20 Eylül 2016 Salı

Blogger Life 2: Mim




Bundan bir süre önce bir seyahate çıkmıştım. Bu esnada esra beni mimlediğini haber verdi. Beni mimlediği için çok teşekkür ederim, bu beni çok mutlu etti ancak aynı zamanda kendisine bir de özürüm var. Çünkü seyahat uzadıkça uzadı. Mimlendiğimi görünce ilk düşüncem döndüğümde sakin kafayla rahat rahat yaparım olmuştu. Ardından büyük bir yoğunluk araya girdi, internete bağlanamama sorunları da cabası. Tüm bu gecikme karşısında  eve döndüğümde yaptığım ilk iş oturup bu mimi cevaplamak oldu ^^


Öyleyse başlıyorum...

1) Blogger denilince aklınıza gelen 3 şey ?

Tam sıralama bu şekilde olmayabilir ama  okuduğum bloglardan  aklıma gelen üç nokta;

1. Samimiyet/İçtenlik

Blog, hangi konuyla hangi temayla alakalı olursa olsun, bu ister kişisel blog olsun, ister kozmetik ister film/kitap, samimi düşünceler ve içten yorumlar okurken en çok hoşuma giden öğeler oluyor. Kim ne düşünür diye kaygıya kapılmadan yapılan yorumlar, aman da takipçi kazanır mıyım hesaplaşması olmadan aktarılan düşünceler, doğal ve samimi paylaşımlar, yorum ve cevaplar, beni okuduğum/takip ettiğim bloglara çekiyor.


2.Özgünlük

Bunu nasıl açıklasam,hmmm... Şöyle; özgünlükten kastım bloğun süper ilginç, daha önce düşünülmemiş bir konu ile alakalı olması değil. Bloğun kendine özgü havası, aktarımı ve üslubu kast ettiğim. Blog yazarının anlatım tarzı, bakış açısı, ele alış tarzı ve kendine özgü tarzı gibi...

3.Emek /  Paylaşım

Ben blogları takip etmeyi ve okumayı seviyorum. Bunda ise insanların yazılardaki emeğinin nedeni büyük. Mutlaka uzun uzun yazılar değil kastım ama araya kendi düşüncesinin, yorumunun sıkıştırılmış ya da eklenmiş olması veyahut kendi yaratımının sunulmuş olması beni keyiflendiriyor. Bu yazılardan/bloglardan öğrendiğim pek çok şey  oluyor.


2.Her temadan (kişisel,gezi ,kitap ,yemek)yazılarını en çok beğendiğiniz ve okumaktan  bıkmadığınız bloglara örnek veriniz ?

Pek çok tema ile ilgili blog okuyor ve takip ediyorum. Uzakdoğu ile ilgili blogları takip ediyorum çoğunlukla, kozmetik bloglarını da ediyorum.



3.Yeni blogger yazmaya başlayanlara verebileceğin öneriler ?

Ben iyi bir blogger falan değilim o nedenle kendimden verebileceğim tek öneri sabırdır sanırım. Bir süre sonra son derece tatlı insanlarla tanışıyorsunuz.

Bir okuyucu olarak ise önerim bu işin eğlenerek ve robotlaşmaktan uzak bir şekilde yapılması olabilir ancak. Kendim çeşitli blogları okurken bunu hissedebiliyorum.  (yani o bloğun/yazının keyif alınarak ve içten gelerek yazıldığı şeklinde)


4.Hangi ülkede yaşamak isterdim veya çok gitmek istediğin mekanlar ?

Hmmm, izninizle bu sorunun cevabını yaşamak istediğim ve gidip görmek istediğim ülkeler şeklinde ikiye bölmek istiyorum zira cevaplarım farklı.

Gidip görmek istediği ülkeler;

Uzun zamandır hayalini kurduğum ve bu sene yine zamanını kaçırdığım Yakutistan

Orta Asya ülkeleri; Kazakistan, Türkmenistan, Moğolistan, Özbekistan vs...

Bir süre önce isteğimden vazgeçtiğim ancak son zamanlarda yine depreşen Hindistan

ve hala gidemediğim Japonya (ve uzar gider bu liste...)

Yaşamak isteyeceğim ülkeler;

Kore (ama civarındaki pek çok ülke gibi yazları çok sıcak ve rutubetli oluyor, sürekli şekilde kaldırabilir miyim bilmem)

Herhangi bir İskandinav ülkesi

Ha bir de Alaska'dan yazlık satın almak istiyorum ^^

Bir mimin daha sonuna gelirken esra'ya beni mimlediği için tekrar teşekkür ediyorum. Son zamanlarda çok insanı mimlediğimden  kimseyi direkt mimlemiyor ancak  bu mimi  görüpte yapmak isteyen herkese paslıyorum.


2 yorum:

Esra dedi ki...

Okul nedeniyle bloglara ziyaret edemiyorum çok yoğun bir tempodayım .
YGS çalışıyorum da birde okul bir arada zor oluyor .
Çok eğlenceli bir mim olmuş :)
Yaptığın için teşekkür ederim..

Tawannanna dedi ki...

tahmin ettim ^^ kolay gelsin, başarılar :))
Keyifle yaptım, mimlediğin için teşekkürler ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...