6 Ağustos 2017 Pazar

Qin's Moon (S5): 5. Sezon ( İlk 46 bölüm): Olala... (II)





 Qin's Moon 5. sezonun ilk 46 bölümünü içeren yazıma ilk bölümün ardından kaldığım yerden devam edeyim.  En son Fu Su' nun Konfüçyus Okuluna yaptığı ziyarette kalmıştım. Doğal sevgisinden kaynaklanmıyor bu ziyaret, amaçları var doğal olarak. Kendisi yalnız da gitmiyor. Bu gezide Zhao Gao, Li Sı ve diğer eşraf kendisine eşlik ediyor. Ufak bir eğlence de hazırlamışlar gelirken, elleri boş gelmemişler.


Konfüçyüs Okulu, Fu Nian' ın önderliğinde ilerliyor. Aslında Fu Nian, Yan Lu ve Zhang Liang okulun lider üçlüsü. 




Fu Nian' dan önceki isim olan Xun Kuang da okulda emekliliğinin tadını çıkarıyor. Xun Kuang önemli bir isim aslında çünkü Li Sı ve Han Fei' nin öğretmeni. Fu Nian, Yan Lu ve Zhang Liang' ın  aynı zamanda Qilu' nun üç kahramanı olarak adlandırıldığı çıtlatılıyor bu sezon ancak kimse  bu üçlünün geçmişini tam olarak bilemiyor. Bu ziyaret esnasında okulun ve üyelerinin heybetli göründüğü şüphe götürmez bir gerçek.



Fu Su kütüphaneye övgüler düzüp, biraz göz dağı verdikten ve Fu Nian' a "iyi düşün, İmparatorluğun yasal olarak yanında yer açayım sana" teklifini sunduktan sonra bu hediyeyi açıklıyorlar; "Bugün, konuşma değil ama kılıçlar üzerinden biraz maç izleyelim, her iki taraftan da katılımcılar kılıçlar üzerinden maharetini göstersin. " Fu Nian ve diğerleri bu öneriyi reddedemeyeceği için sonunda Fu Nian ve Yan Lu' nun gerçek güçleri ile ilgili (belki hepsi değil) bilgi sahibi olma fırsatımız oluyor.



Önce sahneye üçüncü kardeş olarak Zhang Liang çıkıyor. Aksiyon var mı? Yok :( Ama dahası var...

Şimdi serideki tüm karakterler favorim ama Zhang Liang' ın yeri başka. Favorilerimin favorisi oluyor kendisi. (Fan girl modu tekrar devrede) Zekasına ve becerisine daha önceki sezonlarda değinilmişti zaten. Kendisi bu üçlü içerisinde Mohistleri direkt destekleyen kişi. Qin' e karşı ayaklananların stratejisti. Şimdi buralardan yola çıkarak methiyeler düzebilirim kendisine ama iş zıvanadan çıkacağı için kesiyorum bu noktada.


(Zhang Liang' ın tarihsel karakterinden daha öncelerde bahsetmiş olmam lazım. Bahsetmediysem ileride bahsederim. Bu arada aklıma gelmişken yakın zamanlı yazılar içerisinde seçmem gerekirse, mesela Kralların Merhameti' nde de Zhang Liang yorumlanıyor.)


Şimdi napıyor Zhang Liang ya da Zifang? Rakibini seçme hakkı doğunca 6 Kılıcı birden rakip olarak kendisine seçiyor. Canım benim ( Şuraya bir kalp çizdim)  Ki bu hareket ve ardından yaptığı aslında çok zekice işler. Yalnız taktiksel olarak  yerinden gram kıpırdamamak ile birlikte çok konuştuğunu da söylemem lazım. Gerçekten yapması gerektiği gibi 6 Kılıcı konuşarak yıpratırken neredeyse beni de yıprattı canım benim. 





Yin Yang Okulunun eski bir üyesi olan yaşlı amca gibi - ki kendisi seride çok önemli bir yere sahip aslında- Zifang'cığım yani Zhang Liang beni de hayal kırıklığına uğratmadı.


(Bu sezon yeteri kadar göremediğimi düşünüyorum kendisini ama fan girllükten gözüm dönmüş olabilir, bilemiyorum. )





Sıra Yan Lu' ya gelince rakibi Sheng Qi oluyor. Şu ana kadar Yan Lu' yu kibar, nazik, sessiz sakin bir beyefendi , Zifang' a arka çıkan ve Mohistler ile olan iş birliğini destekleyen ortanca kişi olarak bildik. Potansiyelini hissettiriyordu ama hiç dışarı vurmamıştı. İşte Yan Lu vs Sheng Qi aksiyonunda kendisini gösterdi. Yan Lu' nun geçmişi hiç bilinmiyor. Müthişliği hakkında yapılan yorumları da aktarmayacağım sadece kılıç sıralamasında 16. sırada yer alan kılıca sahip olduğu notunu düşeyim. Bu sıralama aslında kılıcın gücü hakkında hiçbir fikir vermiyor  çünkü güçleri bambaşka. Ve Yan Lu ile Sheng Qi arasındaki mücadele Yan Lu' nun eşsiz karakterine uygun olarak sonlanıyor. Kendisinin Zhao Gao' nun dikkatini çekmesi üzücü bir durum tabii.


