21 Ekim 2012 Pazar

KLİP YORUMU: Big Bang ve Herbo, Mikkirabu, Fanmin... Fantastic Baby...



Günlerden bir gün Mikkirabu, Fanmin ve Herbo ile sohbet ederken konu geldi dolandı Big Bang'e geldi. Hadi bakalım çocuklar ne yapmışlar, derin ve nitelikli yorumlarımızdan bu elemanları da eksik etmeyelim diyerekten "Fantastic Baby" e daldılar.

Kişisel olarak Big Bang çok takip ettiğim bir grup değildir. K-pop son dönemde Gangnam Style ile patladı gitti ama bu grubun da kendi içlerinde uluslararası camiaya etkisi büyük bana kalırsa.

Velhasıl takip etmem falan diyorum ama geçenlerde rüyama girmelerini de açıklayamıyorum. Rüyamda hep beraber Miyavi konserine gitmek için sözleşiyorduk. Artık o gün nasıl bir psikolojik travma yaşamıştım bilemiyorum.

Buyrun bizim üçlünün yorumlarına....

*************************************************************





Mikkirabu: Eleman Hayko Cepkin olmuş.

Herbo: X Men olmuşlar. Yerinde oturarak sallanma ekolü, pek severim.

Mikkirabu: Nasıl imajlar böyle ya..

Herbo: Amca çok korkunç. Zincirlere vurulmak...

Fanmin: Söyleyecek bir kelime bulamadım.

Herbo: Müzik Savaşçıları bunlar mı?

Mikkirabu: Hayko Cepkingiller olmuşlar

Fanmin: Ne korkunç olmuş bunlar ya, şımarmışlar.

Herbo: Fantastic baby

Fanmin: Adam kaşlarını bile yeşile boyamış.

Mikkirabu: Mavi saçlı direkt maymun olmuş yalnız korku efektinden öte

Herbo: Kızlarla çevrili olana birşey uyduramamışlar sanırım. Bu klip öğeleri bana hep başka şeyleri çağrıştırıyor.

Mikkirabu: Onda tırnak izleri var korku efekti olarak

Herbo: Haydi eller havaya yapıyorlar.

Mikkirabu: Mama let me be your lover. Bu dudakları patlamış silikon olan tipin adını bilen var mıdır?

Herbo: Vücut yaptık diye göstermeye pek kasmış çocuklar, takdir etmek lazım ama..

Fanmin: Klip göçmen düğününe döndü.

Mikkirabu: Oha kuklalar da geldi. Çok acaip tipler bunlar ya

Herbo: Fantastic bebeğim bunlar. Matrix vuhooo

Mikkirabu: He valla, fantastic bombastic gencolar.

Fanmin: Romen kralı olayını bitirdiler.

Herbo: Kafalar güzel sanırım gerçekten.

Mikkirabu. Yalnız kendilerini maymun etmedikleri zamanda öyle insanları çıldırtan bir tipleri olduğunu düşnemiyorum ben. Sesleri de irrite edici geliyor bana bu elemanların.

Herbo. Tarzdan sanırım. Bize uzak geliyorlar.

Mikkirabu: Tüm Bigbangciler bana kamikaze dalışı yapabilir ama böyle hissediyorum yani yapacak birşey yok.

Fanmin: Bize uzak gelmelerinin sebebi adamlar bisshie değil.

Herbo: İşte günün yorumu

Mikkirabu: Süpersin Fanmin, noktayı koydun. Bişi olsun canımızı yesin değil mi?

Fanmin: Teveccühünüz. Fanmin bişiden anlar.



Fanmin: FMA ya özenmiş bir başlangıçla başlayıp bak biz kendimizi nasıl maymun ettik diye gösteren sonra olayı göçmen düğününe çeviren en sonunda da Roma Kralıyız diye bitiren bir klip izledik. Tipler ne kadar uğraşsalar da iğrenç vücut yapmışlar. Dövme yapmışlar ama bir şeyi sıfırla çarparsan sonuç sıfırdır evladım. Önceden sempatiktiniz, iyiydiniz ama şimdi kötü olmuşsunuz, yapmayın etmeyin. Üç kızı sevindireceğiz diye kendinizi şebeğe çevirmeyin. Şarkı da hoş değil. Klip 2 şarkı 4.

