27 Mart 2009 Cuma

Amatsuki



13 bölümlük anime serisi. Mangası devam ediyor bildiğim kadarıyla ve Shinobu Takayama tarafından çiziliyor.

Optimistik ve her koşula ayak uydurabilirim diyen esas oğlanımız Tokidoki Rikugō, tarih sınavında patlayınca ödev hazırlamak zorunda kalır ve bunu yapabilmek için müzeye gider. (müze kesinlikle süper !!). Burada Kon Shinonome ile karşılaşırlar. Kon serinin cool elemanı olarak bilgisel anlamda da fena değildir, mantıklı bir insandır ancak başka bir okuldan çocukla kavga ettiği için müdüriyet ya özür yazısı ya da ödev demiştir. Bu iki elemanımız orada tanışırlar ancak bir şekilde birbirlerini kaybederler. Tokidoki gezmeye devam ederken bir anda , bir şekilde bir zaman kayması yaşanır ve çocuğumuz kendini başka bir tarihte bulur. Zaman kayması esnasında bir nue nin saldırısı nedeniyle sol gözü hasar alır.

Burada olay esnasında -zaman kayması ve saldırı - hayatını kurtaran Kuchiha ile tanışır. Yüzyıllar öncesi Edo' da bir arkadaşını daha bulacaktır. Elemanlarımız burada yaşamaya devam ederken, birbirlerini ve dönemi tanırlar. Shaman adlı rahip bu gençlerimize yardım etmektedir çünkü hayatlarına nue, tengu, kodama benzeri pek çok doğaüstü kavram girecektir. Bonten ve Ginshu' yu da sayalım ki önemli ve esaslı şahsiyetlerdir. Bonten ve Ginshu'nun daha üstleri de bir şekilde olaylara dahildir ya da olacaktırlar.

Güzel bir seri, karakterlerin olaylara ve birbirlerine yaklaşımı yavaşça şekillendikçe ve kurgu açıldıkça seri daha da güzelleşiyor.

* En sevdiğim noktalardan bir tanesi Tsuyukusa ile Heihachi nin ilişkisi oldu. *

Bonten' in karizması gittikçe arttı :).



Ancaaak, tam olay bir sona bağlandı kendi içerisinde, karakterleri tanıdık, ısındık, taraflar biraz açıldı derken ..... çat diye seriyi 13. bölümde bitirdiler. Tek bir olayın kendi kurgusu içerisinde sonuç alındı ancak tam esas olaylar başlayacak hissini yakalamışken serinin bitmesi insanı üzüyor, serinin en kötü noktalarından biri bu. Tabi bu noktadan sonra çare yok mu? Evet, var; mangaya devam edilebilir.

Bunun dışında güzel bir seri, serinin müzikleri çok hoş ayrıca güzel bir açılış ve kapanış parçasına sahip.

"Casting Dice" /Yuuki Kanno

"Namae no Nai Michi " /Kaori Hikita

Bence göz atmakta fayda var....


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...