(Tadaa...... ve Yan Lu)



Sheng Qi ise bu sezon en fazla aksiyona giren karakterlerden bir tanesi. Yan Lu ile başlayan aksiyonları bir sürü insanla devam ediyor. Bu sezon geçmişine dair önemli bilgiler öğrendik. Öncelikle aradığı kardeşinin Net Trap' in içinde olduğu bilgisi verildi izleyene. Kimdir, ne amaçla oradadır, köle mi oldu bilemiyoruz henüz. İkinci olarak kendisinin bir zamanlar Köylü Okulunun ( İngilizce "Peasant School" olarak geçiyor, kısaca Köylü dedim ben) bir üyesi olduğu hatta bu okulun liderliğine oynadığını ancak daha sonra okuldan ayrıldığını öğrendik. Detaylar henüz netleşmedi ancak bir kısım O'nu hain olarak nitelendiriyor. Üzücü. Halbuki kendisi biraz düz mantık ve zaman zaman acımasız olmak ile birlikte söylediğini yapan, azimli bir karakter. 



Üçüncü olarak mücadele sırası Fu Nian ile Taoist okuldan, kendisine göre cennetten bana göre dünyanın hangi aptal köşesinden kopup geldiğini bilemediğim Xiomeng' e geliyor.



Bu sezon seriye yeni giren karakterlerden bir tanesi olan Xiomeng, sevmediğim karakterler olan Zhao Gao ve Li Sı' yı sollayarak birinciliğe oturdu. Taoist Okulun Cennet Klanından olan hatta klanın lideri olan bu kişi gerçekten kendini insanın üzerinde gören bununla yetinmeyip doruklara vardığını düşünen, içindeki kibrin farkında olmayan 18 yaşında bir kız esasen. Taoist Okulun İnsan Klanından nefret ettiğini düşündüğüm (ama kendisine sorsanız nefret diye bir duyguyu bilmiyordur çünkü fani işlerle uğraşmaz) , yüce doruklarına tam anlamıyla oturmak için kendi okulundan adam kesmekte sakınca görmeyen bu zibidi - hahahaha yerden yere vurdum yalnız - bu sezon etrafta arz ediyor. (Senin Qin ile ne işin var?)  Bu kadar yerden yere vurduğuma bakmayın. 8 yaşında Klanının 6 bilgesini yere sermeye başarmış ve aslında serinin en güçlü bir iki isminden biri. Buna rağmen kalpsizin ve beyinsizin teki bana kalırsa. Neyse ki bu mücadelede de Fu Nian bunu biraz çiziyor. Ardında İnsan Klanının lideri ve Mohistlerin dostu Xioayao Zi ile girdiği mücadeleden de ayrılıyor. Gerçi bana kalırsa sadece havayı kokluyor şu aralar ama bakalım. Yalnız General Zhang bundan etkilendi mi yoksa ardındaki güçten endişelendi mi bilemiyorum.


Gelelim Fu Nian' a. Okulun lideri olmak dışında da ne olduğunu bu sezonda göstermiş oldu. Elinde bulundurduğu kılıcın da kılıç sıralamasında 3. olduğunu öğrendik ki bunu kullanmak her babayiğidin harcı değil. Aynı zamanda sert görünen, disiplinli ve Zifang' ın aksine Konfüçyüs Okulunu iklimden ayrı tutmak için uğraş veren Fu Nian' ın zibidi Xiomeng' in boyunun ölçüsünü Taoist yoldan vermesi ayrıca hoşuma gitti.

Tüm bunlar yaşanırken Shao Yu, Shi Lan ve Tian Ming  Mirage' ın içinde bir yandan hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da Yu'er' ı arıyorlar.



Shao Yu' nun Shi Lan' a yanık olduğunu biliyorduk aslında - Tian Ming bile farkındaydı - Hoş Shi Lan' ın da gönlü yok değildi ama bu sezon dışa vurdu sonunda. Bu ikisi böyle aksiyon içinde romantizm yaşadı.


5. sezonun en önemli gelişmelerinden bir tanesi ise Yu'er ın annesinin kim olduğunu öğrenmek oldu. Çok bomba bir karakter olmak ile birlikte serinin en güçlü bir iki isminden bir olduğu da anlaşılmış oldu. Hikayeler, hikayeler...

Neyse, burada keseyim ve bu 46 bölüm için bir üçüncü bölüm oluşturayım ^^



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...