27 Mart 2016 Pazar

Monster Hunt (捉妖记) : Şirin Bir Çin Filmi






Monster Hunt 2015 yapımı bir Çin filmi. Filmin yönetmeni Raman Hui. Oyuncuları içerisinde Jing Boran, Bai Baihe, Eric Tsang, Wallace Chung , Jiang Wu gibi isimler yer alıyor.


Monster Hunt orijinal, yenilikler getiren bir film değil. Hikayesi bile klişe. İşte insanlar dünyası var bir de canavarlar dünyası var. Canavarlar, insanların dünyasına geçmiyor. Geçseler bile insan tarafında canavar avcıları var, işleri bu kaçak canavarları yakalayıp, öldürmek.




Günün birinde canavar aleminde, canavarlar kralı tahtından edilir ve tüm bakanları falan öldürülür. Yeni kral doğal olarak hamile olan eski kraliçenin ve doğmamış çocuğun da ölüsünü ister. Bu durum karşısında kraliçe karnında çocuğu insanların dünyasına kaçar ama peşinden kendini öldürmek için canavarlar gelmektedir. Sadık taraftarları da kraliçeyi korumak için ellerinden geleni yapmaktadır. Kraliçe en sonunda oğlunu, köyde gördüğü Song Tianyin' e emanet eder. İşte ufak bebek hem canavar avcılarından hem de canavarlardan korunmak zorunda kalır.

Monster Hunt için söyleyebileceğim tek şey çok sevimli olduğu.

Mesela bu eğlenceli bir sahne;





Film, Çin' de gişe rekorları kırmış. Gerçi daha sonra netizenler, bilet satışlarında hile yapıldığını ve yapımcı şirket tarafından şişirildiğini iddia etmişler ama bilemiyorum..




Film, eğlenceli vakit geçirmek için ideal.

2 yorum:

Esra dedi ki...

Ya ben Çin dizileri izleyemiyorum ya Doğu Türkistan'dakileri öldürdüklerinden bir ön yargım var eskiden ne Çin filmi izlerdim ya :(
Puff yine başlayasım geldi :)
Bloğunu daha önceden keşfettim ancak yorum yazmak nasip olmasıydı seni de bloğuma beklerim :)

Tawannanna dedi ki...

Çin dizileri çok uzun, artık başlamaya korkuyorum. Uzun derken çok bölümlü. Eskiden wu xia tarzlarını izlerdim ama artık başlamaya çekiniyorum.

Güzel bir başlangıç oldu :)) yeni bir blog keşfetmenin heyecanı ile geldim ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...