29 Şubat 2016 Pazartesi

HEAT: J- Drama




Bu Japon dizilerine bayılıyorum. 9 ya da 10 bölümde işi bağlıyor, öyle uzatıp süründürmeden işi bitiriyorlar. HEAT bu 9 bölümlük dizilerden, 2015 yapımı. Akira, Masana Bokuzo ,Kuriyama Chiaki , Inagaki Goro , Sato Ruyuta dizide yer alanlardan bazıları.

Ikegami Tatsuya ( Akira) bir emlak şirketinde çalışıyor. Şirket olarak işleri kentsel dönüşüm alanlarını belirleyip arsaları satın almak sonrasında  bina ( ya da planlanmış projeyi) dikmek ve satmak. Tatsuya, işini çok ciddiye alan, kariyeri için yaşayan, kendi çapında bir hayat standardı tutturmuş tiplerden. İş hayatında bu tipleri pek sevmem. Jilet gibi takım elbise, cilalı ayakkabılar, duruş falan derken üzerinden güven akan, iş içi her şeyi yaparım diyen bir karakter. Şimdi şirkette rekabet var, herkes birbirinin kuyusunu kazmaya çalışıyor. Tatsuya  da bundan nasibini alıp yeni projesini rakibi Hamada' ya kaptırıyor. Sonrasında ne yapsam derken şirketin eskiden el attığı ama yaşayanlarla anlaşamadığı bir bölge olan Sachion yeniden yapılandırma projesini kapıp koşuyor patronun yanına. Bunların patron enteresan bir tip. Güller, çay ve papyon üçlüsü içinde yaşıyor. Hayatını suratsız bir ifade ile devam ettirip ara sıra ortaya aforizmalar döküyor. Aslında korkutucu. Patron, patron olduğu için ikisine de yani hem Akira hem de Hamada kardeşe diyor ki; "hadi başlayın bakalım. Şu tarihe kadar hanginiz daha fazla toprak alırsanız vatandaşlardan projeyi ona vereceğim".



Tatsuya' nın Sachion' daki hikayesi böyle başlıyor. Artık oranın yerlisi olmuş ve birbiri ile kaynaşmış insanların içine girmek, yaşlıların yoğun olduğu bölgede onların direncini kırmak ya da bilgi toplamak zor olacağından Tatsuya kardeş işim için her şey mübahtır diyerek bir şekilde bölgenin gönüllü itfaiye birliğine katılıyor ve gönüllü itfaiyeci oluyor. Kendi ikametgahını buraya almayı ve sahte bir şirket açmayı falan da ihmal etmiyor kurt!  6-7 üyesi olan bu birlik ev hanımından, oto tamirciye, ayakkabı satıcısından üniversite öğrencisine kadar geniş bir meslek yelpazesini kendi bürosunda eritiyor. Bölge halkına yardım etmeyi, korumayı, afet hazırlıkları, yangın esnasında itfaiyeye yardımı benimsemişler. Tatsuya  bunun bir parçası olmak bir yandan da buradan aldığı bilgiler ve bağlantılarla kendi projesini tamamlamak zorunda kalıyor.

HEAT' in muhteşem bir kurgusu yok. Rastlantısallık üzerine dayalı bir gidişat var yani artık hiç bir çıkış yolu kalmamışken bir yangın çıkıyor işler düzeliyor gibi. Buna rağmen  kafasını fazla yormayacak, sıcak ve eğlenceli bir dizi izlemek izleyenler için uygun bir tercih olacaktır.


Tatsuya' dan bahsettim. Şimdi dizide bir de İtfaiye Şefi Goda var. Bunlar ilk bölümde karşılaşıyorlar. Zamanla Tatsuya değişirken Goda pek bir değişim göstermiyor. Bu ikisinin arasında gizli bir aşk var zaten... Şaka şaka, tatlı bir çekişme bir çeşit bromance diyelim. Goda, dizide olması gereken bir karakter evet ama Sato Ryuta' nın buradaki performansı çok kötü. Dur, replik söyle, bak tarzı.
Gönüllü birliğinin kaptanı olan Sakura iyi hoş ama çok sabit bir karakter. Kuruyama Chiaki' nin performansı da eh işte. Geriye kalan ekip işi daha iyi götürüyor. Bunun dışında bir Sasaki ya da Hamada da iyidir.

İşte Tatsuya' nın yeni bir yerde, gönüllü olarak çalışırken kolunu pelikan ısırmasından tutun, alzheimerlı kadının kendisini kocası sanmasından, yangında ölümden dönmesinden, üniversite öğrencisine tavsiye vermesine, yaltaklanmaya çalıştığı belediye başkanını kenara itmesinin ardından kendi patronuna kafa tutmasına kadar uzanan hikayesini 9 bölümde izliyorsunuz.

Gerisi spoiler olabilir ama eklemeden geçemeyeğim;


Yani Tatsuya kardeşimi ciddi takdir ettim. Bu Goda ile olan kapışmalarının etkisi ile de olsa proje yöneticiliğinden itfaiyeciliğe olan kariyer dönüşümünü takdir ettim.

Dizinin kapanış parçası; Be Brave / EXILE ATSUSHI + AI



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...