Herbo: Şarkı aslında eğlenceli. Kısaca Fantastic Baby. Ama çok özellikli değil yine de puanım 6. Klip çok renkli ama çocuklar korkunç yine de makyaj açısından bakılırsa büyük emek var. Yalnız klip bana eski kliplerden dermece şeklinde pek çok eski klibi anımsattı, bende böyle bir çağrışım oldu. Pazarlama taktiği açısından başarılı sayılabilecek bir klip. Zaman zaman beni çok güldürdüler. Parçalı bütünlü harmanlanmış falan bir klip. Klipteki en güzeş şey baykuştu. Klibe puanım 6.

Mikkirabu: Vallahi sevemiyorum bu gencoları, günahı boynuma. Yani sesleri irite ediyor, tipleri irite ediyor. Bu klipte Hayko Cepkin style birşeyler yapılmış komik olmuş, bir garip olmuş. Şarkı desen söz namına birşey yok, statik elektronik tarza fena halde abanmışlar. Şarkı 3 klip 4.

*********************************************************************


Sonra Kral olmak üzerine derin düşüncelere daldılar.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

bir şey diyeceğimde siz bigbang a dalyorsanız V.I.P. ler size balıklama dalar capon mudur nedir onları sevin müzik kulağı olmayan kültürsüz pislikler fuck

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

bir şey diyeceğimde siz bigbang a dalyorsanız V.I.P. ler size balıklama dalar capon mudur nedir onları sevin müzik kulağı olmayan kültürsüz pislikler fuck

Tawannanna dedi ki...

selamlar, öncelikle "dalyormak" değil dalmak kelime olarak doğrudur, diğer hatalara girmeyeceğim :))

diğer üç kişi bu yorumu sallamayacakları için buranın ev sahibi olarak ben de bu yorumuna cevap olarak değil (çünkü bu cevabı da anlayabilmekte güçlük çekeceğini düşünmekteyim), genel bir değerlendirme olarak belirtmek isterim: VIP lerin okuduğunu anlayıp algılayabilen, esprili insanlar olduklarını düşünüyorum ve bu inancımı da sürdürmek isterim.

müzik kulağı ve kültür kavramına gelince, sana tavsiyem orada bir dur! ( kültür seviyeni ne kadar yansıttığın bu yorumla bile ortada :)) ) zira sen giderken dönen insanlar vardı...

wonest dedi ki...

İlginç bir yazı olmuş. Ama yorumlama tarzınızı sevdim. :) Tam olarak anlıyamadım, aynı anda ayrı yerlerde mi izlediniz yoksa birlikte miydiniz izlerken? Merak ettim gerçekten. :) VIPlerin kamikaze dalışı yapması çok muhtemel. Ama benimle aynı şeyleri düşünüyormuşsunuz, bir kere daha anladım ki yalnız değilim. :) Özellikle Mikkirabu'nun yorumlar bana çok yakın. :D

wonest dedi ki...

Bu arada bloğu ilk kez okudum, bu 3lü yorumlama olayıyla ilgili hiçbir fikrim yok gerçekten. :D

Adsız dedi ki...

Bunlar sizin düşünceleriniz tabiki ama BIGBANG'i sizden iyi tanıdığımız için böyle konuşunca alınıyoruz hak verin ^^

Tawannanna dedi ki...

@wonest merhaba, öncelikle mikkirabu ve akabinde diğer ikisi kendi kafalarında biri olduğuna sevinecektir :)

Klip yorumlarıyla ilgili biraz bilgi vereyim :))

