7 Mart 2010 Pazar

K-On! : Keion! : Çay, Pasta ,Börek ve Musiki...


13 bölümlük sevimli mi sevimli anime serisi.- mangası da var ama mangasına karışmam- . Animede 4 adet hanım kızımızın (sonradan +1 oluyorlar) lisede müsiki klübüne girişleri ve burada geçirdikleri süre anlatılıyor. Bu kızlarımızın hayali pek çok grubun olduğu gibi Budokan dır tabii ki belirtmeden geçemedim.

Bu kadar anlattık ama herşey öyle kolay kolay olmaz. Hangi klübe gireceklerine bir türlü karar veremeyen zilyon tane genç liseli sorununun da altını çizmekte olan bu seri de - ya bir de bizim liselere bak, çoğunluk kızılay koluna girmekte çok büyük kararlılık gösterirdi nedense, zaten klüp dediğin nedir ki bizim için, tıkıyorsun bir sürü kişiyi içine boş ders sayılıyor işte !!kebap!! - Ritsu atak davranarak müsik klübünde karar kılar ki kendisi davul çalmaktadır ve Mio ile hayalleri vardır. Bunu çoktan unutmuş olan Mio ise edebiyat klübünde karar kılmıştır amma velakin Ritsu nun baskılarına dayanamaz. Ancak iki kişi klübün açılabilmesi için yeterli değildir. Zaman ilerler büyük bir azim ile yeni üyeyi beklerler akabinde grubun gitaristi olacak olan Yui - ki kendisinin hayatta eline gitar almışlığı yoktur- ve keyboard çalacak olan Tsumigi klübe ve direkman gruba katılmış olur. Klübün danışmanı apayrı bir sayko olan müzik öğretmeni Sawako olurken ilerleyen zamanlar da Azusa da ikinci gitar (- ist ama ikinci gitar demek daha eğlenceli geldi :P) olarak gruba katılır.

Karakterlerin hepsi birbirinden eğlenceli olmakla birlikte müzik yapmadıkları süre içerisinde beraber dolaşmaları dünya için zarardır. Ayrıca seri boyunca ne çay içtiniz be kızlar!!! Çay, pasta- çay, pasta. Telef olduk valla izlerken. Neyse karakterlere ufaktan bir değinmek lazım şimdi.Bu serinin en önemli yanı kurgusu ve renkli karaktereleri ile birlikte, kesinlikle seiyularıdır ki seriyi bana izlettiren en önemli etken seslendirmeleri olmuştur.

Yui Hirasawa: Seviyorum bu karakteri. Öncelikle seiyuusuna saygılarımı sunuyorum. Boş zamanlarını hiçbir şey yapmayarak geçirmesi tamamiyle beni andırıyor. Enerjik, iyi niyetli, saftirik, derslerden ve konsantrasyon gerektiren şeylerden hiç hoşlanmayan, basitçe yolda yürürken sakız çiğneyemeyenlerden. Bir şey öğrenirken diğerini unutma özelliğine sahip. Klübe geldiğinde gitar çalmayı bilmez ve gitarı da yoktur ancak arkadaşları konuda yardımcı olur kendisine. Doğal yetenektir, metodlardan ve hatta zaman zaman notalardan anlamaz ama inanılmaz kulağı vardır. Ana vokalliğe kadar ilerler ama grup arkadaşları her zaman şarkı söylerken gitar çalmayı unutacak diye kalp krizi geçirir.Haa gitarına Gİ-Ta adını vermiştir. Kıyafetler falan giydirdiği rivayet edilir. Pastalara bayılır pek salağımsı ama aynı zaman da çooook sevimli ve iyi kalplidir.

Bir de Ui diye kardeşi vardır Yui nin. Gerçek anlamda Yui nin ablalığını ve dadılığını yapar. Oldukça olgundur. Bu tavırLarıyla Ritsu nun Hirasawa kızkardeşlerLe ilgili olan düşüncesini yıkmıştır. (söylemeyeyim ne olduğunu)

Bir de Yui nin çocukluk arkadaşı Nodoka Manabe vardır ki hepsi aynı okuldadır. Yui nin tersine sorumluluk sahibi, okul koseyinde yer alan, başarılı ve zeki bir kızcağızdır. Kendisi bir süre sonra müsiki klübünün koruyucusu durumuna gelir ister istemez. Ritsu sağolsun.

Ritsu Tainaka : Süper eğlenceli bir karakter daha. Çok enerjik ve atak bir kızımız olan Ritsu aynı zamanda klüp başkanıdır ancak teslim etmesi gereken formların teslimini her seferinde unuttuğu için arkası Nodoka tarafından toplanır. Grubun davulcusudur ama tembelliği ve birşey ile uğraşmamayı Yui kadar sever. Mio nun çocukluk arkadaşıdır ve kendisine yaptığı şeytani şakalarla izleyenleri yarar, Mio yu öldürür. Şakaları sever, mood makerdır çoğunlukla. Zaman zaman oldukça inatçı olabilmektedir. Candır.



