16 Kasım 2013 Cumartesi

Skip Beat! : Haksızlık Ettiğim Bir Anime Daha






Evet, Skip Beat' e haksızlık etmişim şimdiye kadar izlemeyi erteleyerek. Muhtemelen başka bir anime ile karıştırıp bekletiyordum. Çaresiz kaldığım bir gün izlemeye başladım ve o da ne ? Çok eğlendim!!

Kyoko adlı kızımızın feleğin sillesi olarak adlandıracağım (başka bir deyim bulamadım) bir durum neticesinde şov bizınıs dünyasına girmesiyle olaylar başlıyor ve nice ilginç ve birbirinden eğlenceli karakter ile tanışıyoruz.

Bu noktadan itibaren hemen karakterlere dönüyorum:

Mogami Kyouko: Ne mutlu ki bize, etrafındaki erkeklere yazan, aşk acısı çeken klişe anime kızından ziyade, 16 yaşında ne istediğini anlamaya başlayan, hafif çatlak, azmine hayran olunası ve içindeki nefret ve intikam duygusundan uzak durulması iyi olacak bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Çok eğlenceli.





Fuwa Shoutarou: Tam bir egoist, ne oldum delisi :) kyoko' ya yaptığı yamuğun da bu düşüncemde önemli etkisi olabilir tabii :) güzel çocuk ama çocuk işte.. Bu arada seeiyusu Miyano Mamoru olduğunu  belirtmeden geçemedim.









Tsuruga Ren: Şimdi böyle bir hakikat var itiraf edeyim :) iyi oyuncu, ilginç bir karakter. ne yazsam boş... ben etkilendim kendisinden :))
Daha bir sürü karakter var ele alınması gereken ama benim hepsini yazabilecek kadar sabrım yok ne yazık ki, hepsine özürlerimi sunuyorum.









Dediğim gibi bence çok eğlenceli bir seri. Bunun öncelikli nedeni karakterler ve durumlara verdikleri tepkiler ve bunların çizimleri bana kalırsa. Yani bir Kyoko yüz bin tane surat şekli gösteriyor.
Kyoko' nun şeytanları ve melekleri de ayrı bir konudur bana kalırsa. Şeytanların masa başında strateji değerlendirmesi yaptığı an unutulabilir mi?

Animede yer alan ve Miyano Mamoru tarafından seslendirilen, Fuwa Sho' nun parçası Prisoner (*);





Kyoko her ne kadar neşeli ve canlı olsa ve seri eğlenceli ve komik olsa da es geçilmemesi gereken nokta Kyoko' nun yapmaya çalıştığı iştir. 16 yıllık hayatının aslında hep başkaları üzerine kurulu olduğunu fark etmek, kendin için hiçbir şey yapmadığının farkına varmak gibi bir depresyondan sonra kendini tekrar aramak ve üstüne inşa etmek ve bunun için de oyunculuğu kullanmak  gibi bir durum bu kadar hafif anlatılabilirdi sanırım ki bu konuda oldukça başarılı anime (ve manga demeliyim ama okumadığım için burada geçirmek istemedim)

Bunun dışında oyunculuk anlamında verilen bilgiler, uygulama ve anlatımlarla hoş bir arka plan yaratılmış.

karaktere girmek, karakterle ilgili arka planı kendini süzerek ortaya çıkarıp buna göre yorumlamak, karakteri içselleştirebilmek, doğal oyunculuk,  inandırıcılık, karşındakini yönlendirmek, bir adım sonrayı planlayarak hareket etmek, karşında tanımadığın birinden gelebilecek tepkiyi ölçebilmek, doğaçlama esnasında karşındakinin düşüncelerini ölçebilmek ve herşeyden öte güven veren duruş...

Ne diyeyim, çok keyif aldım. Mangasını okumaya ömrüm yetmez muhtemelen ama bir ikinci sezon olsa tadından yenmeyecek sanki.

Açılış ve kapanış parçaları içersinde en beğendiğim Yusaku Kiyama' nın Eien' i (**);



http://www.youtube.com/watch?v=0odw3wg9SS4

**http://www.youtube.com/watch?v=BcKnoL78xws


4 yorum:

cyborg dedi ki...

Güzel oğlanları dışında pek bir özelliği olmayan shoujo animeler-mangalar bu kadar popülerleşmişken Skip Beat'in hakkı yeniyor hakikaten. Çünkü derdi sadece bir aşk hikayesi, kızın oğlanı elde etmek için ne gibi savaşlar falan verdiğini anlatmak değil. Ne yazık ki shoujo hikayelerde pek göremediğimiz, esas kızın bir BİREY olma mücadelesi var daha çok. Yaşadığı kötü tecrübeleri bir şekilde atlatmaya çalışıp önüne bakan biri. Sadece komedide yaratıcılık unsuru olarak değil, asıl burada diğer shoujo animelerinden ayrılıyor bence -ki mangası bunu çok daha iyi işler. Okursan daha çok seversin ama biraz uzun olduğunu kabul ediyorum^^'

tutarsiz turşu dedi ki...

kesinlikle en çok beğendiğim animelerden biri (: hatta dizisi de varmış bir kaç gün önce fark etmiştim izleyeceğim (:
bir ikinci sezonu olmasını cidden çok isterdim çünkü hikaye cidden çok ortada kaldı :/ ama kıza cidden bayıldım izlerken özellikle etrafında çıkan kendi küçük halleri çok iyiydi (: izlemeyen net pişman olur yani (:

Tawannanna dedi ki...

‏@cyborg "esas kızın bir BİREY olma mücadelesi" herşeyi kısa ve öz olarak anlatıyor. ele alınış ve anlatım şeklide üzerine tuz biber olmuş.

kendimde yeterli cesareti ve yarım bırakmadan sonuna kadar gidebilecek zamanı bulduğum an mangasına başlamaya karar verdim. daha çok seveceğime eminim ve devamını cidden merak ediyorum :))

Tawannanna dedi ki...

@tutarsiz turşu

evet dizilerini duymuştum, ben de bakmayı düşünüyorum:) kyoko nun şeytanları ve melekleri buna ek olarak karakterlerin etrafa yaydıkları auralar kesinlikle çok eğlenceli.

ben bir hata yaptım, başka birşeyle karıştırdığım için geç şans verdim, hakkını yedim. başkaları da aynı duruma düşmesinler :))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...