blog 2008 yılından beri mevcut. klip yorumları bu blogta yer almaya 2009 yılında başladı. öncesinde ayrı ayrı k-pop ve uzakdoğulu gruplarla kafayı kırmış kişiler olarak 2008 de biraraya geldik. o dönemlerde uzakdoğu ve daha özelinde kore ye olan ilgi bu kadar yoğun olmadığı için aynı ilgiyi duyan insanların birbirlerini bulması çok daha enderdi aksine etrafta daha çok "ayyy çekik mi" kafası hakimdi. hal böyle olunca yoğun şekilde ortamda k-pop konuşulur oldu ve çeşitli geyikler doğdu. Şimdiye kadar bu blog içinde 39 tane klip yorumu yayınladım - japonya, kore ve çin grupları üzerine- geyikler dedim ama bu geyikler beğeni, hayranlık ve birbirini bulan dört kişinin sürekli ve sürekli yeni keşifler yapması, hem ortak hem de kişisel birikimlerinin bir ürünü olarak ortaya çıktı. Hal böyle olunca klipler ve canlı performanslar üzerinden de eğlenceler oluşmaya başladı çeşitli kodlar ve kısaltmalar ve klip yorumları oluştu çünkü dördümüz biraraya gelerek saatlerce klip vs... izleyerek beğeni haricinde üzerinden çok fazla şamata yapıyorduk. Bu yüzden 2009 da bu yorumların bir kısmını bu bloğa aktarmaya başladım. Artık teknik nedenlerle çok sık biraraya gelemiyoruz. Klipleri ya da videoları tesadüfi seçerler o an ne denk gelirse...

Birlikteyken ben yorum yapmam hatta bazı grupları incelemeye yatırdıklarında ben de gerilirim ( örnek mucc, kra, bi rain vs..) Klip yorumlarını yayınlarken ben kendi yorumumu en başa yazarım ve sözü diğer üçlüye bırakırım. Bu üçü klibi yorumlarken aynı zamanda hem kendileri hem de pek çok şeyle kafa bulurlar. Okunduğu zaman o kadar eğlenceli görünüyor mu bilemiyorum. üçünün çoğunlukla ortak bir uzlaşısı yoktur. bloğa bunu aktarmamın nedenlerinden bir tanesi de bu :)) Bir grup, bir parçaya dair farklı bakış açıları ortaya koyarlar. Birinin beğendiğini diğeri beğenmez, diğerinin hayran olduğuna diğeri kayıtsızdır vs... Yorum yaparken de tam geyik yapar, amaç eğlenmek ne bir ispat çabası ne de saldırganlık.Her biri kore, japon, çin grupları ve sanatçılarına hastadırlar ama durumlarını ve hastalıklarını ciddiye almazlar ya da" ölümüne xxxx "gibi bir noktaya getirmezler. Bir grubun bir parçasını hiç beğenmezler diğer parçasına hayran olup ayakta alkışlarlar. Beni en güldüren özellikleri en sevdikleri grubu bile alıp bir anda yerin dibine geçirebilirler, yorumlarda da serttirler...gruba özel değil ama genele dair hem severiz hem döveriz kafası :))

kusura bakmayın, biraz uzun oldu ama olay bu şekilde :))

Tawannanna dedi ki...

@ adsız merhaba,
tabii ki hak sizindir, yazıyı beğenip beğenmemekte sizin takdirinizdir. Grup ile ilgili kendi yorumumu yazının en başında bulabilirsiniz :)ayrıca buraya gelerek makul bir şekilde fikir belirttiğiniz için de teşekkürler.

Ancak söyleyebileceğim şey alınmanıza gerek olmadığı zira bu alınganlığın hatta - genel anlamda - arkasında öfkenin bir anda yazının tamamını okumamaktan ve blogun genel içeriğini bilmemekten ( bu noktada hak veririm zira kimse bir anda bir bloğun hepsini okuyamaz ve genel bakış açısının ne üzerine kurulu olduğunu anlayamaz) ve geneli göremeden belli cümlelere takılmaktan kaynaklandığını düşünüyorum ki zira beğeniler değişir, yorumlar farklıdır ama bunlar grubun değerini ne azaltır ne de arttır. Yorumları sert bulmuş olabilirsiniz, orası ayrı. Ancak öncelikle bu yazıda dahil olmak üzere tüm klip yorumu yayınlarının başında bir girizgah var ve bu üçlü yorumlarından önce kendi ağızlarından bu yorumu yaparlar...
Misal bu yazı " Hadi bakalım çocuklar ne yapmışlar, derin ve nitelikli yorumlarımızdan bu elemanları da eksik etmeyelim diyerekten "Fantastic Baby" e daldılar." Kendi yorumları için derin, nitelikli, bilimsel gibi sıfatlar kullanmaları bile olaya nasıl yaklaştıklarını ve daha pek çok noktayı gözler önüne seriyor sanırım.

