2 Kasım 2014 Pazar

Tiger & Bunny: Anime

İlk bölümü atlatıp kendinizde devam gayreti  bulabilirseniz, izlemeyi sürdürebileceğiniz tarz bir anime Tiger& Bunny. İlk sınamayı atlatmak gerekiyor ya da sadece ben öyle düşünüyorum.


NOVELS' ın "Missing Link"' i açılış parçalarından bir tanesi...




Sternbild adlı şehirde, olağanüstü güçleri olan insanlar bulunmakta ve bunlara "NEXT" adı verilmektedir. NEXT' lerden oluşan bir grup, "Hero" olarak adlandırılmakta ve şehirde oluşan kargaşalara, hırsızlık, saldırı vb... gibi durumlara müdahale etmekte ve şehir halkını korumaktadırlar. Bu esnada onların kahramanlıklarını canlı olarak yayınlayan Hero TV' ye poz kesmeyi ihmal etmemekte ve yakaladıkları suçlu başına puan toplamaktadırlar. Heroların ana amaçlarından bir tanesi en fazla puanı toplayarak sezonu birinci olarak kapatmak iken Hero Tv' de ratinglerini yukarı taşımak gayesindedir.


Hero'ların içinde en kendi halinde, diğerlerine nazaran başına buyruk, puanı muanı sallamam, benim gayem insan kurtarmak tadında takılan kişi Wild Tiger bile, puan istemem ama yan cebime koy durumunda. Eh sponsor, şirket, popülerlik vs.. kavramlarının döndüğü ortamda çok kahramanvari ve asi takılmak mümkün değil.

Wild Tiger yani Kotetsu serinin en can ciğer karakteri. Sakar, hafif aptal, densiz ara sıra sinir bozucu olmasına rağmen diğerlerine duyarlı, yaptığı işle ilgili fikirleri olan, özünde iyi ve sevilesi bir insan. Kendisi  zaman zaman tahammül edilmez olsa bile diğer Herolara ve özellikle Bunny' e gösterdiği sabır için yine de takdir etmek lazım. Animede diğer karakterlerle bağ kurabilen tek kişi kendisi. Diğer karakterler içerisinde en komplike olanı da kendisi.


Barnaby Brooks yani Bunny öncelikle güzel bir sopayı hak ediyor. İnsan bu kadar mı dayak arsızı olur. Yok geçmişim de geçmişim ühhühühüh diye animeyi bağlıyor. Arada özellikle Kotetsu sayesinde insana döndüğü anlar oluyor ama istikrar ne yazık ki bulunmuyor kendisinde. Acıların çocuğu kıvamında takılıyor.

Kotetsu ile Barnaby ne yazık ki bir ekip yaparlar, animede bunun üzerine döner. Kotetsu bir şekilde  hem Barnaby nin hem diğer Heroların insani bilinç seviyesini yükseltmeyi başarıyor arkada dönen olaylarla.

Herolar dışında ilgi çekici diğer karakter Lunatic. Heroların aksine suçluları ölümle cezalandıran ve aynı zamanda NEXT olan Lunatic, Kotetsu ve diğer Herolarla etik açıdan  zıt düşse de gerektiğinde yardımını esirgemiyor.

Aslında mekan ve zemin çekici. Adaleti ve insan güvenliğini sağlayacaksın ama bu iş bir şova dönüştürelecek, rating ve puan kovalayacaksın. Bu şekilde insanlar Next leri kabullenecek. Bu da başka bir durum ama ilk 25 bölüm bundan ziyade biraz daha farklı bir kurguda dönüyor.

Devamı gelecek herhalde zira daha Oroboros ile ilgili bir bilgi yok.

En eğlendiğim sahne : Kotetsu' nun Bunny' e "aman da aman kirpiklerin de pek  uzunmuş" dediği yerdir sanırım..

"Orion wo nazoru" / Unison Square Garden,  animenin açılış parçalarından...




4 yorum:

Kitap Eylemi dedi ki...

ben de bu anime olayına bir türlü giremedim , oğlum çok seviyor hem manga hem anime fakat ben , ah ben :(

Tawannanna dedi ki...

olsun :)) ben de manga ile anime ile olduğum kadar haşır neşir olamıyorum. Anime ve mangalarda o kadar farklı anlatımlar, yaratıcılık, hayal gücü, alt metin ve çeşitli hikayeler çıkıyor ki, insan kendini açık bir denizde bulup, bir sandalın üzerinde oradan oraya savrulduğunu hissediyor:)

Oğlunuz mutlaka size yönlendirmelerde bulunmuştur ve denemişsinizdir ama eğer kendinizde tekrar bir güç bulursanız;

Hayao Miyazaki' nin herhangi bir filmi; (bu arada bu filmlerden biri olan howl no ugoku shiro, -Howl' un yürüyen Kalesi- Diana Wynne Jones' un "Yürüyen Şato" adlı kitabından esinlenerek uyarlanmış)

Varoluşçuluğa uzanan metniyle Ghost in The Shell

İnsanın içini acıtan, yalnızlığına bakan Byousoku 5 Centimeter

Bir çocuğu evlat edinmeyi ve hayatını buna göre kurgulamayı anlatan Usagi Drop

göz atmanızı önerebileceğim ilk animeler olur :))

Kitap Eylemi dedi ki...

aslında o yönlendirecek fakat ben istemiyorum zira yeterince meşguliyetim var (kitaplarla ) , geçen kış kore filmleri izlemekten nefes almaya bile zor fırsay bulduğumdan bir de anime olayına bulaşmayayım istiyorum ama kaçınılmaz sonu ertelediğimin farkındayım, :D öneriler için teşekkür ederim...

Tawannanna dedi ki...

Kore filmleri :)) durumu tahmin edebiliyorum. rica ederim :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...