21 Aralık 2014 Pazar

Makai Ouji: Devils and Realist - Bir Anime...


2013 yapımı 12 bölümlük Makai Ouji, bir çırpıda kolayca izlenebilen animelerden. Bir klasik olarak tesadüfen denk geldim bu animeye ve izlerken eğlendim.

Altta King Solomon yani bizim bildiğimiz haliyle Davud' un oğlu Süleyman, onun meşhur yüzüğü ve şeytan-melek hiyerarşisine uzanan hikaye. Bunu öyle bir şekilde ele almış ki izlerken keyifli dakikalar yaşatıyor.

Olaylar İngiltere' de geçiyor. Solomon ile kan bağı bulunan William, ülkenin en prestijli ailelerinden birinin varisi olup, okuduğu en prestijli okulun en iyi öğrencisi... Ne yazık ki William' ın  anne-babasının ölümünden sonra ailenin finans işlerini devralan amcası iflas edip çocuğun okul harcını bile ödemeden kayıplara karışıyor. Böylece William' ın hayattaki en büyük derdi okul harcını yatırıp üzerine burs bulabilmek oluyor.

Bu sırada cehennemin kralı Lucifer de uzun uykusuna yatıp kalkmadığı için hiyerarşinin önde gelen şeytanları arasında yeni kral kim olacak kapışmaları başlıyor. Lucifer' den sonra gelecek olanı seçme yetkisi tek kişiye bahşedilmiş. O da Solomon yani şu andaki haliyle William.

Ekmek parasının derdinde olan William' ın olan bitenden haberi yok doğal olarak. Tam harç-borç derdiyle kafayı bozmuşken önce zamanında Solomon'un hükmettiği şeytanlar içinde en has adamı olan Dandalion ardından diğer şeytanlar okulda boy gösteriyor. Eh işte cehennem kaynarken cennette boş durmuyor.

Sorun şu ki, yani bizim eğlence, William okült ya da ezoterik kuramlara nefretle bakan, pozitif bilimlere sonuna kadar inanan, çıkarcı ve pragmatist bir karakter. Eleman şeytanları atom, hayaletleri frekanslar arasındaki sapmadan kaynaklı beynin yanlış algısı, tanrıyı bir çeşit frekans ve boyut olarak açıklıyor.

Şeytan alemi bir yandan kendi adaylarını William' a seçtirmeye bir yandan onu daha önce Solomon' a itaat etmemiş şeytanlardan ve bir iki tanesi hariç kafayı yemiş meleklerden korumaya çalışırken ortaya farklı bir eğlence çıkıyor.

Astorat, Lamia, Beelzebub ve diğerlerini değişik formlarda anime içinde görmek mümkün. Serinin gönül insanı Dandalion. En gıcık karakteri Michael. Uriel' e öyle eziyet edilir mi hiç?

Başta da dediğim gibi Makai Ouji: Devils and Realist kolay izlenebilen, kafa yormayan, eğlenceli vakit geçirilebilecek bir anime.

Bu arada açılış ve kapanış parçalarını sevdim ben.

Açılış parçaşı: "Believe My Dice" / Devils and Realist ( Takuya Eguchi, Takuyama Terashima, Yoshitsugu Matsuaka, Tetsuya Kakihara)




Kapanış parçası: " A Shadow' s Love Song "/   Devils and Realist ( Takuya Eguchi, Takuyama Terashima, Yoshitsugu Matsuaka, Tetsuya Kakihara)



İkinci sezonu gelse izlerim.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...