Diğer bir konu eğer ben ve bu üç kişi anti k-pop taraftarı olsak, uzakdoğu kültürünü bilmeyen ve hatta haz etmeyen tipler olsak ne ben bu içerikte bir blog açmış olurdurdum (bloğun içeriği kore, japonya ve çin üzerinedir) ne de bu üçü bunlarla zaman kaybeder ne de ben onların bu yorumlarını yayınlardım.

Tawannanna dedi ki...

sevgili adsız. yorumun maile düşmüş şimdi gördüm ama blog içinde görünmüyor. Nedenini bilmiyorum. Son cümlene dayanarak bunu buraya eklememde sakınca görmeyeceğini umuyorum. (mail halini de kaydettim)sildiğimi düşünme... bu kadar emek verilmiş bir yorumu zaten silmem

*************************************
Adsız , "KLİP YORUMU: Big Bang ve Herbo, Mikkirabu, Fanmin...." adlı kayıtla ilgili yeni bir yorum bıraktı:

Eleştirmek mi? Resmen dalga geçmissiniz. Birde K-pop dinliyoruz diyorsunuz. Afedersiniz adam akıllı K-pop dinleyen her insan Bigbang'i sever. Yorumlardan anlaşılacağı gibi klasik yurdum insanı Gangnam Style'i öğrendi ya gerisi yok Korede. İlk önce eleştirdiğiniz grubun üyelerinin adını öğrenin. Nerden başlayayım bilmiyorum.. Bigbang kendi camiasında seviliyor demişsiniz. Evet doğru. Ama sadece Korede veya Asyada değil dünyadada belli bir bilinirliği var. Facebook hayran sayfaları 4 milyon ve 2buçuk milyonu yabancı. Hani tek Psy bilirsiniz ya siz, o 2 milyon civarlarında. Mtv Ema, Mtv TRL gibi dünyanın en önemli müzik törenlerinden ödül aldılar. Çoğu şarkıları ITunes listesine girdi. Hatta Fantastic Baby nin de bulunduğu albümleri çıktığı anda ITunes de 2. oldu (1. Adele di). Daha geçen gün Dünya turu kapsamında Los Angeles'ı salladılar. Siz Bigbang i Korenin herhangi bir idolleri olarak görüyorsunuz. Diğer Kore gruplarıyla aynı yerde tutuyorsunuz. Bigbang diğer gruplarla aynı kefeye koymak saçmalık. Fantastic Baby klibi hakkında atıp tutmussunuz. Bir kere klibin yönetmeni Lady Gaga, Rihanna gibi ünlülerin klibini yapan yönetmen. Judas klibinin temasını hazırlamış. O da Fantastic Baby gibi değil mi? Ama ona gelse vaoovv süper dersiniz. Fantastic Baby Billboard (dur bilebileceğiniz şekilde söyleyeyim, dünyanın en önemli müzik sitesi-dergisi) gibi yerlerden tam not alırken, kusura bakmayın sizin haddinize değil Fantastic Baby yi eleştirmek. Biriniz Hayko cepkin demiş... Valla birşey demiyorum buna. Arkadaş kalite seviyesini belli etmiş. Klipde Taeyang'ın kaslarına, T.O.P nin tipine laf etmissiniz. Onlar Korenin en seksi ünlüleri seçilen erkekler. Tarzlara laf edip atıp tutmuşsunuz, oradaki kıyafetlerin bazılarını Lady Gaga'yla da çalışan stilist yaptı. Tamam bunuda geçtim, şarkıyı beğenmemissiniz ya. Tamam beğenmeye bilirsiniz ona saygım sonsuz, zevk meselesi ama dediğiniz şeylere bakın Allah aşkına ya. Onlar albümlerini ve şarkılarını Ludacris, Will.I.Am, Florida gibi isimlerle yapıyorlar. Bigbang'i zorla sevin felan demiyorum. Sevmezsiniz, şarkılarını beğenmezsiniz o sizin zevkiniz. Biraz da blogunuzda dolaştım, gördüğüm kadarıyla Pop müzik seviyorsunuz. Bigbang RnB-Hiphop grubu sevmemenizi anlayışla karşılıyorum. (tabi Fantastic Baby hariç, tam bir elektro-pop şarkısı. Ama diğer videolara bakarsanız anlarsınız.)Size seviyeli bir şekilde cevap vermeye çalıştım. Ama şu konuda bir şey demeliyim, sizin ne müzikden ne da klipden anladığınız var. İsterseniz bu yorumu silin. Silerseniz de çoktan okumuşsunuz demektir zaten.
***********************************

