21 Ocak 2016 Perşembe

Rokka No Yuusha ( Braves of The Six Flowers): Bir Anime







Ishio Yamagata' nın light novel'ından uyarlama olan 2015 sezonu animelerinden 12  bölümlük Rokka No Yuusha, kişinin beklentisini ters köşe yapma potansiyeline sahip.


Hikayenin girişine göre, zamanında şeytan alt edildiğinde kader tanrısı 6 kişiyi seçmiş. Zamanı geldiğinde şeytan tekrar dirilme fırsatına erişirse bu 6 kişinin vücutlarında bir çiçeğin yaprağı belirecek, bu 6 kişi belli bir noktada toplanacak ve şeytan tüm kıtaya yayılmadan onu alt etmek için mücadeleye girişecek. Böyle baktığımızda fantastik, şeytanlı falan bir anime gibi görünüyor...





İlk bölümde zaten ana kahraman ile tanışıyoruz, Adlet Myer. Dünyanın en güçlü adamı benim diye ortalarda dolaşan, neden bende hala dövme belirmedi diye kederlenen ve kendini ispatlamaya çalışan bir velet ya da anime karakteri işte diyeyim. Beklentiler dosdoğru devam ediyor ama animenin gidişatı belirli bir yerden sonra değişiyor çünkü alarmlar çaldığında ve kahramanların toplanma zamanı geldiğinde ve bunlar bir şekilde toplandığında belirlenen noktada  6 değil 7 kişi buluşuyor. Koskoca tanrılar hata yapamayacağına göre içlerinden birinin düşman olduğuna kesin gözüyle bakıyorlar.  Bu 7 kişi  başlarındaki beladan kurtulmaya çalışırken diğer yandan aralarındaki fazlalığın kim olduğunu bulmaya çalışıyorlar. Olay klasik bir fantastik  animeden ağırlıklı olarak diyalogların ve akıl yürütmelerin yer aldığı bir  yapıma dönüşüyor.


Karakterlere tek tek değinmeyeceğim ama benim açımdan kendisini en fazla izlettiren karakter Hans oldu, muhtemelen bunda Kenichi Suzumura'  etkisi var.




Olaya sığ yaklaşacak olduğum için Goldof kardeşimin de gayet hoş göründüğünü belirtmeden geçemeyeceğim. Odun ama hoş klasmanında.



Light novel' ı okumadım o nedenle sadece anime bazında değerlendirmem gerekirse gidişatın kırılması ve akışın yön değiştirmesi hoş olmakla birlikte ayılıp bayılmadım. 7. yi aramaları merak uyandırsa da büyük bir heyecan yaratmadı bende belki de işlenişten kaynaklı, bilemedim. Kötü değil, iyi de değil orta karar bir anime bence. Okumak daha keyifli olabilir, denemem lazım sanırım.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...