25 Ocak 2017 Çarşamba

Missing Noir M: Kore Dizisi






Missing Noir M, 2015 yapımı, polisiye/gerilim tarzında bir  Kore dizisi. İzlememin üzerinden çok  zaman geçti. Bu kadar süre sonra neden üzerine bir şeyler karalamak istedim, ben de bilmiyorum.


Bu dizi bana Paul-Muad-Dib' in önerisi idi (O' nun yazısına buradan ulaşabilirsiniz). O dönem, Missing Noir M' i de tamamlayarak kendimce bir üçleme yapmıştım. Üçleme dediysem üçünün de içinde polisiye öğe barındırmasından daha ziyade önemli olan ortak noktaları üçünü üst üste izlememiş  olmamdı.


Doğal olarak sıralamam şöyle oldu;

You're All Surrounded <  Bad Guys < Missing Noir M




Missing Noir M' i böyle bir üçleme içine almış olmam yanlış anlaşılmasın. Dediğim gibi bunun nedeni üçünü üst üste izlemiş olmamdan kaynaklanıyor. Yoksa 10 bölümlük Missing Noir M, polisiye olması bir yana, (istisnalar hariç, çoğunlukla) alışılagelmiş cicili bicili, eğlenceli, ne olursa olsun aydınlık tona sahip Kore dizilerinden daha farklı. Kendi içinde yine bir mizah barındırıyor ama bunun biraz daha ötesi var.



3 adet  ana karakter var. Bunlar kayıpları bulmak üzere bir ekip oluşturacaklar.


Gil Soo-Hyun (Kim Kang Woo ) Bir dahi, 14 yaşında falan üniversiteyi bitiriyor. Nasa'da çalışacak ama sonra FBI' ya geçiyor. Daha sonra çeşitli nedenlerden ötürü Kore' ye geri dönüyor. IQ tavan ancak genellikle zeki karakter egosu ve kendini beğenmişliğinden bir nebze daha uzak bir profil çiziyor. Belli sorunları var, bu  belli. Bunların bir kısmı ilerleyen bölümler sırasında yüzeye çıkacak.



Oh Dae Young (Park Hee-Soon ) Yıllarını polis teşkilatında geçirmiş, sokakları çözmüş, becerikli bir polis. İnsancıllığı hissediliyor.



Jin Seo Joon ( Jo Bo Ah) - Ekibe teknik destek sağlayan kişi, grubun hackerı.



Dizide sadece bu üçünün değil ancak yardımcı oyuncularında performansları da iyi. Bu durum bana kalırsa diziye akışkanlık ve inandırıcılık kazandırıyor. Örneğin ilk bölümlerde karşımıza çıkan Lee Jung Su yani Kang Ha- Neul . Bir yerden tanıdık geliyor diyordum, Monstar'danmış.





İçimden bir ses bu dizinin biraz hakkının yendiğini ve yeterli ilgiyi görmediğini söylüyor oysaki oldukça başarılı bir yapım. 



Missing Noir M, polisiye ekseninde dönen ancak aslında insanın doğasını anlatan bir dizi bana kalırsa. İyiyle kötü, toplumla ile birey, güçlü ile güçsüz, suçlu ile mağdur, aydınlık ile karanlık arasındaki çizginin üzerinde zarifçe dans ediyor. En önemlisi kendi algımız ile başkalarının algısı arasındaki o bölgede buz pateni yapıyor.



Olumsuz yanı ne? 10 bölüm çabuk bitti. Karakterler evet yeterince açılıyorlar ama bir kısım detaylar henüz tam ortaya çıkmadı  sanki. Bunun ötesinde son  bölümde etkiledi, çarptı ama, eee peki ya gerisi? (Tatminsiz izleyici serzenişi ^^)



İzleyecek dizi arıyorsanız, şans verin, hatta bence mutlaka göz atın. Ayrıca ikinci sezon lütfen...




6 yorum:

paul dedi ki...

yayınlandığı dönemde izlerken kendimi kaybetmiştim, ikincis sezon olsa harika olurdu, beğendiğine çok sevindim, eline sağlık

Saltcik dedi ki...

Owww tam benlik romantik pek sevmem , yanımda defterim var ona ismini not aldım , bakıcam buna :D

Tawannanna dedi ki...

@Paul Muad-Dib Beğenmek ne kelime... İyi ki önermişsin, benzer şekilde izledim. Ya keşke ya, bir ikinci sezon gelse...

Tawannanna dedi ki...

@ Saliha Nur Turhan Romantizm, dizi içinde sulu ilişkiler sevmeyenler ve polisiyeden hoşlananlar için ideal :) Umarım hoşuna gider.

Saltcik dedi ki...

Ay diziye başkadım , aşırı gerildim acayip heyecanlı :D yalnız kang ha neul nasıl bir manyak didden korkuyorum :D

Tawannanna dedi ki...

Değil mi, , başlar başlamaz dizi insanı içine çekiyor :D Özellikle hala o ilk hapishane sahnesi aklıma geliyor. Kang Ha Neul oldukça başarılı :)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...