Mio Akiyama : Kıskandığım karakter :((. Şaka şaka severim de kendisini. Grubun basçısı, grubun cool u amma velakin aynı zamanda korkağı ve en ürkeği. Zavallıcık bu yüzden neler çekti. Aynı zamanda iyi ki grupta bulunuyor dedirtiyor çünkü grubun aklı başında mantıklı birine ihtiyacı var ve bu kontenjanı sağolsun Mio karşılıyor. Verdikleri ilk konserde Yui sesini kaybettiği için vokalleri üstlenmiş, duruşu, güzelliği, coolluğu ve yeteneğiyle salonda ki herkesi hayran bırakmıştır ancak konserin sonunda tüm cool duruşunu bitiren kabloya takılarak düşmesi ve eteğinin kafasına geçmesi hadiesesi kendisi adına fan clublar açılmasına vesile olmuştur. :)) kendisi bu olaydan sonra uzun süre kendine gelememeiştir. Ritsu nun eşek şakalarına maruz kalır, Sawako tarafından taciz edilir. Back vokal yapar, şarkı sözü yazar. Favorim ne yazık ki...


Tsumugi Kotobuki : Grubun ve klübün en kibar, en düşünceli en nazik insanı aynı zaman da hayvani zengin. Arkadaşlarını misafir ettiği zamanlarda ki üzüntüsü insanı koparır ama çook paylaşımcı insandır. Müzik klübünün kafeye dönmesinin baş mimarıdır. Herkese yardımcıdır. İçindeki yaoi sempazitanı alter egosu ile koparmaktadır. Küçük yaşlarda piyano çalmaya başlamış ve pek çok ödülü bulunmaktadır ama pek sallamaz. Grupta keyboard mevkiinde oynamaktadır. Haha ayrıca en büyük hayali olan fast foodcuda patates siparişi vermek olayını gerçekleştirerek huzura ermiş kariyerinde ataklar yaparak part time çalışmaya bile başlamıştır.

Azusa Nakano: Gruba ve klübe bir yıl sonra katılan, dörtlünün çömezi. Kendisi uzun zamandan beri gitar çalmaktadır. Gruba ilk girdiğinde Yui ye saygıda kusur etmez zira grubun largelığını görünce isyan etmekten geri kalmaz. Yui her ne kadar Azusa dan tavisyeler alsa da Azusa ikinci gitarist olarak kalmaya devam eder. Mio ya hayrandır. Mugi yi de çok güzel bulur. Çok sevimlidir. Senpailerinin eziyetlerine maruz kalır ama sonunda oldukça kaynaşırlar grubun ayrılmaz parçası olur.

Sawako Yamanaka: Ahaha işte sensei dediğin böyle olur. Şimdi Sawako çok nazik iyi biridir ancak zamanında eski klübün gitaristliğini yapmış sayko bir şahsiyettir. Hoşlandığı çocuk "senin gibi sevimli kızlar tarzım değil deyince" oni olup çocuğun karşısına çıkmışve beni kopartmıştır. Ayrıca özel hayatında mutsuzdur anladığımız kadarıyla ama erkek arkadaşı için yılbaşında aldığı hediye hiçte fena bir fikir değildir hehe. Kızlara sürekli abuk subuk kostümler dikip onları giydirmektedir. Zaten bir süre sonra kızlarla enseye şaplak... durumuna girerler yine de Sawako sensei olmazsa olmazdır.


Bu beş kızımız gerçekten de yan yana geldiklerinde facialara yol açabilirler. Nasıl ilerleyebildikleri de ayrı bir sorudur. Grubun adını hiç düşünmemişlerdir bile, pratik yamayı sevmezler onun yerine çay içip kek yemeyi tercih ederler, dersler konusunda yarı yarıyadırlar amma velakin yaptıkları işten çok keyif alırlar onun için farklı bir enerjileri vardır. Bu durumu kavrayamayan ve anlamak için kasan ve bunalıma giren Azusa nın da vardığı sonuç budur. Çok eğlenceli bölümleri bulunmaktadır. Karakterler de çok yavaş olsa da ufak gelişimler gösteririler ve aralarındaki bağlar da oldukça güçlenir.

Müzikler demişken; Açılış parçası : "Cagayake! Girls" Bu parçayı Yui, Ritsu,Mio ve Tsumugi nin seiyuları seslendirmektedir.(Aki Toyosaki, Yōko Hikasa, Satomi Satō and Minako Kotobuki) . Kapanış parçası;"Don't Say 'Lazy'" de aynı şekilde seslendirilmektedir. Bunun dışında bölümler de kullanılan parçalar da seiyular tarafından seslendirilmiş ve sonrasında single olarak yayınlanmışlardır.


Şuradan buyrun;





Öyle çok dallı budaklı bir kurgusu olmamasına rağmen, müzikleri, seslendirmesi, karakterlerin sevimliliği- ki ilk başta çok yapaymış gibi gözükse de bunun yanılsama olduğu sonucuna varıyorsunuz- kesinlikle çok çok keyifli, tadında bırakılmış bir seri. İzlenip eğlenilmeli...

Buda bir live actionları; (yui nin başta biraz çenesi düşüyor ama idare ediniz artık :) )




http://www.youtube.com/watch?v=Ivr8cI11XXM

http://www.youtube.com/watch?v=lp04HyPe-LU&feature=related

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...