17 Haziran 2012 Pazar

MOBILE SUIT GUNDAM 00: İKİNCİ SEZON



İlk bölümün  ( Mobile Suit Gundam 00: Birinci Sezon ) gazıyla devam ettiğim animenin ikinci sezonunu  da ilkini tamamlar nitelikte güzel buldum. Yine de bir kıyaslama yapmam gerekirse, ikinci sezon her ne kadar ilkinin devamı olsa da pek çok yönden,  ilk sezon gözümde daha ön plandadır.

Olaylar, durumlar özde aynı olmakla birlikte taraflar daha netleşir, karakterler gelişim gösterir falan.. Yine pek bir şey yazmayacağım.


(Ayumi Tsunematsu' nun "Tomorrow" adlı parçası animenin ikinci sezonunun kapanış parçalarından bir tanesi ancak anime içinde kullanılan bu versiyonunu  çok ve daha çok seviyorum)





Ancak çok özür dileyerek 17. bölüm esnasında beni manyakçasına güldüren bir sahneye değinmeden edemeyeceğim. Bölümü tekrar seyretmek zor geliyor ancak aklımda kalan kadarıyla...

Elemanlar büyük bir kapışmaya doğru yol alırlar. Hepsi olayların etkisiyle ve yol aldıkları savaşın etkisiyle birilerini düşünür.

Saji: "Louise"
Louise: "Saji"
Lockon: "Anew"
Alleluah: "Mary"
Mary: "Colonel"

Sonra kamera birden bu ikisine döner;
Tieria: "Veda"
Setsuna: "Gundam"

(Tamam kendi içinde bir anlamı var ama ilk anda insanı çok güldürüyor :) )

İlk kapanış parçası Chiaki Ishikawa ' nın Prototype' nın müptelası oldum. Bu kadının yaptığı her parça güzel olmak zorunda mı?



Öyle ki Uverworld' ü bile sildi gözümde... (Uverworld/Hakanaku mo Towa no Kanashi)




Üzgünüm ama diğer açılış ve kapanış parçalarından pek hoşlanmadım.


(Onlardan bir tanesi; "Namida no Mukou" /Stereopony)





Meccha falan sevmem demesin kimse , Mobile Suit Gundam' a göz atsın bence...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...