27 Mayıs 2010 Perşembe

KLİP YORUMU: MBLAQ ve Gizemli Y


Bizim bu üçlü Mblaq ın yeni klibini heyecanla bekliyordu.Klip yayınlandıktan sonra sesleri kesildi ama bu normal değildi. İlk kez onlarla birlikte bu klibi izleyen biri olarak birlikte izlediğimizde suratlarının aldığı ifadeyi gördüğümde klibi gizlice izleyip hasıraltı etmek istediklerini anladım. Klip esnasında yorumlarını yaparken aynı zamanda Fanmin duvarlara bakıyor ve böbrek hastalıklarına karşı tedavi yöntemlerinden bahsediyor, Mikkirabu bir matematik denklemi üzerinde çalışıyor ve "y söyle bana kimsin sen?" diye soruyor, Herbo ise bir insan kafasını duvara vura vura gözünü patlatabilir mi? konulu kompozisyon yazıyordu.

Kendi adıma söyleyeyim bu üçüne hak vermeden geçemedim. Şahsi düşüncem; nerede o sevimli, enerjik Mblaq? Parçadan da hiç hazzetmediğimi belirteyim.

Aşağıda Herbo, Mikkirabu ve Fanmin' in yorumlarını bulabilirsiniz....

***********************************************************************************




Mikkirabu: Joonie ve duş fantazisi
Herbo:Dım tısçı olmuşlar
Mikkirabu: Hakkaten. Mavili kısım F. Cuz tadı vermiş.
Fanmin: F. Cuz' un klibinden kopya çekmişler.
Herbo:Kostümler berbat.
Mikkirabu: Yeşil ojeli teyze...
Herbo: Sevimli Joon da irite edici.
Fanmin:Yılan o be.
Mikkirabu:Evet bana da öyle sırnaşsa kafasını kırarım.
Fanmin:Tilki av beklerken ölü numarası yaparmış bu da Joonie işte
Mikkirabu: G.o nun sakal gitmiş mi bana mı öyle geldi?
Herbo:Evet gitmiş.
Mikkirabu: Joon çık artık çocuğum şu duştan.
Fanmin:O da çirkinlik abidesi. Çirkinlikten yılan baksa ölür.
Herbo: Her gencin yaşadığı araba sevdasına değinilmiş sanırım.
Mikkirabu: Joonie' nin emo hali çok komik yahu. Ağlarken böyle midesi bozulmuş gibi bir ifade alıyor suratı. Belki de bozulmuştur duşta dura dura.
Herbo:Fazla kasmış. Off iki adet salak. Joon ve kız
Mikkirabu: Joon un görmediğimiz yeri kalmadı. Teşekkürler...
Herbo:Portakaldan göz yapmaca...
Fanmin:Sanırım hayatımda izlediğim en iğrenç ve yapmacık klip.
Herbo:Yuh silah çekti.
Fanmin:Joon un güzelliğiyle örtmeye çalışmışlar ama...
Mikkirabu:Şu renkli giysiler kimin fikriyse kafası kırılmalı.
Herbo:Ya benimsin ya toprağın temalı gerizekalı duruş...
Fanmin:Varoşların prensi namusuna laf getirmez çeker tabii.
Herbo: Alkışlıyorum bu salak fikir kimin aklının ücra köşelerinden çıktıysa...Yetenek ve fikir işi herkes bu kadar iğrenç fikirlerle gelemez.
Mikkirabu: Takım elbiseli Joon kabuslarıma girecek bana Polat Alemdar replikleri atacak.
Herbo:Çok emocan klip olmuş.
Mikkirabu:Mir güzel ama şimdi.
Fanmin: Bir sonraki klipte hapisteki Joon u anlatsın. Mir zaten klibin yıldızı. Saçı da pek güzel olmuş.
Mikkirabu: Onun çıktığı kısım klibin en güzel kısmıdır bence
Fanmin:Evet.
Mikkirabu: Bu arada y nedir arkadaşlar ya?? Bu bildiğimiz metematikteki y mi?
Herbo: Darmadağın olduğum için şu anda bu mantıksızlık içinde yorum yapmayacağım y adına. Zavallı y, kimliksiz... Şu anda hepsini dövmek istiyorum bana öyle bir his verdi bu klip.
Mikkirabu: Filmden sonra Joon un bir tarafları kalkmış
Fanmin:Gereksiz insan olmuş
Mikkirabu: Bende bıraktığı hissiyat bu oldu.
Herbo:Sıkıyorsa tüyleri kesilmiş İran kedisi olarak girseymiş duşa

Fanmin: Sevgili Joon: Milleti şehvetten, sahrada susuz kalmış köpek gibi kudurtmak istesen de ben kudurmadım bu ortadan çatlaman için ilk cevabım olsun. O kadar açılsan saçılsan da Mir senden daha güzel olmuş bu da ikinci çatlama nedenin olsun. Her kız seni bırakacak klipteki gibi bu da üçüncü çatlama sebebin olsun. Klipteki Mir in rap söylediği sahneler hariç tüm sahneler iğrençti hele G.O o kadar çirkin olmuş ki yılan baksa ölür. Rain gibi soyunsan da sen Rain değilsin. Porno sektörüne geçiş serbest. Klip 1 şarkı 4 . Ayrıca o giydiğiniz pantolonları karşıdan ilk slip don sandım. Ne o kıyafetler öyle? Duşta fazla kalma Joonie sonra kan işersin! Bu da son sözüm olsun.