Sandman dedi ki...

bunca zaman takip ettiğim şu blogta bir yazının altına bu kadar çirkin bu kadar seviyesiz yorum bırakanların olmasına cidden çok üzüldüm. bazı insanlar gerçekten ironi nedir bilmiyor hatta okuduğunu bile anlamaktan aciz. yorum yapmadan önce bloğu lütfedip adam gibi bir incelerseniz burada sadece k-pop'tan bahseden insanlar olmadığını da görürdünüz ama ne gerek var değil mi? herkes sizin sevdiğinizi sevmek, sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil. her tür görüşlerini dilediklerince dile getirme özgürlüğüne sahipler. kaldı ki burda yeri göğü birbirine katanların büyük bir bölümünün başkalarının sevdiği gruplar ya da müzik türleri konusunda gönüllerince atıp tuttuklarına da eminim. o açıdan lütfen ikiyüzlülüğü bırakalım olur mu?
"bir şey diyeceğimde siz bigbang a dalyorsanız V.I.P. ler size balıklama dalar capon mudur nedir onları sevin müzik kulağı olmayan kültürsüz pislikler fuck" diyen arkadaşlar yaş olarak 18 yaş ve üstü iseniz hayatınız kaymış, ergenlikten hiç çıkamamışsınız demektir ki sizin için yapılacak tek şey allah acil şifa versin demek. 17 yaş ve altı iseniz lütfen önce anadilinizi adam gibi kullanmayı, amerikan özentisi argo kelimeler kullanmadan kendinizi ifade etmeyi ve hormonlarınızla değil kulağınızla müzik dinlemeyi öğrenin sonra gelip başkalarını yargılayın. ayrıca Uzakdoğu müziği sadece Kore'den ibaret değil. o "capon" dediklerinin yaşadığı ülke de o çok sevdiğim grubun kendi anavatanı dışında en çok sattığı yer. yazmadan önce biraz düşünmeye çalışın olur mu? yapabiliyorsanız tabi. o "yüksek" kültür ve iq seviyenizle size gerçek hayatta başarılar(!)

Tawannanna dedi ki...

sevgili adsız... aslında yukarıdaki yorumlarda uzun uzun ve çok açık yazdığımı düşünüyordum ama yine olmamış sanırım. daha basit ve kısa cümlelerle yanıt vermeye çalışayım yoksa anlaşılmakta sorun yaşanıyor.

Bu işin gereğinden ve olması gerekenden fazla uzadığını düşünüyorum ve sıkıldım ama seviyeli yorum yazmaya çalışmışsınız ve emek harcamışsınız o nedenle cevaplamaya çalışayım. ayrıca silmek gibi bir tavrım olmayacağını en baştaki yorumdan anlamışsındır sanırım, bu yorumunuz da konuya bir bakış açısı getirmesi nedeniyle değerlidir.

Yorumunun içinde pek çok şey yazmış ististiki bilgilere yer vermişsiniz ancak bir kısmını anlamakta güçlük çekiyorum açıklık getirirseniz konunun gidişatı adına ve sizi yanıtlayabilmem adına daha verimli olur. Öncelikle birebir olarak ele alayım.

1. bölüm

"Afedersiniz adam akıllı K-pop dinleyen her insan Bigbang'i sever. "

Bu çok genelleyici ve özünde öznel bir yorum ama burada bu konuyu es geçiyorum. Adamakıllı K-pop dinlemenin ne olduğunu açıklar mısınız?

"Yorumlardan anlaşılacağı gibi klasik yurdum insanı Gangnam Style'i öğrendi ya gerisi yok Korede. "

Anladığım kadarıyla burada benden değil Herbo, Mikki ve Fanminden bahsediyorsunuz? Doğru mu? Bu cümlede oluşturduğunuz kanıya nasıl vardınız? Ayrıca yazının ilerisindeki görüşlerinizle çelişiyorsunuz. Neyse dediğim gibi bunu üçlüye yazdığınızı düşünüyorum çünkü yorumu üçü yapıyor ( bir üstteki yorumda klip yorumlarını açıklamıştım, okuduğunuzu varsayıyorum-, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım- ahaha çok klişe oldu gerçi- ) yorumlarından nasıl bu kanıya ulaştınız?daha önceki yorumları ve ne zamandan beri yorum yaptıklarına dikkat ettiniz mi, bu kanıya varırken bunu dikkate aldınız mı? küçükten büyüğe kanıya varışını açıklayabilirseniz sevinirim.

