9 Mayıs 2009 Cumartesi

They are my noble Masters: Kimi ga Aruji de Shitsuji ga Ore de

13 bölümlük bir anime olan bu serinin esası aslında light novelmış. Daha sonra anime ve mangaya uyarlanmış. Mangası 2008 de yayınlanmaya başlamış muhtemelen hala devam ediyor.

Animesine gelirsek, anime adaptasyonu Susumu Kudo tarafından yönetilmiş olan bu serinin öncelikle açılış ve kapanış parçalarına değinelim.

Açılış:"Hizamazuku Made 5 Byo Dake!" / Miyuki Hashimoto

Kapanış:"Butler Switch On!" / Yuko Goto

Her ikisi de sinir bozucu tabi bu benim şahsi kanaatim.

Bölüm içi müzikleri de çok kayda değer değil bence ama konu ve kurgu dahilinde olaya bakarsak animeye uygunluk gösteriyorlar.

Konuya hafifçe değinirsek, Ren Uesugi ve ablası Mihato Uesugi, Ren e şiddet uygulayan babalarından kaçarak şehre gelirler ve yaşamak için para kazanmaları gerekliliğinin idrakine vararak iş aramaya koyulurlar. Bu esnada Kuonji kardeşlerden Miyu ile denk gelirler ve Kuonjilerin devasa malikanesinde hizmetçi /uşak olarak çalışmaya başlarlar. Malikanede yaşayan herkes istinasız kaçık karakterlere sahip olmakla birlikte olaylar gelişir.

Kuonjiler üç kızkardeşten oluşmaktadır :P.

Shinra Kuonji : Büyük abla. Biraz egoisttir kendisi, insanları sinir etmekten çok hoşlanır aynı zamanda oldukça yetenekli olduğu söylenir mesleği orkestra şefliğidir. Güzel, şirin şeylere karşı büyük ilgisi olmala birlikte pandalara ve kızkardeşi Miyu ya dayanamaz. Miyu ile aralarındaki ilişki sezdirilir belki ama direk olarak açıklanmaz. İlişkileri günlük hayatta normal görünür çoğu zaman.

Miyu Kuonji: Ortanca kardeş. Yaşından ufak görünür. Yüksek ıq ludur. Yaş kompleksine sahiptir zaman zaman. Olayların farkına varan ilk kişi olur çoğunlukla. Ayrıca genç erkeklere ilgisi vardır hehe.

Yume Kuonji: En normal kardeştir. Sıradan bir karakteri ve yaşantısı vardır. Büyük ablasının Miyu ya olan ilgisini çok kıskanır kompleks yapar. Yazdığı kısa öyküler kötüdür gerçekten.

Ren Uesugi : Aslında bir nevi olayların merkezindeki karakter denilebilir. İnatçıdır falan. Abla kompleksim var der durur. Üç kardeş ve ayrıca Ageha denilen ayrı bir malikanede yaşayan vahşi, Ren in özel uşağı olmasını ister içten içe. Çoğunlukla samimidir hal ve tavırlarında. Son bölümlerde babası ile karşılaşırlar tekrar.

Mihato Uesugi: Ren in ablası. Sıcak, akılcı ve ılımlıdır çoğu zaman ancak Ren in ilgisinin üzerinde olmasını ister. Saykoya bağladığında korkutucu olabilir.

Bunun dışında Colonel, Venis/Beniko, Natose, Chiharu Kiyohara evde çalışan diğer uşaklarlardır. Ayrıca Ageha kızımız ve uşağı Kojūro Takeda de öyküye dahil olurlar.

Seri çoğu zaman bu karakterler arasında geçen ilişkiler üzerine kuruludur bununla birlikte göndermeler yapılr, ilişkiler, birlikte yaşam ve güven bununla birlikte cinsellik üzerine göndermeler yapılır. Zaman zaman eğlenceli bölümleri olmakla birlikte bir süre sonra sıkıcılaşan bir seri bence. Eğer elinizde izleyecek bir seri yoksa ve çook boş vaktiniz varsa izleyin derim ben...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...