8 Ekim 2015 Perşembe

HERO 2 (2014) : J- Drama


2014 yapımı 11 bölümlük Hero 2, 2001 yapımı meşhuuuur Hero serisinin ve savcı Kuryu ve etrafına yeni katılanların maceralarının 2. sezonu. 2001' deki dizi reyting rekorları kırınca 2006' daki mini dizinin ardından Japonlar 2014' de 2. sezon olarak adlandırdıkları 11 bölümlük bir dizi patlatmışlar. İyi de yapmışlar bana kalırsa... Bu sezonda, ilk sezondaki Takuya Kimura, Takako Matsu, Hiroshi Abe üçlüsünden sadece Takuya Kimura mevcut.


Şahsına münasır savcı Kuryu, 7 yıl sonra Tokyo Ofise geri döner ve burada yeni yardımcısı Chika Asagi ile çalışmaya başlar.

Adalet sistemi, "kime göre adalet" durumu, etik gibi kavramların her bölümde öne çıktığı dizi dengesini iyi koruyor ve durumlardan ziyade karakterleri daha da ön plana çıkararak kendisini keyifle izletiyor.

Savcı Kuryu, savcıyım ben kibirinden uzak, çoğu zaman takım elbise vs giymediği için çaycı ya da güvenlik sanılan, saplantısız ve tarafsızca olayın detaylarına inen, insan ilişkilerinde başarılı ve diğer meslektaşlarının aksine olay yeri incelemeyi kendine vazife bilen bir kişilik. Etrafındaki insanları etkilemesine ve değiştirebilmesine şaşmamalı. Ofiste çalışan diğer savcılar ve yardımcıları da kendilerine has özelliklere sahip. Ama ofisin en klas insanı bunların şefleri Kenzoburo Kawajiri' dir   ( Yutaka Matsushige) kanımca. Kuryu' nun asistanı Chika Asagi (Keiko Kitagawa) zaman zaman sinir bozucu olsa dahi olaya enerji katıyor.

Tüm ekip bir arada oldukları zaman ciddi şekilde keyifli oluyorlar. Hele bunların  bir sabah tam ekip kılık değiştirmiş olarak ofise gelişleri vardı ki evlere şenlik.

Kimura Takuya için ne söylesem boş. Adam dedikleri gibi tam bir reyting canavarı. Hani sevilen bir şahsiyet olmasının yanında oyunculuğuyla da bulunduğu yapıma değer kazandırıyor. Diğer oyuncular da oldukça başarılı bir iş çıkarmış.

Dizinin gelişimi ve karakterler dışında dizide en sevdiğim nokta ofis oldu. Gerçekten ben de böyle bir ofis ve çalışma ortamı istiyorum. Bunu dizi içerisinde o kadar iyi koordine etmişler ki insan bakıp bakıp imreniyor, çalışası geliyor.

İlk serileri izlememiş olsanız bile rahatlıkla izlenebilecek, keyifli bir dizi.

2 yorum:

Kitap Eylemi dedi ki...

ben de bu aralar caponlara takılıyorum ya , eskiden kore izlerdim ama son zamanlarda bir iki japon da baktım ki giderleri varmış harbiden :D

Tawannanna dedi ki...

hahaha giderleri var evet. derli toplu, uzatmadan tamamlıyorlar dizileri. en çok bölüm sayılarını uzatmamalarına bayılıyorum :))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...