Herbo: Parça çok dım tıs, tek düze, iç bayıcı ve depresyonel. Sözlerine hiç dikkat edemedim bile o derece. Hayattan soğudum ve hiç beğenmedim. Geçmişin hatırına hadi bir 4 patlatayım. Klip genel havası anlamında itici. Emovari atmosferin içinde gıcık ve fazla kasılarak sevimli ve doğal olmaya çalışılmış fakat sonunda yapmacık ve yapay sahneler ortaya çıkmış. Klişe akış - o silah olayı ne be? - o iğrenç ve estetik yoksunu kostümler ....belki koreografiler , puanı nereden yükseltebilirim diye arıyorum ama ... - sonuçta robotik, duygusuz, yapa bir klip. Tiplerde makyajla falan çok kasılmış.Eski doğal halleri daha güzel ve samimiydi... ay daha anlatamayacağım derdimi sonuç klip: 3

Mikkirabu: Cıstak haliyle ve anlamsız sözleriyle şarkı çok vasat 5 üzülerek belirtmeliyim ki Mblaq oh yeah gibi bir başka güzellik çıkartamadı hala. Klip içimi yedi bitirdi. Duşta Joon, sevimli sırnaşık Joon hede Joon hödö Joon grup yahu bular diğer elemanların başı kel midir? Ayrıca imajlar çok fena Mir i hariç tutyorum. Mir klibin en güzel hadisedir. Konu klişelikten yıkılıyor zaten oraya hiiç girmeyelim. Klip: 3. Bular iyi güzel puanlar bu arada kat tun falan olsa daha düşük olurdu.

**********************************************************************************

Sonra hiç bir şey olmamış gibi hayatlarına devam ettiler...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Sanki biraz yüzeysel yaklaşmışsınız gibi geldi.Nerde Oh Yeah nerde Y.Kendi adıma bu şarkıyı daha çok sevdim. Gerek müzikalite gerek konsept açısından kendilerini daha da geliştirdikleri bir albüm olmuş. Zaten Oh Yeah ile alamadıkları MCountdown 1.liğini bu şarkıyla aldılar. Klip ve koreografi de gayet gözalıcı olmuş. Bu albümle başarılarını bir kez daha kanıtlayacaklardır.Umarım hakettikleri yere ulaşırlar.

Tawannanna dedi ki...

Yorum için teşekkürler... Herbo, Mikkirabu ve Fanmin in yorumları hakkında onların adına konuşarak bir düşünce belirtemem ancak kendi adıma yazdığım "Şahsi düşüncem; nerede o sevimli, enerjik Mblaq? Parçadan da hiç hazzetmediğimi belirteyim." üzerinden gitmem gerekirse yüzeysel midir ya da neye göre yüzeysel kalır bilemeyeceğim ama sanırım oh yeah dönemi çıkış parçalarının olmasının da verdiği enerjiyle bana daha samimi ve daha akılda kalıcı (özgün diyeceğim ama tabii kullanırsam çok detaylandırmak gerekir) geliyor. Mutlaka kendilerini belirli anlamlarda geliştirmişlerdir ancak konsept/ müzikalite demeyeceğim ama parça ve imajlardan hoşlanmadım kendi adıma çeşitli nedenlerden dolayı (teknik nedenlerde dahildir). Tabii ki herkesin düşüncesi farklıdır ve zevkler ve renkler durumu da var mutlaka ve bir grup çıkışından itibaren doğal olarak pek çok evre ve dönem geçirerek kendini yaratıyor bu dönemlerin bir kısmında bazı dinleyenlerin bundan hoşlanmaması vs... zaten yaşanabilecek şeyler. Her ne kadar eleştirsem de çalışmalarının devamı ve yeni çalışmalar, single ve albümlerle yollarına devam etmeleri ve başarıya ulaşmaları benim de temennimdir :)

She dedi ki...

Şimdi siz ''Y''ı yerden yere vurmuşsunuz ya, ben de sizi kınıyorum ve size laflar hazırladım.:p

1-G.O.ya yılan baksa ölmez, anca aşık olur. Ay parçası gibi çocuk. Ayrıca ''Küçük Rain''ler sıralamasında Joon ve Junho(2PM) ile ilk 3te yer alıyor.(Ben demiyorum, Koreliler diyor.)

2- Lider bebeğimle ilgili tek bir satır bile görememek beni çok üzdü. Olsun onun o dudakları yeter.

3- Ya benimsin ya toprağın teması hakikaten gerizekalıca, ama kız ölmedi sonuçta. Klibin ucu açık kalmış, devamı olsa bari..


4- Joon'a gelince; duş sahnesinde baygınlık geçiren bir benmişim demek ki. Ama oyunculuğu fazla kasıntı geldi bana da.Gereksiz Polatlık yapmış cidden.

Benim puanım da 7,5.. O da güzel Joon ve lider hatrına..

Tawannanna dedi ki...

yorum ve puanlama için teşekkürler :)) herbo, mikkirabu ve fanmine duyurulur ... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...