14 Aralık 2014 Pazar

Kamisama no Memochou - Bir Anime...



Kamisama no Memochou, "Heaven's Memo Pad" adıyla da bilinen Hikaru Sugii' nin aynı isimli "light novel"ından uyarlanmış 12 bölümlük anime serisi. Tahmin  edebileceğiniz gibi animeye başlamak için özel bir nedenim olmadı. Şartlar gerektirdi, başladım.


Başladım ama ilk bölüm normalden biraz daha uzundu,  neler döndüğünü anlamadığım, karakterlere pek ısınamadığım için bölümü izlerken acaba devam mı etsem yoksa bıraksam mı diyerek papatyanın yapraklarını yolduğumu farkettim. Müthiş anime izleme bilincim ve bu konudaki iradem bölümün sonunda devreye girdi, "madem başladın o zaman bitireceksin" görev bilinciyle izlemeye devam ettim. Bu görev bilincinin olumlu sonuçlarını gördüğüm animelerden bir tanesi oldu sonuçta. Tabii bu durumda yondaimenin  yani Hinamura Sōichirō' nun etkisi yadsınamaz.




Olaylar Narumi Fujishima  adlı bir lise öğrencisinin etrafında gelişiyor. Narumi, babasının işi dolayısıyla oradan oraya bir yaprak misali savrulmakta ve gittiği hiçbir yerde kimse ile bir bağ kuramamaktadır zaten artık iletişim içinde olmayı pek tercih etmemektedir. Nitekim kaydolduğu son okulda Ayaka ile tanışır ve onun sayesinde Neet Detektiflik bürosu ile de tanışmaya vasıl olur ve kendini amatörce detektiflik yapan bu elemanların arasında bulur.

Kurumun beyni evden çıkmayan, başarılı bir hacker olan, tüm gününü monitörlere bakarak geçiren Alice. Zeki Alice ne yazık ki diğer işlerde, banyo, ev derleme toplama, çamaşır yıkama vs... başkalarının yardımına muhtaç durumda. Alice kardeşin değirmeninin suyunun nereden geldiğini bilemiyorum yalnız.



Tetsu ki liseyi bırakmış eski bir boksör, başkan ordu ve silahlı kuvvetler manyağı olan bir üniversite öğrencisi, Hiro kızlar arasında oldukça meşhur bir arkadaş ve yondaime olarak adlandırılan  Hinamura Sōichirō, bir neet örgütü olan  Hirasaka Grup' un başkanı.

Bu insanları çekip çeviren, kol kanat geren Huang Ming Li' de ramen dükkanı işletmekte ki gönül insanıdır kendisi.

12 bölüm içerisinde farklı olaylar ele alınıyor. Zaman zaman komik, zaman zaman etkileyici. İnsanın sıkılmadan izleyeceği serilerden.

Hinamura Sōichirō nun seiyusu Ono Daisuke bu arada, eklemek istedim aniden.

Animenin en bomba sürprizlerinden bir tanesi ilk bölümün kapanışının Mr. Big ve "Colorado Bulldog"olması. (bir bölümü ne yazık ki) Hönk diye kalırsınız.

Bu vesile ile parçayı analım hemen. Mr Big / Colorado Bulldog




Diğer kapanış parçası  Kenichi Suzumura' dan Asunaro ...



Açılış parçası ile pek aram yok...


2 yorum:

Alice Lawliet dedi ki...

Muhtemelen benim sevdiğim kadar sevilecek bir seri olmasa da tüm diğer neet animeleri gibi candır, ayrıca Arisu da adıma ilham, profil resmimin de kendisi olan tatlılık Alice hele de.

Tawannanna dedi ki...

"şeytan tüyü var hınzırın" kamisama no memochou için söylenebilir bence. ilk bölümden sonra bayağı sarmıştım.alice sevilmeyecek gibi bir karakter değil.

Alice ismi bu alice'den geliyormuş demek. bunu tahmin etmemiştim. profil resmini de bu alice ile bağdaştıramamıştım şimdiye kadar:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...