11 Ocak 2009 Pazar

NIGHT WIZARD

2007 yılında yayınlanmış olan 13 bölümlük sevimli anime serisi. Yaptığımız araştırmalara göre aslen oldukça ünlü bir RPG oyunu olduğunu öğrendik.

Animenin yönetmeni Yuusuke Yamamoto. Müzikler Tamayo. Açılış parcaşı Ui Miyazaki den (kendisi ayrıca Elis Shihō' nün seiyusudur) Kurenai, kapanış parçası eğer yanılmıyorsam Erinyes BETTA FLASH. Bu arada kapanış parçasına hasta olduğumu belirtmeyi görev sayarım ki 13. bölüme kadar tüm kapanışları izledim sayesinde . (ehehe 13 benim gibileri bu anlamda mutlu etti)

Karakterlerimiz tam bir loser olan Hiragi Renji- ki kendisi düşen adam olarak anlamlandırılmaktadır- , çocukluk arkadaşı Kureha Akabane hem okula devam edip hem de wizard olarak takılmaktadırlar. Wizardları, dünyayı Internal World olarak adlandırılan mekanda yaşayan emulatorlerden korumak için canla başla çalışan bir grup olarak adlandırabiliriz. Protector of World ünvanını elinde bulunduran Anzelotte nun himayesinde fedakarca savaştan savaşa, maceradan maceraya koşmaktadırlar.


Internal World e hükmeden Great Devil Lord Bell Zephyr olmakta ve Lion Gunta ile bunlar birlikte takılmakta, wizardlarla karşılıklı bir döngü içerisinde zaman geçirmektedirler.
(Anzelotte ve Belly Zephyr e ayrıca değineceğim)

Hiragi ve Kureha nın okuduğu okula transfer olan Elis Shihō nün, 7 mücevheri toplayabilmek gibi bir yeteneği olduğunun ortaya çıkması üzerine Anzelotte tarafından Hiragi ve Kureha, Elis i 7/24 korumak ile görevlendirilir. Bu üçlüye eklenen Akari Himuro ile birlikte bu 4 lü, 7 taşın peşine düşer. Eveet, buraya kadar herşey böyle, gayet eğlenceli ve sevimli olduğu için, müzikleri güzel olduğu için izlemeye devam ediyorsunuz veeee olaylar çat diye değişiyor. Devamını yazamayalım şimdi ancak herhalde beklentiyi bu kadar az tutulmasını sağlayıp izleyeni ters köşeye yatırmak belli bir başarı olsa gerek.





Hiragi, Kureha, Akira ve Elis arasındaki diyaloglar gayet eğlenceli, dediğimiz gibi Hiragi bir loser, wizard olarak ise sınıfı swordmen olarak adlandırılıyor. Yalnız bu çocuğun seri boyunca Anzelotte ve görevlerinde kurtularak okula gidebilme çabası tüm gençlere örnek olması açısından izletilmeli. Bu ne azimdir zavallım. Kureha deli dolu, enerjik bir can olmakta iken Akari ise serinin cool hatunudur. Elis maşallah sevgi pıtırcığı. Bu arada karakterler bölüm ortasında çıkıp Nighto Vizardooo diyorlar korkmayın.

Gelelim Anzelotte ile Belly Zephyr' e , afacanlar sizi... İkisi de pek şirin... Anzelotte gerçi pek dominant "şimdi soracağım soruya evetyada evet diye cevap vermeni istiyorum" gibi sürekli kullandığı bir cümlesi var. Belly Zephyr ise Lion ile sewimli ikili ki kendsini takdir ediyorum, ünvanı için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayıp kendisini dövüş sahalarına attı, izledik , takdir ettik buna rağmen Anzelotte, sarayından fazla ayrılmadı... neyse fazla saçmalamayalım....

Bizim bu dörtlüye bir iki bölümde eşlik eden Nightmare var ki, iyi hoş karizmatik falan ama durup durup DOrimmm (dream demek istiyor) demesi karizmasını bozuyor biraz.

İlerleyen bölümlerde Kirihito ile tanışıyoruz ben kendisini hem sevdim hem sevmedim....ancak son bölümde bir gülüşü vardı afacan ışık saçtı etrafa :P

Spoiler etmemek için bu kadar konudan saparak yazıyorum, eğlenceli, güzel dövüş sahnelerini barındıran, müzikleri güzel olan, sıcak, sevimli ve süprizli bir seri.

Bu arada 13. bölüm ortalarında tavan yaptı, konu olarak vs den ziyade estetik olarak kanımca... Dorimmm........

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...