"Bigbang kendi camiasında seviliyor demişsiniz. Evet doğru. Ama sadece Korede veya Asyada değil dünyadada belli bir bilinirliği var. ..."

evet dedim ama sanırım cümleyi tam okumamışsınız ya da ben çok es geçmişim. girişte yazdığım cümlenin tamamı şu şekilde; "K-pop son dönemde Gangnam Style ile patladı gitti ama bu grubun da kendi içlerinde uluslararası camiaya etkisi büyük bana kalırsa."

uluslararası camia bildiğimiz anlamda kullanıldı burada. asya ile sınırlamak istesem asya'da, asya sınırları içerisinde vs... derdim.

"Hani tek Psy bilirsiniz ya siz, o 2 milyon civarlarında. "

şu aşağıdaki cümleden nasıl psy ya da gangnam style k-popçusu olduğumu çıkardığınız anlayamadım, bu sonucavarımınızı açıklar mısınız?

cümle: "K-pop son dönemde Gangnam Style ile patladı gitti ama bu grubun da kendi içlerinde uluslararası camiaya etkisi büyük bana kalırsa."

Tabii yine ilerideki yorumlarınızla çeliştiğinizi söylememin gereği yok sanırım. Ama algı ve tümevarım tekniğinizi bilmek isterim.

"Siz Bigbang i Korenin herhangi bir idolleri olarak görüyorsunuz. Diğer Kore gruplarıyla aynı yerde tutuyorsunuz. Bigbang diğer gruplarla aynı kefeye koymak saçmalık. "

Öznel bir yorum ya da bakış açısı olarak adlandırılabilir. ama eğer değilse duruşları ve çizgileri ve diğer öğe ve etmenlerle cümlenin nedenselliğini açıklamanızı rica ederim. buradaki denklem nedir? nedensellik olmaksızın böyle bir cümle kurmak takdir edersiniz ki genelleme ya da öznel bir yargı olur.

Tawannanna dedi ki...

sevgili adsız...(2. bölüm)

"Fantastic Baby klibi hakkında atıp tutmussunuz. Bir kere klibin yönetmeni Lady Gaga, Rihanna gibi ünlülerin klibini yapan yönetmen. Judas klibinin temasını hazırlamış. O da Fantastic Baby gibi değil mi? Ama ona gelse vaoovv süper dersiniz. "

Açık söyleyeyim buraya gerçekten çok güldüm. Öncelikle bu cümleyi Herbo, Mikki ve Fanmin için kurduğunuzu düşünüyorum, yorumları yapanlar onlar? Yanılıyor muyum? Gülmemin sebebi de bir anda onları Lady Gaga ve Rihanna hayranı pozisyonuna koymanız. Bunu nasıl başardınız ve bu sonuca nasıl ulaştınız çok merak ediyorum. Eğer belirli bir ilerleyiş yoksa benim düşüncem, dışarıda k-pop u anlamayan insanlara karşı k-pop dinlemeye başladığınızdan yana çok sinirlendiniz ve bu tarz cümleler aklınızda bir kendini ifade mekanizması oldu ve bunu burada hiç tanımadığınız insanlara karşı püskürttünüz? Doğru mu? Yanlış mı?


"Fantastic Baby Billboard (dur bilebileceğiniz şekilde söyleyeyim, dünyanın en önemli müzik sitesi-dergisi) gibi yerlerden tam not alırken, kusura bakmayın sizin haddinize değil Fantastic Baby yi eleştirmek. "

Bu yorum bana mı, üçümüze mi yoksa dördümüze birden mi? Tebessüm ettim Billboard u açıklamışsınız... Billboard ile ilgili fikrinizi paylaşmanızı rica edebilir miyim? Eğer varsa? Bu arada bir sorum olacak size. Eğer sevdiğiniz bir x grubu (bigbangi karıştırmıyorum) billboard dan tam not almazsa sizin için durumu ne olur ya da diğer bir takım referansları olmazsa yargılamanız neye göre olur? soruyu tam açamadıysam söyleyin daha açık şekilde yazayım. Fantastic baby i yorumlamak haddinize değil, bilmem? sizin takdirinizdir.Peki billboard tam not vermeseydi haddimiz olabilir miydi?

