13 Şubat 2009 Cuma

BLEACH THE DIAMONDDUST REBELLION


Hueco Mundo macerasını kapatıp- ne yazık ki Ichigo ile Orihime' nin el ele tutuştuğu o iğrenç anı görüp- daha sonra 3th division a yeni taicho geldikten sonra girilen fillerlara dayanamayıp bleach' e bir süre ara vermiş ve bu süre içinde çoook özlemiş biri olarak dört gözle izlmeyi beklediğim filmdi. En son Haziran ayında deli gibi arayıp, en erken eylül ayında izleyebileceğimizi çok büyük zorluklarla kabullenebilmiştim. Vee eylülün sonunda güzel haber geldi, yüce gönüllü bir arkadaş filmi temin etmekle kalmayıp büyük bir kıyak yaparak bir hafta beraber izleyebilelim diye bekledi. Ve en sonunda o gün geldi çattı....

Tüm düzeneğimizi kurup gıdalarımızı önümüze depoladıktan sonra heyecanla başladık filmi izlemeye.Konu fena değil, Toshioro Hitsugaya ve temalı konusundan ziyade dövüş sahneleri nedir öyle?!! Neyse buna daha sonra değinelim. Karakterler açısından yok yok .Biri gelip biri geçtikçe zevkten dört köşe olduk. Hitsugaya&matsumoto ile açılan perde ichigo, renji, rukia , taicholar ile devam ettikçe cipslerin bittiğini farketmedik. Yapımcılar ne varsa koyalım , ne kadar aksiyon yaratırsak o kadar iyi mantığı gütmüşler zannımca ama kötü mü olmuş . HAYIR... zira ilaç gibi gibi geldi açıkçası. Kısaca Memories of Nobody den aksiyon açısından çok daha performanslı, çok daha iyi bir iş ortaya çıkmış.

Gelelim filmle ilgili değinmemeiz gereken bazı sahnelere....

*************** s p o i l e r o l a b i l i r h a l a i z l e m e m i ş o l a n l a r a************

Efendim öncelikle bir iki dakikada olsa Uruhara Kisuke yi gördük mutlu olduk. Özlemişim Uruhara yı. Yine dünyadaki dert masası olarak evinde yapılan toplantıda tek bir cümle söyledi sanki hayatın anlamını açıklamış gibi muamele ettim kendisine.

Hitsugaya vs Kira& Hisagi sahnesi vardı ki gözlerimi kırpmadım. O da ne Hisagi shinkai mi yapacak diye aylardır bekliyorduk sonunda o bölüm gelmişti ( mangada çoktan shinkai yaptı gerçi de ...) shinkai değilmiş ama olsun, zanpaktosunu kınından hafifçe çıkarması yettti de arttı, gerçi Kira ile birlikte çizildiler sonunda ama olsun.

Shunsui Kyouraku yu aksiyonda göreceğiz diye heyecan yaptık sonunda hastahane yatağında gördük ama kendisi yine espritülelliği elden bırakmadı sonucunuda çok üzülmemiştir zira nanao chan ın yakın ilgisine maruz kalmaktan eminim pek memnun kalmıştır.

İchigo, renji, rukia her zaman ki gibi olay insanları olarak aksiyon başında idiler. Ikaku ve .... canlar. Ve... Zaraki Kenpachi , sana hiçbirşey demiyorum. sayende üstümüz başımız ağzımızdakileri pürküttüğümüz için battı ... Byakuya karizmanın tavanını yaptı bankaisi ile...

Son sözüm Soul Society e. Bu kadar mı eziksiniz kardeşim? Hemen daha ne olduğunu anlamadan Hitsugaya yı hain ilan etmeler, bölüğü göz altına almalar o da yetmedi Hitsugayayı gördüğünüz yerde öldürün demeler ... bir durun sakin olun, bir düşünün . Ichigo bile sizden zeki çıktı, durumu anladı. Ichigo daha ne yapsın , bir de elemanı hala sub-shinigami diye aşağılıyorsunuz hala. Ne zaman adam olacaksınız anlamadım ki (bu lafların çoğu yamamatoya).

Bu arada müzikler harika, kullanımlar güzel.

Sonuç olarak izleyin. Bleach hayranlarını tatmin edecek sahnelerle dolu bir film. Konu falan hikaye...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...