19 Mayıs 2009 Salı

Claymore: "Silver Eye Witches"


Eğer hala bu seriyi okumadıysanız yada izlemediyseniz hemen şimdi denemenizde fayda var. Kan gövdeyi götürüyor orası ayrı, sıradan da gözükebilir ancak Claymore bir şekilde kendisini sevdirebilen bir olay.

Öncelikle hemen açılış parçasından bahsedelim. Animenin açılış parçası Nightmare - "Raison D`etre". Nightmare daha önce death note da da olduğu gibi bu parçada da döktürmüş. İşin geyik kısmı bir yana yakışan ve uyumlu bir opening olmuş. Açılış dedik kapanışta aynı şekilde güzel :P -Riyu Kosaka / "Danzai no Hana~Guilty Sky"

Bu yazıda animeden bahsediyoruz ancak seriyi merak eden herkese mangayı da tavsiye ederiz zira anime bir noktada kalmakta ancak manga olanca süratiyle ilerlemekte. Gün olur mangayı da yazarız.

Anime aslında sıralama yapıldığında son sırada yer alan Clare ve ona sonradan dahil olan oğlan çocuğu Raki nin hikayesini anlatıyor. Konuya şöyle başlayalım. Claymore lar ( Grey witch olarakta adlandırılmaktalar) , Yomaların bulunduğu ve insanları yiyerek beslendiği bir dünyada, bir organizasyon tarafından içlerine Yoma kanı ve kemiklerinin katılımıyla yarattıkları yarı insan-yarı yomaların oluşturduğu kurum çalışanları :P olarak, yomaları öldürmektedirler. Hepsi bir zamanlar insan olan claymore lar, organizasyona katıldıktan sonra insani yönlerinden çoğunlukla arınmakta ve hayattaki tek hedefleri yomaları öldürmek olmaktadır çoğunlukla. Ne insandırlar ne de yoma. O yüzden insanlar arasında da sevilmezler ve korkulurlar ancak sorunu olan kasabalar yada köyler organizasyondan yardım isterler, organizasyonda çoğunlukla oraya bir tane claymore gönderir.


- Teresa Teyze , hastasıyım ... -

Claymore ların sorunlarından bir tanesi de yoma güçlerini ne kadar kullanırlarsa yomalığa o kadar yaklaşmalarıdır. Çoğunlukla limitlerine ulaştıklarında kendi arkadaşlarından kendilerini öldürmelerini isterler, bir insan olarak ölebilmek için (yani insanlığımı kaybetmeyeyim hesabı). Diğer bir noktada claymoreların hepsinin kadınlardan oluşmasıdır. Eski tarihlerde erkeklerde bu organizasyonda kullanılmış ancak savaş esnasında hemen gaza geldikleri için release olmuş ve yomaya dönüşmüşlerdir. Erkeklerdeki bu potansiyeli gören organizasyon erkekleri artık kullanmamaya karar vermiştir.

Seri Clare ve görevleri üzerinden ilerlerken, pek çok karakter olaya dahil olur. Aralarındaki ilişkiler, genel kurgu, insanlıkla yomalık arasındaki ince çizgideki gelgitleri vs... seriyi güzelleştiren noktalar olmakla birlikte, sevdiğiniz karakterleri bir saniye içerisinde biçilmiş olarak görmenizde olası bu seride.- onun için doya doya izleyin :p-

Özel Not:

Teresa of the Faint Smile : Teresa Teyze nin gelmiş geçmiş en güçlü claymore olduğu rivayet edilmekte. Bilimsel kanıtı var mı yok mu bilmemekle birlikte kendisi gönlümün Claymore dur.




*********************Spoiler***************************************************

-Adı P ile başlayan diğerleri hakkındaki düşüncelerimi daha sonra yazacağım...-

******************************************************************************

Serinin sonu açıkta kalmakta hafiften, en kötü yanı bu ancak izlenmesi gereken serilerden biri bence...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...