını atar golü.





Yoruichi akıllı, atik, kuvvetli, çekingen değil.Ayrıca yıllardır Kisuke ile birlikte çalışmanın verdiği uyum ofansif anlamda takımı güçlendirecek bir etken.


İki takımın genel değerlendirmesine gelirsek;

Soul Society:

SS de Ikkaku- Kenpachi- Yumichika defans çizgisi ilk anda akla aykırı ve kendi doğalarına ters gelse de defansif anlamda güçlü. Kenpachi aklına eserek illahaki ileri hayde breee diye atılacaktır o nedenle iki yanında Ikkau ve Süslü yer alıyor. Kaç yüz yıllık taicholarını tanırlar ve boşluğunu doldururlar ancak bu ikisinin de gaza gelip ileri atılabilme ve defansı boş bırakma kapasiteleri de  yok değil hani. Ancak yıpratıcı bir defans olacaklarına kesin gözüyle bakılabilir.

Orta saha; Orta sahanın beyni konumundaki Byakuya iyi güzel oldukça da güçlü ancak bireysel oyunu çoğunlukla tercih etmesi ve bencilce oynaması takım adına bir dezavantaj. Bu dezavantajı Ukitake ve Kyouraku' nun dengeleyeceğini umuyorum ki ikisi yüz yıllardır birlikte uyum içinde çalışmaya alışkın. Ayrıca Byakuya' nın suratsız suratını Kyouraku' nın esprili ve canayakın yaklaşımının ısıtacağını düşünüyorum.

Kanatlarda yer alan Hisagi ve Toushiro bana kalırsa takımın en zayıf halkaları ancak Hisagi vs Kensei karşılaşması izleyiciler tarafından merakla beklenen bir karşılaşma. Toushiro için de tribünde yer alan bir Hinamori ateşleyici bir unsur olacaktır. Benzer şekilde Toushiro vs Hiyori karşılaşması da iki oyuncu için sinirleri zorlayıcı bir karşılaşma olacak muhtemelen.

İleri ikili Soi Fon ve Renji hedeflerine ulaşabilecek kapasiteye sahip. Özellikle Byakuya ve Renji arasındaki iletişim takım için önemli olacaktır.

Yaşayanların Takımı:


Takımın en zayıf halkası defans üçlüsü olarak görünse bile Ururu-İshida- Sado arasındaki uyum karşı takımın ataklarını kesebilecek güçte görünüyor. Bu uyumu yakalayamazlarsa ve defans üçlüsünün en güvenilen ismi olan Ishida gününde olmazsa takım için büyük dezavantaj oluşacak.

İleri forvet ikilisi ve takımın beyni konumundaki Kisuke Uruhara yaşayanlar takımının en önemli üç ismi özellikle takım Uruhara' nın takımı zekice yönlendireceğine oldukça güveniyor.  Orta sahanın en zayıf iki elemanı olarak görülen Karin ve Hiyori' nin Kensei - Uruhara- Shinji üçlüsü arasında oynaması  endişeleri biraz azaltıyor. Bu iki ismin takıma bireysel katkıları maç için belirleyici olacak.

Ichigo alacağı pasları sonuna kadar değerlendirecektir. Beynini kullanmasına gerek olmayacağı için takım kendisine güvenmektedir. Yoruichi' nin ise her zaman ki gibi harika bir performans sergileyeceği beklenmekte.

Maçın hakemlerine dönersek;

4. Hakem: Yachiru (Kusajishi Yachiru)
3. Hakem: Ichimaru Gin
2. Hakem:Grimmjow ( Jaegerjaquez Grimmjow)
Ve beklenen büyük maçın hakemi Ulquirra...

Bana göre maçın sonucu: Her iki takımda aşağı yukarı birbirine denk görünse de yaşayanlar takımının takım oyunu oynaması ve ekip çalışması sonucunda maçı alacağını düşünmekteyim.

Yine de bahisler açıldı...


4 yorum:

IceTeaSama dedi ki...

Defanstan Süslü'yü çıkartıp yerine Unohana'yı koyarsak Kenpachi ve Ikkaku'nun dengesiz çıkışları önleyebilir ve böylece kontra ataklara engel olabilir. Müzmin sakat olduğu için Ukitake'yi yedeğe çekip Mayuri'yi oyuna alabiliriz. Urahara'yı en iyi o bildiği için orta sahada direk ona baskı yapar. Forvet hattı Shunsui ve Byakuya'nın ara paslarıyla iyi iş yapar. Byakuya yerine Aizen veya Gin olsa daha iyi olurdu tabi.

Tawannanna dedi ki...

Unohana mümkün. müzmin sakat Ukitake - Mayuri değişikliği fikri çok hoş, kadroyu bu yönde değiştirmeye karar verdim. Ukitake yedek başlayacak, yerine Mayuri. Uruhara yı zor dakikalar bekleyecek:)

Aizen ve Gin' i takıma almadım çünkü kendimle çelişmek pahasına da olsa bu maçın galibinin H M takımı ile yapacağı maçta kendi takımlarında yer alacaklar. Aizen ve Gin' siz bir Hueco Mundo takımı düşünemedim...

IceTeaSama dedi ki...

Huecho Mundo aklıma gelmemişti. Aizen ve Gin orada olacaksa favoriler zaten. Espadalar da süper ohh mis. :D Ichigo kaybetsin yeter. oleyo

Tawannanna dedi ki...

:)) bu maçın galibi kim olursa olsun H M favori görünüyor ama top yuvarlaktır, bakalım :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...