3 Temmuz 2011 Pazar

THE STORM WARRIORS: 10 Yıl Sonra Devam...




The Storm Riders adlı filmin devamı olarak çekilmiş olan 2009 yapımı Hong Kong filmi olmakta kendisi. Bu sefer yönetmenliği Pang Kardeşler yapmışlar ve demişler ki ilk filmin devamı şeklinde olmayacak bu film. Haklılarmış zira aradaki süre ve bunlar ne zaman Lord Godless'ın eline düştüler, Second Dream ile Wind ne ara tanıştı, neredeyiz, ne oluyoruz, Lord Godless ve oğlu Heartless ne ara ortaya çıktı gibi soruların cevabı yok – en azından çizgi romanı bilmeyenler için -


Neyse bodozlama dalmadan önce sakince başlayalım. Öncelikle film öncesini boş bırakmakla birlikte çizgi romana daha sadık.

Ekin Cheng yine Wind, Aaron Kwok yine Cloud. Bu arkadaşları tebrik etmek lazım performansları 10 sene önce bıraktıkları yerde. Tebrik ediyorum.

Şimdi bir Kenny Ho olayı var ki canlandırdığı Nameless karakteri ile filme damgasını vuruyor, başarısının altında yatan nokta bence Nameless' ın müthiş karizmasıdır. Charlene Choi Second Dream olarak karşımıza çıkıyor. Chu Chu ya da Muse bu filmde Qi Shu değil Tiffany Tang olmuş. Serinin kötü adamları Lord Godless olarak Simon Yam ve oğlu Heartless ise Nicholas Tse.


Bu filmde Cloud ve Nameless ve Chu Chu' yu Godless tarafından kaçırılmış buluyoruz. Gelen Wind ve Nameless' ın yardımcıları tarafından kurtarılırlarken kötü kalpli Godless' ın bunlarla birlikte esir aldığı pek çok dövüş ustası hakkın rahmetine kavuşuyor. Godless ve Heartless' ın amacı Çin' i işgal etmek ve bunlar hedeflerine doğru ilerler ve tüm dövüş okullarını yıkıp geçerken, Nameless usta Cloud ve Wind 'i Lord Wicked' ı bulmaya gönderiyor.




Şimdi Nameless ve Lord Wicked bu alemin en baba karakterleri, belirtmeden geçmeyeyim. Burada Wind manitası Second Dream ile de karşılaşıyor. Lord Wicked yaptığı taş testi ile şeytani pislik kung fusunu taşı Cloud gibi ezip parça pinçik etmeyen sadece yakalayan Wind' e öğretmeye karar veriyor. Bu bela bir teknik adamı ele geçirebilyor zira bu nedenle Lord Wicked zamanında delirip etrafındakileri kesmemek için kendi kollarını kesmiş -ki bu esnada pek çok insan mefta olmuş -. Wind kendini bu uğurda feda ederken karakterlerin karakteri Nameless da boş durmayıp Cloud' u çağırıyor ve ona öğreterek kendi kılıç tekniğini yaratmasında yardımcı oluyor. Sonra bu sırada Lord Godless esasen peşinde olduğu Dragon Tomb' un peşinde giderken işte Lord Godless, kafayı yemiş Wind, Cloud, Heartless , kızlar karşı karşıya geliyor...


Görüntü ve efekt konusunda çok iyi bir iş çıkmış ortaya. Bir manganın ya da zaman zaman bilgisayar oyununun sinemaya uyarlanmış bir versiyonu gibi. Çok güzel -estetik açıdan; renk, duruş, poz vs...- kareler barındırıyor. Karakter derinliği, duygusallık, duygu geçisi, hikayeye ait detaylar gibi öğlere pek rastlanmıyor filmde. Anladığım kadarıyla biraz da tercih bu yönde olmuş ki eğer amaç karelerden oluşan, görsel ve teknik olarak tatmin edici bir film yapmaksa oldukça başarılı olmuşlar, gerisi izleyene kalmış...Buna bağlı olarak ilki kadar eğlenceli bir film değil bir de elemanlar hiç gülmüyorlar bu filmde bir tek ara ara Wind pis pis sırıtıyor. Ha bana kalırsa bu filmde Cloud' u daha insancıl buldum orası ayrı..


Lord Godless bir Lord Conquerer olamamış ama iyi hoş yine. Heartless olarak Nicholas Tse' yi beğendim, bir de arada çıkan sub zero - scorpion benzeri ikiliyi daha fazla görseydik keşke...bu arada filmin müzikleri çok güzel...


Bu da Aaron Kwok'tan gelsin...



Görsel açıdan oldukça başarılı diğer noktalarda zayıf fakat yine de kendini izlettiren (böyle şeyleri sevenler için) bir film olmuş.

Nameless usta ve yardımcısı bambaşka gerçekten...Filmin sonuna değinmiyorum...ama sanırım üçüncüsü gelecek.


2 yorum:

501_BSR dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş :) 3. Filmin gelmesini çok istiyorum.her ne kadar filmin sonu devamı gelmeli diye bağırsa da gelmeyecek gibi duruyor şimdilik..
Bir de sorum olacaktı Mangalarını nerden bulabilirim ve ilk hangisini okumalıyım.Türkçe çevirisinin olduğunu sanmıyorum ama olmayan ingilizcemle bile okurum :D

Tawannanna dedi ki...

merhaba, teşekkür ederim. şu filmleri seven - izleyen bir kişiyi daha bulmanın mutluluğunu yaşıyorum şu anda :)))

3. film gelecekmiş gibi ama umarım gelmesi bir 10 yıl daha almaz. ekin chen ve aaron kwok çoluğa çocuğa toruna torbaya karışmadan, biz de daha hayattayken çekerler umarım.

5-6 yıl önce internette online manhua okunabilecek bir site keşfetmiştim. inanılmaz hikayeler ve çizimler vardır, bunlardan bir tanesi de buydu ancak bu site artık yok sanırım, bulamıyorum.

türkçe çeviriler yok ne yazık ki, ingilizceler de bir yere kadar gelmiş ama devamı yok. (vol 15' e kadar geliyor halbuki 80 küsura kadar yolu var- tabii gerçi artık yeni nesile atladı)

http://mangafox.me/manga/storm_riders/

http://www.mangahere.co/manga/storm_riders/

http://www.mangaupdates.com/series.html?id=2214

http://www.mangatraders.com/manga/series/1603

bu da çizimlerine bakmak için :) :

http://www.dm5.com/manhua-fengyun-2-dianyingmanhuaban/

http://www.dm5.com/manhua-fengyun-ii/

bu arada iki film arasında yer alıyormuşçasına duran bir animesi var: (türkçe altyazılısı var mı, bakamadım)

http://tawannanna.blogspot.com.tr/2012/02/storm-rider-clash-of-evils.html

bir de wind and cloud adıyla yapılmış -yanlış hatırlamıyorsam - Tayvan yapımı dizi var. Ben Peter Ho olmasına rağmen diziden sıkılmıştım gerçi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...