28 Aralık 2008 Pazar

Zettai Kareshi (Absolute Boyfriend) : Zamanında Söylenmeyen Söz Elde Patlar



Berbat bir hafta içerisinde sanırım yaptığım en önemli bir iki faydalı aktiviteden biri beni oldukça eğlendiren bu mangayı okumak oldu. Bu soğuk, kasvetli kış günlerinde sıcak, keyifli bir manga okumak istiyorsanız arayışınıza cevap verecek şeylerden biri de Absolute Boyfriend' dir sanıyorum.

Özellikle hatun kardeşlerime tavsiye ediyorum hem siz okuyun hem sevgiliniz ki Night kardeşimizden örnek alınsın ya da boy friend nasıl olur anlayın :P. Hemen geyiğe sarmayalım tabi.

Konu evet sabun köpüğü, ilerleyen bölümlerde bir bilim kurgu havası esiyor ama yine de konunun özü itibariyle kendini size sevdirme kapasitesine sahip.

***İlerleyen satırlar mangayı henüz okumamış kişiler için gereksiz bilgiler içerme potansiyeline sahiptir***

Riiko arkadaşımız son aldığı red cevabının ardından tüm direncini kaybedip depresyon çukuruna düştükten sonra karşılaştığı satıcıdan aldığı cd vasıtası ile kendisine bir erkek arkadaş ısmarlayınca dünyası değişir. İdealindeki erkek arkadaş tanımı öyle abartılıdır ki istediği tüm özellikler toparlanınca eleman bir milyon yen etmektedir tabi 3 gün free kullanım promosyonu sayesinde Heavenly Kronos Company hakkaten taş bir bishonen i kızcağızımızın evine bırakır. O andan itibaren Riiko' yu bol atraksiyonlu günler beklemektedir.

Gelen arkadaş, Riiko tarafından Night olarak adlandırılmıştır, - neden Night ? mangayı okuyunca cevabı keşfedeceksiniz :) - bir milyon dolar yen eder mi sorusu kritiktir zannımca. Cevap; fazlasıyla hak eder hehe... Riiko ile Night arasındaki ilişki devam ederken - Riiko kızımız biraz salaktır zira ısmarladığı figure un klavuzunu yada sözleşme şartlarını okumaya kesinlikle zahmet etmediği için Night elinde patlayınca satıcı Gaku-san' ın da desteğiyle sorundan soruna yelken açmaktadır tüm seri boyunca (lise öğrencisi olan Riiko da bir milyon yen ne arar tabi) - olaya Riiko' nun çocukluk arkadaşı ve yan komşusu olan, Riiko' nun babası tarafından müstakbel damat adayı olarak görülen Soshi Asamoto da dahil olur.

İlerleyen zamanlarda Soshi ile Night, Riiko için amansız bir mücadeleye girerler, kızımızda istemeden bu mücadeleye olanak yaratmaktadır. Olaylar böylece akıp gider....

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Kronos Heaven Company ve ürünleri gerçek olsa, deli para kırardı. En kısa zamanda, cin fikirli bir girişimciden bu tarz girişimler ve proje yatırımları bekliyorum zira bu işte çok para var. İkincisi bu şirket, yönetim kurulu üyelerinin ve özellikle yönetim kurulu başkanının karizması ile beni benden aldı. Şirket çalışanı olan - pazarlama departmanı- Gaku- San için ne diyeyim bilemiyorum ama kendisi candır.Bu kadar müşteri odaklı olunmaz. Ayrıca mangada yaptığı konuya dalışlar ve mükemmel zamanlı telefon aramaları ile herkesin gönül dostu olmuştur.

Riiko için ne demeli bilmiyorum. Salak malak ama sevimli bir kızcağız.


Soshi Asamoto candır, cool dur, zekidir. Riiko' ya küçüklükten kesiktir, yaptığı hatayı anlamıştır. Ara sıra gelip bize de yemek yapsındır.

Night, her ne kadar süper özellikleri olan; şöyle sayalım, harika dış görünüş zeka, incelik, sportmenlik vs.... saymakla bitmez bir milyon ediyor işte ... bir robot olsa da, mangayı ilk başlardan itibaren sürükleyen, Riiko' ya duyduğu inanılmaz bağlılık, etrafına gösterdiği duyarlılıktır kanımca. Bu arada minyatür hali ile sanırım tüm gönülleri fethetmiştir.
Ayrıca tüm toplumsal duyarlılığına karşı, her ortamda soyunabilmek gibi bir özelliği vardır.

Evet gayet suya sabuna dokunmayan konusu olsa da - hatta bilim kurgu ile ilgilenen arkadaşlar benzer konularda kitaplar okumuş filmler seyretmiştir muhakkak ( Kemal Sunal ve Fatma Girik in yer aldığı bir Türk filmine de konu ve kurgu olarak az biraz benzemektedir -orada da robotu gönderen bir japondu, buradan ne çıkarıyoruz japonlar yapıyor) - saflığı ve eğlenceli öğeleriyle insanın içini ısıtan bir mangadır, tavsiye edilir...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...