29 Mart 2015 Pazar

Gugure Kokkuri-san: Bir anime...




Aslı mangaya dayanan 2014 yapımı 12 bölümlük bir anime olan Gugure Kokkuri-san, eğlenceli ve keyifli bir anime izlemek isteyenler için ideal.


Yalnız yaşayan küçük bir kız olan Kohina, Kokkuri-san oyununu yalnız başına oynayınca Kokkuri san gelir. Kohina öyle bildiğiniz sıradan kızlardan değil ama. Kendisinin oyuncak bebek olduğunu ileri süren, duygusal tepkiler vermeyen, mantığa yoğunlaşmış, yapayalnız bir kızcağız işte. Normalde kızı ele geçirmesi gereken Kokkuri'nin yüreği  Kohina' nın durumuna dayanamaz ( olayın birazcık geçmişi de var) ve kızın bakıcısı olur aniden.


Eve davet edilmeden gelen bir iki ruhsal form daha girer bir şekilde ve dördünün eğlencelik hayatı başlar.

Süper  bir olay örgüsü ya da bir aksiyon yok ama karakterler eğlenceli.


Kohina zaten insanı darmadağın edebilecek bir çocuk. Gülme girişimlerinin nasıl sonlandığı buna bir örnek :) Duygudan yoksun konuşmaları, olaylara tepkileri, zaman zaman dördünün arasında en olgun davranan kişi olması ve cup-noodles ile arasındaki gönül bağıyla eğlencenin kaynaklarından bir tanesi.



Kokkuri, tepkileri ile zaten olayı bitiriyor. Ev işlerindeki hamaratlığını ve yemek yapmaya olan yatkınlığını şahsen takdir ediyorum.  Tanuki ve Inugamiye dayanıklılığı ile de seviye atlıyor. Animenin ana neşe kaynağı. Bu arada seiyuusu Daisuke Ono.


Shigaraki: Eve zorla kendini aldıranlardan olan bu kişi, hiç bir baltaya sap olmama konusunda bir profesyonel. Bu nedenle kendisini takdir ediyorum.  Gerçi zaman zaman karizmatik olunca da tam oluyor şimdi. Çocuklara kıyamıyor bir de.


Inugami: Başka bir zoraki misafir. Pis bakışları görmeye değer.


Ana dörtlünün yanında bir sürü şahsına münhasır karakter dolanmakta. Bunlar içinde beni en çok eğlendireni Yamamoto-kun. Bir kere her tanıştığıyla E.T yapması zaten ayrı bir konu. Bunun dışında, ona normal bir dünyalı muamelesi yapan çocuklar ayrı bir konu.

Kısacası Gugure Kokkuri-san, çerezlik, eğlenceli bir anime.

2 yorum:

Eda Adalıoğlu dedi ki...

Çok güzel anlatmışsın animeyi, yazından sonra hemen izleyesim geldi, listeme ekledim. ^-^

Tawannanna dedi ki...

teşekkürler ^^ umarım benim kadar beğenirsin :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...