29 Nisan 2012 Pazar

Officer Of The Year: Chae - Po - Wang



Officer Of The Year, 2011 Lim Chan-ik yapımı bir Güney Kore filmi. Şu cümleyi yazarken aklım birden  "ohooo daha bu senenin filmiymiş"  diyerek hala 2012' ye geçiş yapamadığını da bana  kanıtlamış oldu.
Joong- Hoon Park, Seon-gyun Lee, Sung min Lee gibi isimleri barındıran bence genel anlamda keyifli ve izlenmeye değer bir film.

Seul' de birbirine yakın iki bölge olan Mapo ve Seodaemun ekipleri birbiriyle kıyaslanmaktadır. Bir de emniyetin uygulamaya başladığı puanlama sistemine göre başarı uygulaması nedeniyle iki bölge arasındaki ilişkiler son zamanlarda daha da gerilmiştir. Sistem bir nevi kredi kartı bonusları gibi. Sallıyorum; organize bir çeteyi yakaladın bonus 10 puan, sıradan bir hırsızı yakaladın bonus 2 puan. Bu sistemin en altında ise tecavüz zanlıları yer almakta. Hal böyle olunca tüm ekipler yüksek puanlı işlerin peşinde koşmakta. Bir de teşkilat içinde alaylı-okullu ayrımı olunca rekabet son seviyede.

İki bölgeden iki ekip ortamı ve şehri bir süreden beri huzursuz eden seri tecavüz vakasını incelemek için birlikte çalışmakla görevlendirilir. Sonuç fiyasko olur ve suçluya bir türlü ulaşamazlar. Bu arada yılın memuru yarışması da başlamıştır. İki ekibin en üstteki amirleri bu fiyasko üzerine uzlaşmaya varınca olan ekip şeflerine olur ve deyim yerindeyse başka görevlere sürülürler. Bu süre içinde bu olaylar devam edince bunun üzerine  kendilerine gelerek neden polis olduklarını sorgulamaya başlayarak  bir aydınlanmaya ulaşmaya çalışırlar ve iki  şef birleşerek tekrar zanlının peşine düşerler.

Oyunculuk başarılı, kurguyu da güzel kotarmışlar. Sonuç olarak çoğu Kore filminde görülen o ince mizahı  - ayrıca mizahın ardındaki acı gerçekleri - içinde barındıran seyirlik bir film olmuş.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...