26 Ocak 2014 Pazar

Saving General Yang üzerine...



Yönetmeni Ronny Yu olan bu 2013 yapımı filmi uzun süredir merakla bekliyordum. Film Çin tarihinde yer eden Yang ailesi üzerine kurulu. Tarih konusunda uzman değilim ancak bildiğim kadarıyla Yang ailesi Song İmparatorluğu döneminde sınırı gelen saldırılardan nesiller boyunca koruyorlar. Bedelleri ağır oluyor doğal olarak. Ailedeki erkek popülasyonu azalıyor. Bu ailenin göze çarpan bir diğer özelliği de kendilerine eş olarak çoğunlukla dövüş sanatları konusunda usta sayılabilecek kadınları seçmeleri.

Yine son zamanlarda Yang ailesini konu alan fakat sahada kadınları görebileceğiniz bir diğer film için Legendary Amazons' a buyrun.

Dönelim filme... General Yang (Adam Cheng) yine bir Khitan saldırısı nedeniyle imparator tarafından savaşa gönderilir. Ancak 7. oğlunun yaptığı bir hata nedeniyle tüm ordunun komutası kendisine verilmez, ön safların idaresi kendisine verilir. Savaş esnasında ana ordunun komutanı General Yang sıkıştırılmışken çekilir ve General Yang ve komutasındakileri Khitanlarla baş başa bırakır...

Haberlerin duyulması üzerine General Yang' ın yedi oğlu babalarını kurtarmak üzere savaşa gider. Gerisi filmde...

Yang' ın yedi oğlu için neredeyse bir Asya karması yaratılmış;

1. oğul: Ekin Cheng
2. oğul: Yu Bo
3. Oğul: Vic Chou
4. oğul: Li Chen
5. oğul: Raymond Lam
6. oğul Wu Chun
7. oğul: Fu Xinbo

Karmaya gel karmaya...



Gerçek sayılan bir hikayeye dayandırılan ve görkemli bir kadroya sahip olan ve merakla beklediğim film ne yazık ki benim beklentilerimi karşılamadı.

Bir seslendirici ya da anlatıcı kullanılsaymış tam olarak belgesele dönüşebilirmiş en azından. Düz kurgu, düz hikaye, olmayan bir alt metinle herşey olması gerektiği gibi başlayıp tarihte varsayılan şekliyle bitiyor.

Yelu Yuan (Shao Bing) en azından eksantrik bir karakter olarak görünüyor da filmin sonlarına doğru nasıl sorusunu sorduruyor izleyene (spoilara girmemek için açmıyorum bu konuyu)

Aksiyon sahneleri ve dövüş koreografileri izlenmeye değer, hele bir mancınık saldırısı var ki görsel olarak bana kalırsa oldukça tatmin edici.

bu tarz filmlerden hoşlananların vakit geçirmek için izleyebilecekleri bir film bu arada filmin müzikleri Kenji Kawai' ye ait.

Son olarak gözüm Raymond Lam deydi ama Vic Chou ne olmuş öyle yahu :) ?

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...