15 Ağustos 2012 Çarşamba

Queen Seon Deok : Muhteşem Kraliçe ve Muhteşem Mi Shil





Kore' de 2009 yılında final yapmış olan, müzikleri de kendi gibi güzel olan bu 62 bölümlük  dizi hakkında daha önce Bi Shounen Gurusu burada düşüncelerini paylaşmıştı.

Karakterleri ve kurgusuyla beğeniyle izlediğim Muhteşem Kraliçe' ye uzun uzun değinmeyeceğim ama izleyecek dizi arıyorum diyenlere öneririm. 62 bölüm göz korkutmasın.

(IU- Araro)



Şimdi, evet, bu dizinin karakterleri güzel ama bir tanesi var ki ışıldıyor, kendisine hayranım. O da tabii ki de Mi shil'dır.

Gerçek tarihi karakteri bir yana bırakıyorum. (Doğal olarak kurgu içerisinde karakter değiştiriliyor),  Queen Seon Duk    içinde Mi Shil  düzene kafa tutan, başkaldıran duruşu (detaylandırmama gerek yok sanırım ama değineyim ufaktan asillik ve soy kavramı, cinsiyeti, bir kraldan diğerine değişen düzen içerisinde bir gün mücevherken bir gün zehire dönüşüvermesi vs.. ), etrafındakilere pabuçlarını ters giydirecek, kitleleri kendine bir anda inandırabilecek  denli müthiş olan zekası, zaman zaman kadın olması nedeniyle hor görülmesine rağmen o naif gülümsemesi altında kendini hor görenleri çat çat tokatlaması, savaşçı yetenekleri  ve daha nice özelliğiyle muhteşem bir karakter değil mi? Dukman,  Duk Man  olduysa bunu kesinlikle bu kadına borçludur.



(bu parçanın çoook güzel bir sahnesi var, hatırlar mısınız?)

Bana kalırsa  bunların yanında Mi shil   tüm yeteneği, zekası ve gücü ile hak ettiği konumu ararken, gerçek bir hain gibi (sonuçta dizinin kötüsü sayılır) krallığı satmaya da asla ve asla kalkışmayarak ayrıca puan toplamıştır. Bununla birlikte, kendisi kuşatıldığında sınırdaki askerleri yerlerinden çekerek mücadeleye girişebileceği bir fırsat varken elinde, bu fırsatı hiç düşünmeden iterek o sınırlar tehlikelidir, o askerleri çekersek başarıya ulaşırım ama bu krallığa zarar verir deme cesaretini de gösterebilmiştir.



Öyle bir karakter Mi shıl... Ayrıca Ko Hyun Jung' un  performansının hakkını vermek gerekir bence.



(işte Mi Shil' ın parçası)

Neyse  Mı shil gibi düşmanım olsa derim ki ne yüce bir insanım da böyle bir düşmanım olmuş ve sonra  ölsem de gam yemem...

Bu da bonus olsun, "Come People of God"


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Alın bunuda yorumlayın bakayım http://www.youtube.com/watch?v=gn5MSmbg-UM

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...