29 Eylül 2016 Perşembe

Dimension W: Anime




"Bilimin, başlangıcından itibaren, yarı eğitilmiş beyinlerden bir buhar gibi yükselen sahte bilimin halesiyle kuşatıldığını biliyoruz."

(S. Lem /Sahibinin Sesi)




2016 animelerinden 12 bölümlük Dimesion W, kendi içinde derli toplu ve kendi çapında ortalama üstü bir anime.


Malumunuz 3 boyutlu bir dünyada yaşıyoruz.  "Eğer dördüncü bir boyut olsaydı, ne olurdu?"   sorusunun cevabını bilim ya da popüler bilim ile ilgilenenler az çok düşünmüşlerdir. Çeşitli platformlarda ya da edebiyatta şimdiye kadar zamanın bir dördüncü boyut olabileceğinden sıkça bahsedilmiştir. Dimension W bu soruya farklı bir bakış açısı getiriyor.


İnsanoğlu,  2036 yılında W olarak adlandırılan boyutu keşfediyor. Boyutun tamamen ne olduğunu bilmemekle birlikte buradan gelen enerji ile insanlığın enerji sorunu çözülüyor. "Coil" adı verilen aletler bu boyuttan sadece enerji çekmeye yarayan aletler. Eh, zaten fosil yakıtların sonuna ereceğimiz günler yaklaşırken  alternatif enerji üretimi konusunda tatmin edici sonuçlar alamadığımız dönemleri yaşıyoruz bizde. Anime dünyası şanslı işte, coiller vasıtası ile enerji sorununu çözüyorlar. Zamanla dünyanın 60 noktasına büyük kuleler inşa ediliyor ve bunlar birleştiriliyor. Tüm bu enerji konusu New Tesla Şirketi' nin kontrolü altında toplanıyor. Böylece insanlık enerji sorununu çözmüş bir şekilde mutlu ve refah görünüyor. Eh, tek bir şirket varsa tekelleşme söz konusudur bir kere. İkincisi kullanılan coillerin yasal ve orijinal olması zorunluluğu getiriliyor. Orijinal varsa sahte de vardır,yasal deniliyorsa mutlaka yasa dışı da bulunur. O nedenle bu dünyada yasa dışı coil kullananlar da mevcut ve New Tesla, coil avcıları denilen insanları kiralayarak bu yasadışı coilleri toplama çabası içerisinde.






Bu noktada karşımıza Kyouma Mabuchi (Ono Daisuke) çıkıyor, animenin ana karakteri olarak. Huysuz, insanlarla iletişime girmeyen, coillere ve yeni teknolojiye karşı bir karakter. Antika arabaları kullanmayı tercih ediyor ve kendisini boş zamanlarında genellikle araba tamiri ile uğraşırken görüyoruz. Kyouma Mabuchi,  coil toplayıcısı olarak çalışıyor aynı zamanda. Anime ilerledikçe, Kyouma' nın geçmişi  yavaş yavaş ortaya serildikçe neden kendisinin animenin ana karakteri olduğu anlaşılıyor.





Kyouma' ya Mira katılıyor. Bir çeşit robot olan Mira şirinlik abidesi. Kyouma' ya katlanabilmesi önemli bir özelliği.


Bir diğer önemli krakter ise Albert Schuman (Akira Ishida). Kyouma ile geçmişten gelen bağına sadık ve arkalardan kollayan bir eleman olmakla birlikte New Tesla çalışanı. Animenin en neşeli karakterlerinden bir tanesi sayılabilir.



Animede pek çok karakter var ama hepsine tek tek değinmeyeceğim Animeye renk getiren diğer bir karakter ise Salva Enna Tiesti.



Animenin sonlarına yaklaştıkça aslında keşfedilen bu yeni boyutun bilinenden daha öte olduğu ve keşfeden kişi tarafından neden sadece enerji çekmek için kullanıldığı daha net anlaşılıyor.


Animenin kapanış parçası  Fo'xTails/Contrast





Kendi içinde tutarlı sayılabilecek ve izlenebilecek bir anime bana kalırsa.



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...