8 Kasım 2008 Cumartesi


DEVIL MAY CRY


Meşhur bir bilgisayar oyununun 12 bölümlük animesi. Oyunu oynamamış sadece duymuş biri olarak ikisinin kıyaslamasına girmeyeceğim ancak bitmiş bir seri izlemek, güzel müzik dinlemek, fazla kafa yormadan günün yorgunluğunun üzerine hafif birer bölüm izlemek isteyenler için ideal. Tabii beklentiler yüksek olmamamak kaydıyla...

Efendim öncelikle belirtmek lazım ki kanımca serinin en güzel yanı açılış jeneriği ve Dante'dir. Dante' yi şimdilik ayrı bir yere koyarak açılış parçası ve jenerikle devam ediyorum. Merak edenler için parça Rungran dan. Jenerik gayet hareketli, Lady ve Trish de arz-ı endam etmekte. Bölüm içersinde yer alan müzikleri de dinlemekte fayda var.

Seri birbirinden bağımsız olarak görülen 12 bölümden oluşuyor
( sonunda çokta bağımsız olmadığı anlaşılıyor). Bölümler boyunca Dante' ye ilk bölümde ortama giren Patty adlı küçük kız, bir nevi Dante' nin aracısı olan Morrison eşlik ederken, Lady ve Trish de zaman zaman yer alıyor.






Dante animede annesi insan, babası şeytan aleminden Sparda olarak çizilmiş karizmatik bir varlık. Sürekli borç batağında olması, kumara düşkünlüğü ve her zaman kaybediyor oluşu karizmasını etkilemiyor tabi. İlerleyen bölümlerde ortama dahil olan Lady de Dante gibi bir şeytan avcısı olan sert hatun görünümünde. Lady ile Dante' nin eski ortağı olan Trish' in tanıştıkları bölümde insan Dante' ye acımadan edemiyor. Patty zaman zaman sinir bozucu olsada ortama renk katan sevimli küçük kız olarak yerini alıyor.

Karakterler güzel, ortam güzel, insanı var şeytanı var ... Böyle olunca her bölümde bir atraksiyon bekliyor bünye, atraksiyonlarda geliyor tabi amma.... dövüş sahneleri - işte hayal kırıklığı!! Bir iki saniyede şeytanları Dante abimiz, Lady ve Trish hatunlar biçiveriyor. Devil aleminde yok mudur zorlu bir rakip? Karizma bir şeytan. Son bölümlere yakın Dante, Baal'i iki saniyede kesiverdi nolduğunu anlamadık .... Heyecanımız kursağımızda kalıyor böyle olunca.

Bununla birlikte serinin finali olan 11 ve 12 bölümlerde çok hafif olmuş sanki.Daha iyi bir finali hak ediyorduk aslında. Fazla yüzeysel, fazla çabuk olan oluyor sonunda.

Sonuç olarak diyebilirimki konu bahane Dante şahane....


(Dante abimiz günlük şekerlemelerinden birini yaparken. Çok düşkün uykuya, uyandırılmaya tahammül edemiyor zira...)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...