17 Mayıs 2015 Pazar

Donten Ni Warau: Laughing Under The Clouds (Anime)



2014 yapımı Donten Ni Warau' nun  aslı Karakara-Kemuri' nin mangasına dayanıyor ama her zaman olduğu  gibi manga kısmını es geçiyorum  ve 12 bölümlük animeyi ele alıyorum.


Olaylar Meiji Döneminde geçiyor. Bu yeni dönemde kılıçlar yasaklanmış ve reformasyon dönemi başlamış. Doğal olarak buna karşı olanlar bol. Yetkililer isyankar olarak adlandırdıklarını göndermek ve huzuru sağlamak amacıyla Biwa Gölü' ne kocaman bir hapishane inşa etmiş ancak ara sıra kaçaklar olmakta. Bunları yakalama ve bölgenin yerel güvenliğini sağlama görevi Kumou Ailesinin üç oğluna düşmüş.

Kumou' nun üç oğlanı - anne ve babaları yıllar önce öldüğü için büyük kardeş küçüklerin hem annesi hem babası sayıyor kendisini - eğlenceli tipler. En büyüğü Tenka' ya ayrıca hastayım ki benim için serinin en gözde  karakteri. Küçük kardeşler de Tenka' ya derinden bağlı. Ortanca Soramaru, Tenka' ya yetişebilmek ve onun gibi olabilmek için çabalamaktan sürekli depresyona girse de tahammül edilebilir. En küçük olan Chuutarou ise oldukça sevimli.


Arkadaki hikayede ise bir efsane yer alıyor. 300 yılda bir kendine bir taşıyıcı bularak tekrar doğmaya ve ortalığı darmaduman etmeye niyetli bir şeytan ya da bir kötü ruh Orochi hikayesi.

Kumou' lar dışında animede daha pek çok karakter yer alıyor. Misal Shirasu, Botan ya da Yamainu ekibi.


Donten Ni Warau' yu sevdim ben. Bunun en büyük nedeni uzun zamandır anime izlemiyor oluşum olabilir fakat bunun yanında aslında sevdiğim öğeleri barındırıyor olması da bir etken. Eğlenceli, fazla karakterli, efsaneler ve hikayelerle süslenmiş hafif tarihi...

12 bölüm olması bir dezavantaj olmuş. Tenka, Soramaru, Chuutarou hatta Shirasu arasındaki bağ tatmin edici şekilde yansısa dahi daha sonra giren karakterler ve onlar arasındaki ilişkiler anime daha uzun olsa daha hoş olabilirmiş sanki.  Buna rağmen karakterleri, eğlencesi, karakterler  arasındaki bağları, kendi içinde geçmişten gelen bağlantıları, ters köşe yatırmaları ile sürükleyici bulduğumu inkar edemem.


Kendi adıma uzun süreden sonra izlemek için iyi bir seçim olmuş. Bu arada Donten Ni Warau' nun bir güzelliği daha var!  Kapanış parçası Galneryus' dan Attitude to Life. 2014 albümleri VETELGYUS' da bu parçaya yapışmıştım, animenin ilk bölümünün sonunda çalmaya başlayınca hafif çaplı bir şok sarsıntısı geçirdim. Animeye yakışmış. ( Galneryus Aralık 2014' de bu parçayı içeren bir single da yayınladı. Meraklılarına ileteyim.)




Ryuuji Aoki' nin seslendirdiği açılış parçaları da  hoş...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...