"Klipde Taeyang'ın kaslarına, T.O.P nin tipine laf etmissiniz. Onlar Korenin en seksi ünlüleri seçilen erkekler"

Öncelikle ikisini de bu başarılarından ötürü kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum kendi adıma. Ancak takdir edilebilir ki "seksilik" kavramı göreceli bir kavramdır. Her neyse...kaslarla ile ilgili mevzuda bir noktaya dikkat çekmek isterim; Herbo diyor ki kasları göstermeye kasmışlar, takdir etmek lazım... yani beğenisini ortaya koyuyor. Diğeri diyor ki iğrenç olmuşlar. Yani burada bir fikir birliği yok... Farklı görüşler var.(hani görecelik falan )bu kas mevzusunun bu idealaştırılmasına güldüm yalnız ne diyeyim kendi adıma. yani şimdi blogdaki yorumla hiç alakası olmayan bir örnek vereyim yolda arkadaşımı görsem, kas yapmışsın ne hoş ama çok şişirmişsin bu kadar şişirmeseydin desem mesela yasak mı? Tiple dalga geçildiğini düşünmüyorum, açık ve net bir şekilde makyaj ve uygulamalarla ilgili bir kafa bulmaca var orada eğer tekrar okursanız anlarsınız.. benim sizin yorumunuzdan anlamadığım bir şey varsa netleştirin lütfen.

"Tarzlara laf edip atıp tutmuşsunuz, oradaki kıyafetlerin bazılarını Lady Gaga'yla da çalışan stilist yaptı. "

??? bundan hiçbirşey anladım? Lady Gaga'ya hayran mısınız? Bir numara olarak mı görüyorsunuz da onu refere ediyorsunuz?

Tawannanna dedi ki...

3. bölüm...

"Tamam bunuda geçtim, şarkıyı beğenmemissiniz ya. Tamam beğenmeye bilirsiniz ona saygım sonsuz, zevk meselesi ama dediğiniz şeylere bakın Allah aşkına ya. Onlar albümlerini ve şarkılarını Ludacris, Will.I.Am, Florida gibi isimlerle yapıyorlar. Bigbang'i zorla sevin felan demiyorum. Sevmezsiniz, şarkılarını beğenmezsiniz o sizin zevkiniz. "

Öncelikle bu cümle bana mı üçüne mi? beğeni ile ilgili yorumu açık bıraktığınız için teşekkürler. yukarıda belirttiklerim hariç olarak dediğimiz şeyler nedir? bu arada Ludacris' in en beğendiğiniz albümü de paylaşırsanız benimle çok sevinirim şahsım adına, oturup sohbet ederiz:)

"Biraz da blogunuzda dolaştım, gördüğüm kadarıyla Pop müzik seviyorsunuz. Bigbang RnB-Hiphop grubu sevmemenizi anlayışla karşılıyorum. "

bunu bana yani tawannanna ya yazıyorsunuz anladığım kadarıyla. anlayışınız için teşekkür ederim ama tekrar belirtiyorum yorumlar bana ait değil. yayınladığım için mi tepkilisiniz?

"Ama şu konuda bir şey demeliyim, sizin ne müzikden ne da klipden anladığınız var. "

bunu bana mı diğer üçüne mi belirtiyorsunuz? anlamadım ama yorum sizindir yine de diyelim ki bana diyorsunuz bu kanıya nasıl vardınız? müzikten anlamak nedir bunu detaylandırır mısınız? şu sonuca mı ulaşmalıyım ( bana dediğinizi ele alarak cevaplıyorum ama yine de üzerine basarak söylüyorum klip yorumunda benim yorumum yok) bigbang sevmeyen biri müzikten anlamıyor mu? o zaman bu baştaki hak vermelerinizin öylesine olduğunu göstermez mi? bu cümleyi gerçekten anlamadım. yanlış değerlendirme yapmamak adına lütfen netleştirir misiniz?

çok uzun oldu okur musunuz bilmiyorum ama bunları açıklayıp netleştiriseniz ortaya net bir tez koymanız açısından sağlıklı olacaktır

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...