2 Ağustos 2009 Pazar

Black Blood Brothers: Bir Vampir Serisi .....



12 bölümlük tadında kıvamında bırakılmış, aslı light novel olan anime serisi. Adından da bir nebze olsun çağrışım yapabileceği üzere vampirlerin konu kahramanı olduğu seri, seriden 10 yıl önce Hong Kong ta geçen insan vs vampir savaşından görüntülerle başlıyor. Burada savaşılan vampirler Kowloon Child denilen tür olmakla birlikte diğer vampir türlerinin çoğunun insanların tarafında yer aldığını görüyoruz.

Konuya balıklama dalmadan önce müziklere bakarsak;

Açılış parçası: "Ashita no Kioku" //Naozumi Takahashi

Kapanış parçası :"hingiru" //Loveholic

10 yıl sonra serinin üç ana kahramanından ikisi olan Jiro ve kardeşi Kotaro ile tanışıyoruz. Bu ikiliyi Special Zone denilen, vampirlerin yaşadığı ve şehrin geri kalanından bir şekilde ayrılmış bir bölgeye gitmeye çalışırken görüyoruz. Tabi oraya gitmek için nedenleri var arkadaşların. Her neyse... Bu civarda 3. karakter Mimiko kızımız ile karşılaşınca bu ikili doğal olarak biz de Mimiko ile tanışmış oluyoruz.

Jiro, 19. yy da vampire dönmüş olan, Silver Blade olarakta adlandırılan ve old blood olarak tabir edilen vampirlerden biridir. Alice adlı hanımefendiyi :P korumakla görevli olup zaman içinde bu görevini başaramayarak Alice ın Cassandra denilen başka bir old blood ve aynı zamanda arkadaşları olan başka bir vampir tarafından öldürülmesini engelleyememiştir. Tam adı jiro mochizuki olan arkadaşın soyadını söylemeyi kimse başaramamaktadır maelesef. Kardeşi Kotarao ise pek bir vampir özelliği bulunmayan, eğlenceli bir velettir. Mimiko ise, çalıştığı şirket tarafından büyütülmüş bir yetim olarak danışman gibi bir görev yapmakta olan, insanlarla vampirlerin birlikte yaşayabileceğine inanan bir görevlidir. İşte bu arkadaşlar special zone a girmeye çalışırken, bir yandan Kowloon Child denilen türün atakları ile diğer yandan special zone da yaşayan üç ailenin vermesi gereken onay ile uğraşmak zorunda kalırlar. Bunlarla birlikte yeni bir savaşı durdurmaya çalışmak zorunda kalırlar.



Eğlenceli ve esprili bir seri olmuş genel anlamda ama öyle Hellsing teki gibi vampirler falan beklememek lazım. Daha karakterize buradaki vampirler ama Zelman Clock vampir kardeşimizi bir kenara koyuyorum. Gerçekten karizmayı ortaya koyuyor 800 yıllık olmasına rağmen. Bunun dışında Kotaro nun seiyusuna hasta olduğumu (Omi Minami imiş) belirteyim.

Kurguda ilerleyen bölümlerde şaşırtıcı bağlantılar yer almakta. O nedenle konuyu havada geçiyoruz. gerçi sonu açık sayılır ama eğlenceli sayılabilecek, kafa dağıtmak için izlenebilecek bir seri. special zone gibi fantastik bir yer, kotaro gibi sevimli bir velet , jiro mochizuki gibi bir black blood vampir ve mimiko katsuragi gibi eğlenceli üçlüyü birleştirmiş

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...