22 Mayıs 2010 Cumartesi

KAGE KARA MAMORU: Protect From The Shadows!


12 bölümlük eğlencelik, kolay izlenebilecek bir anime serisi.

Öncelikle açılış ve kapanış parçasından bahsedelim ki ben ikisinden de nefret ettim ama zevkler ve renkler meselesi tabii. Açılış parçası "Million Love" /Mai Nakahara. (Yuna' nın seiyuusu) Parça sinir bozucu olmakla birlikte jeneriği daha sinir bozucu hele sonda yapılan kalp ve içinden geçen okun ortaya çıkması ile birlikte insan kendini jiletlemek istiyor. Beğenmiyorsan izleme değil mi? Yuna' nın "banana" şarkısı çok daha iyi.

Kapanış parçası; "Rainy Beat" / Ryouko Shintani, Sachiko Kojima, Ai Shimizu & Erina Furukawa. (sawagashi, tsubaki, yamame ve hotaru nun seiyuuları) Bu arada kapanıştaki chibiler çok sevimli.

Serinin en aklı başında karakteri olan esas oğlan Kagemori Mamoru, ilk bakışta nerd gözlüklü bir velet olmasına rağmen aslen klanının ve ailesinin verdiği söz ve kabullendikleri görev gereğince komşuları olan Konnyaku ailesinin kızı çocukluk arkadaşı Yuna' yı korumakla yükümlüdür. Zaten 12 bölüm boyunca her bölümün başında izlemenizden dolayı bu görev / yemin bölümü ve elemanın "Kagemori Hanzou" deyişi insanın bilinç altına işliyor. Kagemori ailesi bu asli görevlerini kimliklerini saklayarak sürdürmektedir. Anne ve babanın yanında serinin en bomba karakteri Brumaru ailenin boğazına düşkün ninja köpeği olarak hayatına devam etmektedir.Konnyaku ailesinin kızı Yuna hem çok sevimli hem de sinir bozucu. Öncelikle ben de her yerde ve her şartta kafamı koyduğum anda uyuma yetisi kazanmak istiyorum. Yuna bununla birlikte hafiften geri zekalı, sakar vss... ama iyi kalpli de bir kızcağız ve tabii ki Mamoro' nun durumundan haberdar değil ve oğlana yanık.

Seri boyunca Mamoru' nun Yuna' yı kendini düşürdüğü belalardan kurtarmasını izlerken ilerledikçe yeni karakterler katılıyor bu ikiliye. Sawagashi zaten okul arkadaşları olmakla birlikte aralarına Tsubaki, Hotaru ve Yamame de eklenir. Bilin bakaım tüm bu dişi karakterler kime hastadır gizliden gizliye? Evet doğru cevap Mamoru' dur. Bu arada Hotaru bir Ufo fanıdır. Bu arada bir bölümde dünyalı kaçırmaya çalışan uzaylıların çocuk hikayelerini baz alarak kurdukları sushili tuzağa hiç bir çocuğun değil ama Yuna' nın takılması da kayda değerdir. Tsubaki, Hotaru ve Yamame arasında en sinir bozucu olanını ben kendimce Yamame olarak ilan ettim. Sonra esas olaya gireriz yani Kagemorilerin klanının gizli öğretisine ulaşmak isteyen grubun kurduğu tuzak ve sonuçları... Tüm bunlar gelişirken elemanlarımızda birbirlerini daha yakından tanır ve hafiften de olsa büyürler. Mamoru' ya üzülmüyor değilim tüm o kızlarla baş edebilmek güç olmalı.

Unutmadan ninjaların yanında (Yamame ve Hotaru da birer ninjadır), ninja köpek ve ninja tavşanlar serinin yıldızlarıdır.

Kolay izlenebilen vekit geçirmek için tercih edilebilecek bir seri.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...